|
Příspěvky uživatele - 48.194
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je to za rostlinu, 14.8.2014 Anebo líčidlo americké? Musím se přiznat, že ten rozdíl nikdy nemohu poznat. Marcela |  | Chlor ve vodě ano či ne, 24.7.2014 Bazén s filtrací máme v provozu od roku 1981. Nejdříve byla kartušová, teď už léta máme pískovou. Vodu napouštíme z vodovodu, v plováku máme chlorové tablety a pH srovnávám rozvařenou krystalovou sodou ve vodě. Filtr vypínám pouze na noc, jinak stále... celý příspěvek > |  |
|  | Voda v bazénu zapáchá, 24.7.2014 Pro rychlost rozpuštění chloru ještě doporučuji tabletu chloru do plováku rozdrolit - rozbít. Jde to těžko, ale nástup účinku je opravdu daleko rychlejší. Jinak naprosto souhlasím, nevěřte těm, co tvrdí, že bez chemie, filtru atd. mají pěknou vodu.... celý příspěvek > |  | Voda v bazénu zapáchá, 23.7.2014 Dobrý den, já bych určitě zkusila kartuš měnit denně a pak uvidíte. Docela mě zarazil ten "sliz". Nepamatuji se, že bysme někdy něco takového měli. Ale kartuš jsem měnila denně + jsem měřila Ph a chlor + čištění-vybírání síťkou a tak 1-2krát týdně... celý příspěvek > |  | Listnáče na zahradě, 16.7.2014 Dobrý den, škumpa orobincová je též dost invazivní, navíc jedovatá a na někoho může působit i jako silný alergen. Jinak je na oko krásná! Ano, její předností je, že roste tam, kde jiné stromy hynou. Marcela |  | Jak hluboko stříhat popínavku?, 4.7.2014 Dobrý den, já tedy popínavé růže nestříhám... Vždy vystřihávám jen suché výhony a rostou jak o život, kvetou krásně. Popínavé růže se stříhají většinou jen když je potřebujete nějak usměrnit, upravit, ale jinak jsou popínavé, aby se pnuly... Marcela |  | Prosím poradíte dlouhokvetoucí trvalku s červenými květy 30-50 cm vysokou?, 4.7.2014 Dobrý den a co třeba monarda, phloxy, kohoutech chalcedonský, montbrecie, gladioly... Určitě je kytiček daleko víc, jen si vzpomenout. Marcela |  | Jaké zahradní nůžky?, 27.6.2014 Dobrý den, já mám zase s Fiskars jen ty nejlepší zlušenosti. Používám je již 15 let a jsou perfektní. Takže bych je nezatracovala. Marcela
|  | Usychání buxusu, 9.6.2014 Dobrý den, buxus snáší hluboký řez. Ale bez obrázku těžko radit. Marcela |  | Nekvetoucí rododendron, 28.5.2014 Dobrý den, též nám letos všechny rododendrony nevykvetly. Jako důvod vidím zimu, která za nic nestála. Ale u několika se objevily poupata o hodně později a teprve začímají kvést. Marcela |  |
|  | Jak ochránit stromky proti okusu, 27.5.2014 Nechci Vám brát iluze, ale že by honci dostávali zvěřinu, tak to tedy nevím, nevím anebo chodím honce dělat na špatná místa! |  | Může být konvalinka v truhlíku?, 22.5.2014 Dobrý den,
může. Konvalinka je trvalka a je jí nejlépe v zemi, vlhku a polostínu či stínu. Marcela |  | Založení trávníku v červnu?, 22.5.2014 Dobrý den, co se týče trávníku, tak zkušená zrovna nejsem. Ale zakládali jsme trávník v různou dobu a vždycky to vyšlo dobře. Samozřejmě je důležitá zálivka, ale semena stejně vždycky nejlépe vzešla po dešti. Marcela |  | Okrasné kameny kolem živého plotu, 20.5.2014 Dobrý den, tak cypřišek je používán hodně do živých plotů, z mé zkušenosti snese slunce i stín, potřebuje vlhčí zem, nesnáší nekrytá větrná místa. Hortenzie je vhodná spíš do polostínu nebo na místo, kde celý den nepraží slunce. Vajgélie a... celý příspěvek > |  | Nemoc narcisů, 6.5.2014 Dobrý den, měla jsem také takový problém. Starý zkušený zahradník mi poradil, ať cibule vyhodím a koupím si nové. A je pravda, že jsem to sice udělala s těžkým srdcem, ale ty nové cibule mi kvetou naprosto úžasně již několik let. Marcela |  |
 |
|
|
|