Příspěvky uživatele - 61.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétání broskvoní, 21.4.2018 Obsahuje fotku
Letošní příznivý nástup jara připravil nádhernou podívanou na kvetoucí broskvoně. Na snímku čtyřletý vitální semenáč pozdní neznámé broskvoně, s výbornou chutí (snad Cresthaven).
Pomoc při stanovení doby zrání - výběr odrůd, 8.4.2018
Co se týká ostatních odrůd, můžete najít informace ve starší pomologické literatuře, autorů Jana Říhy a Josefa Vaňka, například zde http://www.stareodrudy.cz/ovocnarska-literatura/
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 7.4.2018
Omlouvám se za zmatek a pokusím se vysvětlit. Vysel jsem jadérka několika zimních kulturních odrůd. V prvém roce dosáhly některé semenáče výšky až jednoho metru - ty jsem si pojmenova jako bujně rostoucí. Další semenáče v prvém roce dosáhly výšky 20... celý příspěvek >
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 7.4.2018
Ještě jednou po roce. Letos jsem narouboval Sudetskou renetu a Gaskoyneho šarlatové na středně bujně rostoucí semenáče. Na svém pozemku horko-těžko najdu místo pro polokmen, tak snad se mi je podaří uplatnit v obecním stromořadí, jako náhradu za... celý příspěvek >
Odolnost a spolehlivost střížovických odrůd, 7.4.2018
V mojí chladnější poloze a v nepříliš dobrých půdních podmínkách se mi osvědčily prozatím odrůdy Sirius, Merkur a Admirál. Na Orion a Opal dosud čekám.
Pomoc při stanovení doby zrání - výběr odrůd, 7.4.2018
Dobrý přehled zrání jádrovin je zde  K jidlu i k naložení do sudu je doporučována Williamsova.
Spartan, 5.4.2018
Zrovna před pár dny jsem Spartana rouboval na A2 pro známého, kterému odchází starý stromek a nechce o tuto odrůdu přijít. Své příznivce Spartan stále má. Já k nim však nepatřím, chuťově mi více vyhovuje Rubín, jeho mutace a jeho potomci.
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika