|
Příspěvky uživatele - 61.187
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sklizeň česneku 2018, 5.7.2018  Začínám sklízet, letos velikost XXL opět bez moření sadby, bez dodatečné zálivky i bez hnojení. |  | Mandloň jako podnož pro meruňku?, 3.7.2018 Díky za všechny informace a zejména za tip s Forkertovým způsobem očkování. Mandli bych také bral i když sklizeň by přicházela v úvahu tak maximálně 2x za deset roků (např. letos by byla), samozřejmě bych musel naštěpit na stromek další odrůdu... celý příspěvek > |  |
|  | Mandloň jako podnož pro meruňku?, 2.7.2018  Jádro mandloně (vypadalo jako od Sladkoplodé krajové) jsem vysel loni na jaře a ve stadiu tvorby prvních pravých lístků přesadil na trvalé stanoviště v externích podmínkách. V srpnu jsem naočkoval u kořenového krčku broskvoň, ovšem očko se neujalo.... celý příspěvek > |  | Mandloň jako podnož pro meruňku?, 1.7.2018 Dobrý den, je možné naočkovat nebo naroubovat meruňku na mandloňový semenáč? |  | Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 30.6.2018 Pane Hlavatý, vy ale umíte podráždit chuťové buňky a vzbudit zvědavost v nesprávnou chvíli - vždyť do sklizně je ještě dost dlouhá doba :) Co se týká Desertu, tak letos poprvé ochutnám vlastní plody z roubů, stejně tak Rozelu, Orion, Opal,... celý příspěvek > |  | Jak sušit česnek, 28.6.2018 Podle mého názoru nemá stříhání kořenů před/nebo po sušení česneku, žádný vliv na skladovatelnost. Kořeny zastřihuji před sušením proto, že je na nich nalepená vlhká hlína, kterou většinou není snadné odstranit a já neznám žádný rozumný důvod,... celý příspěvek > |  | Postřik rajčat, 25.6.2018 Určitě ano. Doporučuje se střídavě používat kontantní fungicid Kuprikol s některým systémovým fungicidem, např. Ridomil. |  | Sklizeň česneku 2018, 19.6.2018 Za posledních 5 roků se mi sklizeň česneku postupně přesunula z 20. července na loňského 5. července. Sázím minimálně 20 roků stále stejnou "svoji" odrůdu, která je v mých podmínkáích nepřekonatelná co do výnosu, zdravotního stavu a délky doby... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov, 18.6.2018 Ivan Hlavatý - souhlasím s vámi, že otravná probírka je lepší než tisíc plodů horší kvality. Když se neurodí ovoce, je to k naštvání, když je ovoce mnoho, je s ním více práce a starostí, což je také až k naštvání. Spokojení bychom snad byli... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov, 18.6.2018  Na vaše fotky je radost se dívat, ale probírku na Florině bych dělat nechtěl, na to mi stačí Gloster . O to víc se cením Rubína, s jeho vlastností samoregulace počtu plodů. |  |
|  | Sklizeň česneku 2018, 18.6.2018 Sázíte o Vánocích a sklízíte v polovině června, to bude asi nějaká velmi raná odrůda Zdraví Jiří II
|  | Rajčata 2018/2, 16.6.2018 Jestli se nepletu, tak na třetím snímku je černá skvrna na stonku (alternáriová skvrnitost rajčete) a na pátém snímku jsou žloutnoucí listy (septoriová skvrnitost rajčete). |  | Už je čas dělat probírku plodů?, 12.6.2018 S probírkou můžete začít hned. Ty co jsou po dvou, můžete ponechat pokud plůdky mají dostatečně dlouhé stopky, aby se jablka nemohla vzájemně vytlačovat, tři bych nenechával v žádném případě. Ideálem jsou jednotlivá jablka vzdálená od sebe min. 10... celý příspěvek > |  | Kedy odstrániť pásku, 10.6.2018  Něco podobného se mi stalo loni v srpnu. Odstranil jsem pásku protože výhony z roubů měly délku nejméně 30 cm. Hned v noci pršelo se silnějším větrem a ráno ležely rouby i s přírůstky na zemi. Grávštýnské červené a Matčino jsem pozbyl. Abych tomu... celý příspěvek > |  | Brambory 2018, 10.6.2018  “ …říkáte nejkrásnější květina? Vlaštovičník, ne, konvalinky, ne ne, chrpa, ne, notovka, ale ne, tak která by to mohla být květina. Říkáte nejkrásnější a tady? Sasanka, ne, tak kyprejch, taky ne? Už vím hořeček barvičitý na sedlický hůrce. Ne.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|