|
Rozkvétání broskvoní, 21.4.2018  Letošní příznivý nástup jara připravil nádhernou podívanou na kvetoucí broskvoně. Na snímku čtyřletý vitální semenáč pozdní neznámé broskvoně, s výbornou chutí (snad Cresthaven). |
 |
Pomoc při stanovení doby zrání - výběr odrůd, 8.4.2018 Co se týká ostatních odrůd, můžete najít informace ve starší pomologické literatuře, autorů Jana Říhy a Josefa Vaňka, například zde http://www.stareodrudy.cz/ovocnarska-literatura/ |
 |
|
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 7.4.2018 Omlouvám se za zmatek a pokusím se vysvětlit. Vysel jsem jadérka několika zimních kulturních odrůd. V prvém roce dosáhly některé semenáče výšky až jednoho metru - ty jsem si pojmenova jako bujně rostoucí. Další semenáče v prvém roce dosáhly výšky 20... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 7.4.2018 Ještě jednou po roce. Letos jsem narouboval Sudetskou renetu a Gaskoyneho šarlatové na středně bujně rostoucí semenáče. Na svém pozemku horko-těžko najdu místo pro polokmen, tak snad se mi je podaří uplatnit v obecním stromořadí, jako náhradu za... celý příspěvek > |
 |
Odolnost a spolehlivost střížovických odrůd, 7.4.2018 V mojí chladnější poloze a v nepříliš dobrých půdních podmínkách se mi osvědčily prozatím odrůdy Sirius, Merkur a Admirál. Na Orion a Opal dosud čekám. |
 |
Pomoc při stanovení doby zrání - výběr odrůd, 7.4.2018 Dobrý přehled zrání jádrovin je zde
K jidlu i k naložení do sudu je doporučována Williamsova. |
 |
Spartan, 5.4.2018 Zrovna před pár dny jsem Spartana rouboval na A2 pro známého, kterému odchází starý stromek a nechce o tuto odrůdu přijít. Své příznivce Spartan stále má. Já k nim však nepatřím, chuťově mi více vyhovuje Rubín, jeho mutace a jeho potomci. |
 |