|
Deformace rajčat, 11.8.2017 Nelze srovnávat české hybridy s nehybridními odrůdami. Vždyť hybridní odrůdy byly právě šlechtěny na to aby nepraskaly, aby neměly žlutý límec, aby byly odolnější chorobám, odolnější k mechanickému poškození a také nebyly tak náročné na... celý příspěvek > |
 |
Omáčka na špagety, 11.8.2017  Zapomněl jsem se přihlásit, abych mohl dát více fotek.
Vladimír |
 |
|
 |
Omáčka na špagety, 11.8.2017 Také mám momentálně velký přebytek rajčat a tak se snažím je nějak využít. Zaujal mne recept na omáčku pečenou v troubě. Shodou okolností koupil syn cca před měsícem za směšnou cenu (jen cca 10% původní ceny) takový pečící hrnec podobný Remosce (jen... celý příspěvek > |
 |
Nejtěžší rajče, 10.8.2017  Ten Brutus je pěkná velikost. U mne také bývá něco okolo 500-600 gramů, ale nesmí jich být moc na jednom vijanu.
Včera jsem sklidil první velká španělská rajčata (dříve než jiné roky). Specielně pro toto vlákno jsem vyfotil některé z nich, abych... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 10.8.2017  Tak to je pro mne překvapení. Nechtěl jsem zaplavovat toto vlákno svými fotkami rajčat. Letos mám opravdu nejlepší sezónu a hodně fotím, zelené plody každé odrůdy na rostlině, dozrávající plody, zralé plody a řezy plodem. Všechny ty fotky mám... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 9.8.2017 Co s tolika rajčaty najednou budete dělat?
Vladimír |
 |
Urychlení zrání rajčat, 9.8.2017 Já bych teď momentálně potřeboval zpomalit dozrávání rajčat. Nevím co s nimi a teď dokonce odjedu na týden na dovolenou.Chladné místo na skladování zralých rajčat nemám. Nečetli jste někdo o tom něco na... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 9.8.2017 Také mám rád oranžoví rajčata. Chuť připomínaící trochu nějaké ovoce není až tak rajčatová jako u rajčat červených nebo růžových, ale je to zpestření. Salát s kombinací červených a oranžových chutná výborně a také tak vypadá. Amana Orange je... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 9.8.2017 Popálení od ostrého slunce? To odlistění by tomu jen napomohlo.
Vladimír |
 |
Sklizeň 2017, 8.8.2017  Páteční sklizeň.
Vladimír |
 |
|
 |
Co je to za houbu, 7.8.2017 Já jsem ho jednou jedl v polívce a nic světoborného to nebylo. Polívku to pěkně navonělo, ale houba byla jako drtiny. A to byla opravdu mladá, nekdy na konci března nebo na začátku dubna- ještě vůbec nic jiného nerostlo (byla na staré umírající... celý příspěvek > |
 |
Urychlení zrání rajčat, 6.8.2017 Souhlasím s Mimmo. Dělám to taky tak. Rajčata která dozrávají v chladné místnosti nepraskají, nedozrávají se žlutým límcem a pokud jde o chuť, tak jsem žádný rozdíl nikdy nepoznal. Snad jen některé drobné cherry se mně zdály jako by nedozrávaly.... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 4.8.2017 Zajímalo by mne, co to znamená vyléčit. Znamená to, že rostlina roste dál a nové přírustky jsou zdravé? Pochybuji, že napadené plody a to jsou v určité fázi všechny na rostlině i když to na nich není vidět, se dají ještě... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 4.8.2017 Existuje zajímavá stránka věnující se problematice plísně bramborové. Doporučuji každému přečíst si to.
Vladimír
|
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 4.8.2017 Pokud je to jak píšete a usychá jedna strana listu ev. jedna strana rostliny, tak se pravděpodobně jedná o Verticilium. Je to nepříjemná choroba šířící se kořeny z půdy za teplých a vlhkých podmínek. Někde je půda tak zamořená, že nezbývá nic jiného,... celý příspěvek > |
 |