Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Papriky 2018, 1.2.2018
Tak to je macek. Moje představa o velikosti těch pálivých byla tak asi čtvrtina toho, co je to Aji lemon drop na obrázku. Chtěl jsem pěstovat čtyři rostliny od každé odrůdy. Ale co bych s tím dělal, kdyby mně to takto vyrostlo? Asi budu muset všechny... celý příspěvek >
Rajčata 2018 - semena, 31.1.2018
Ano, zkoušel jsem Symbivit na paprikách a na rajčatech. Sledoval jsem jak se rostliny vyvíjí, ze začátku jsem měl pocit, že ten Symbivit pomáhá, ale nakonec nebyl ten výsledek v tom hlavním tj. ve sklizené úrodě nějak rozeznatelný. Došel jsem k... celý příspěvek >
Papriky 2018, 30.1.2018
Tak klíčení paprik jsem už ukončil. Všechno klíčilo perfektně. Mám teď problém s tím, co z toho co vyklíčilo mám dopěstovat pro výsadbu. Pálivé papriky: Pimiento Diomar, Aji Lemon Drop, 7 Pot Jonah Yellow, Don Padron, Jalapeňo farmers, Ancho... celý příspěvek >
Rajčata 2018 - semena, 29.1.2018
V každém případě je to odrůda determinantní. Je úplně jedno, jestli bude vyvázaná k tyčce nebo bude ležet na zemi, měla by ukončit růst při celkové délce cca 1m. U tyčky ve výšce 1 m, na zemi někde ve vzdálenosti 1 m od zasazení. Pochopiteně se... celý příspěvek >
Rajčata 2018 - semena, 27.1.2018
Máte oba pravdu, v datatbázi se uvádí původní varianta červená (Fy Burgess r.1950) a také Early Wonder Pink. Mám raději růžová rajčata, ale tato odrůda se mně nehodí do pařeniště, protože je poměrně vysoká (tři stopy to je skoro 1metr - do pařeniště... celý příspěvek >
Rajčata 2018 - semena, 26.1.2018
Tak dnes jsem vysel semena těch dvou determinantních rajčat z Polska- Betalux a Poranek. Aby dohnaly těch deset odrůd vysetých již dříve, budu jim muset občas přidat trochu tepla, přenést je občas na jiné okno na parapet, kde je tepleji. Bude s tím... celý příspěvek >
Doporučte zahradnický substrát pro předpěstování rajčat a paprik, 25.1.2018
Žádný test není absolutní. Ani to testování rajčaty! Mně se právě stalo s tím substrátem Agro, že jsem v pohodě dopěstoval sazenice do výsadby a potom rostliny začaly pomalu jedna po druhé odcházet.  Na běžně používané herbicidy tento test... celý příspěvek >
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 25.1.2018 Obsahuje fotku
Včera jsem neodolal a snědl jedno z těch skladovaných rajčat. Už stejně začalo měknout, tak byl nejvyšší čas. Chuť velmi dobrá (pro mne) silně rajčatová, úplně něco jiného než stejně velká rajčata v obchodě (bez chuti samá voda). Stále doufám, že se... celý příspěvek >
Doporučte zahradnický substrát pro předpěstování rajčat a paprik, 25.1.2018
Pochopitelně každá rostlina reaguje na konkrétní herbicid jinak. Takže test řeřichy pokud ukáže, že je v zemině nějaký herbicid, tak by mělo být jasné, že i rajčata budou trpět. Pokud řeřicha bude normálně růst, tak to ještě nemusí znamenat, že... celý příspěvek >
Doporučte zahradnický substrát pro předpěstování rajčat a paprik, 24.1.2018
To co spadne na zem, tak to se snad opravdu neutralizuje. Ale část herbicidu zůstává v suchých částech uhynulých rostlin, následně v kompostu případně v kupovaných zeminách. A proto je důležité, co výrobci substrátů všchno do nich dají..  ... celý příspěvek >
To je zajímavé, že všude se používá pro testování řeřicha a fazole. U nás to asi bude jiné, řeřicha v pohodě vyklíčí i na herbicidech. Já jsem ji zkoušel vysévat na výluhu z koňského hnoje a jako porovnání na vodovodní vodě (pochopitelně na... celý příspěvek >
Obří řecké fazole, 24.1.2018
Tak já mám už tolik odrůd pnoucích fazolí že už ani tu Coronu nebudu shánět. Dnes mně přišly ty řecké, hned jsem dvě zasadil do substrát a budu čekat co to udělá.                        ... celý příspěvek >
Řeřichový test je na herbicidy. Pokud Vám ta řeřicha vyklíčí a v pořádku poroste, tak tam nejsou herbicidy, které by poškodily rajčata. Vladimír
Příčinou úhynu szeniček nemusí být vždy houby uváděné u padání klíčních rostlin. Může to být třeba něco jako je PH, vzdušnost zeminy atd. S tím asi propařování také nepomůže. Ale tady se mluví o paprikách a rajčatech.        ... celý příspěvek >
Rajčata 2018 - semena, 24.1.2018
Asi nevědí jak se pozná rajče růžové od červeného. Já teď čekám na semena toho Betaluxu, má být také velmi raný a ještě tento týden ho vyseji. Chci ho hlavně do pařeniště kde počítám s tou partenokarpii, normálně se opyluje i při velmi nízkých... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika