|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 7.7.2025  Pro MH: R.G. + Herman |  | Broskvoně 2025, 7.7.2025  Proti klasicky broskvovému Harbingeru byl ten druhý plod Sagittarie dost "jalový". Ale zase jdou plody této odrůdy oddělit po rozkrojení a otočení obou polovin od sebe. U Harbigeru a jiných velmi raných odrůd dužnina silně ulpívá na pecce.... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 7.7.2025  Delicecot mně zašel a Rougecot se neujal. Otázka je, jestli Canino bude tak skvělá i v našich podmínkách. Ten Delicecot mě mrzí. Mohla místo něj zajít jiná cot meruňka. Ještě nikdy jsem ho nechutnal, ale podla názvu by mohla být dobrá. Omlouvám se,... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 7.7.2025 MH: Ještě bych se vrátil k tomu, co tady mám. Sefora vypadá do budoucna nadějně. Hlavně pokud budou plody takto silně sladké a zároveň výrazně meruňkové. Davidova Carmentop (Batistini) je také velmi dobrá. Dostatečně aromatická s nepatrnou, příjemnou... celý příspěvek > |  | Envy, 4.7.2025 O stromku nevím. Jedině požádat Korzára o rouby, ale co jsem slyšel, tak většinou neodpovídá. |  | Kniha o řezu ovocných stromů, 3.7.2025 Ďakujeme za pripomienku, pán Hlavatý. |  | Obaleč švestkový II. generace, 2.7.2025 Nechystá se někdo na postřik proti obaleči? Co ty, Martine? Proti I. generaci jsem nestříkal. |  | Broskvoně 2025, 2.7.2025  To je fakt moc pěkný mít už teď po sklizni první velmi rané broskvoně. Super. Sagittaria bude určitě ranější než Maycrest, Sugartime a Springbelle. Některé plody na Heřmanu mně už taky vybarvují, ale nevím, jestli to nejsou zrovna ty... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 2.7.2025  Nejlepší Leskory jsou ty, co spadnou. Ty na stromě jsou sice na omak měkčí, ale ještě to není ono. Koštoval jsem druhou Seforu a je to slaďák podobný Orangeredu, ale snad ještě sladší. Docela hodně mě mrzí, že mi ti podvodníci poslali místo Orange... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 2.7.2025  Na Sefoře mám letos první plody. Přesně nevím, kdy raší, ale zatím vždycky zmrzla. Soledane - neSoledane jsem chtěl zrušit, protože nevím, jestli je pravé. Zřejmě to bude velkoplodá odrůda, protože i když stromek znovu táhnu od spoda, má opět asi... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 2.7.2025  Tak to je pěkné, Martine. Mně ta kyselkavě osvěžující chuť nevadí, celkově byla příjemnější než v minulosti dost kyselkavý Maycrest, ten ještě není zralý. Uvidím letos. Až začnou zrát první švestky, tak to bude nápor, všechno dohromady. |  | Počasí 2025, 1.7.2025  Sucho, sucho a zase sucho. Skloňuje se ve všech pádech. Leckde už platí zákaz plýtvání vodou (napouštění bazénů atd.). Ve čtvrtek někde kroupy, přívalové deště, zatopené sklepy a tady nic. Pan PP mně trochu toho "Bornea" nedopřeje a nedopřeje.... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 1.7.2025  Ten můj druhý plod Sagittarie je ještě tvrdý. Typoval bych, že nejlepší budou Springcresty a Harbingery, ale Fr. a Sag. bych pro ranější zrání bral. |  | Meruňky 2025, 1.7.2025  Máš pravdu, to se cení. Mně ten Harmat připomíná italskou ranou meruňku Ninfu, která měla horší chuť a tak jsem ji zrušil. Plody byly i v prodeji a moc se nelišily od těch na stromku. Roub Carmentopu má slušně velké plody a sice pomalu měknou, ale... celý příspěvek > |  | Kordia je nepřekonaná, 30.6.2025 Tomuhle já, Martine, nerozumím. Je to vidět každou chvíli. Nedávno někdo uřezal koruny v jakémsi stromořadí někde u zámku. Byly to asi dvouleté nebo tříleté lípy. Pán říkal, že stromky jsou zničené, jelikož už takovou korunu nikdy nevytvoří. Co se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|