Příspěvky uživatele - 224.76

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hrusky choroba, 14.9.2017
Skvrny na spodních listech pravděpodobně poukazují na nedostatek přístupného hořčíku.
Co Vaše réva 2017, 14.9.2017 Obsahuje fotku
Míval jsem pochybnosti o pravosti Olšavy, ale zřejmě to bude ona. Zajímavé je, že v celém hroznu je dohromady tak 5 peciček, takže je skoro bezsemenná. Jestli to je anomálie letošního roku, nevím, v minulosti jsem si toho nějak nevšímal. Chuťově je... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 12.9.2017 Obsahuje fotku
Kidd's Orange pomalu dozrává a díky nynějším výraznějším teplotním rozdílům začíná pěkně vybarvovat. Letos docela přeplodil, i tu probírku jsem vyjímečně provedl, uvidím, co bude příští rok. Dost plodů je červivých a nahnilých, každý týden dva... celý příspěvek >
Těchobuzická, 12.9.2017 Obsahuje fotku
Část sklizena, plody zatím velmi dobré kvality. Tvrdší zralé plody jdou chuťově do Domácí, měkké do ZR a pak je tu malá skupina plodů středně tvrdých se "svraštělou prdelkou" a tam jsou cítit obě rodičovské odrůdy navíc s takovou výraznou kokosovou... celý příspěvek >
Akane - perla podzimu, 12.9.2017 Obsahuje fotku
Perla podzimu právě dozrála. Skutečná chuťovka.
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 11.9.2017
"Jestli je to dík jednomu svému rodiči Zvonkovému to nevím, to nemám". Zuzana má také jednoho z rodičů Zvonkové. Gloster docela pozdně kvete, tak možná mrazíkům utekl.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 11.9.2017
No jo, když ale máte nějakých 8 stromů plniče - "místní" Domácí a všude okolo také, tak bych byl rád alespoň za nějakou odchylku . Zkusím sehnat rouby ještě jinde a znovu otestovat.
Ostružiník Navaho, 11.9.2017
Před třemi lety jsem Navaho zakoupil a šlahouny se válí po zemi, ani náznak nějakého vzpřímeného růstu.
Těchobuzická, 7.9.2017
Těchobuzická má letos, jako jediná odrůda spolu s Hanitou, dosti dobrý výnos. Úroda se zatím každým rokem zvyšuje. Chuť plodů tradičně velmi dobrá, sladká, aromatická, projevy moniliózy malé, ale po vydatných deštích v posledních dnech se projevuje... celý příspěvek >
Cresthaven dozrává, 7.9.2017
Předminulý týden jsem nechtě odlomil jeden plod a kupodivu byl už docela dobrý. Na St. Julien A tady ale Cresthaven vytváří poměrně malé plody.
Záměny odrůd, víme co kupujeme?, 7.9.2017
Napočítal jsem zatím 11 záměn. Co mě dost mrzí je záměna roubů (2×) z renomovaného pracoviště, které dává od toho ruce pryč..
T 9, 1.9.2017
Neplatí, čím vyšší hodnota Brix tím lepší chuť. A musí se počítat i s lokalitou pěstování. Zavrhli by jste třeba Hanitu (tady 22 °Bx) nebo Č. rodnou s 23 °Bx? A třeba hodně zralá ZR, která mi přijde tak sladká, že zkonzumujete jen pár plodů, měla... celý příspěvek >
Slivoně 2017, 31.8.2017
"Je to hodně zajímavé, proč nejsou nyní švestky chutné". Tady zatím nic takového nepozoruju. Švestek je, kromě dvou odrůd, letos málo, všechny mají svou standardní chuť.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 30.8.2017
"To je největší šlechtitelská trefa, co se týče švestkové chuti". Co je to švestková chuť? Většina ji má spojenou pravděpodobně s nejrozšířenější Domácí švestkou. Její chuti se ta Hanity až tak moc nepodobá. Tím nechci říci, že je horší. Obě,... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2017, 28.8.2017
Jo, jo, také jsem to četl.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika