Příspěvky uživatele - 1.3

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
cesmína, 18.10.2007
Ilex paraguariensis / cesmína paraguayská Používaná část: Lis (Mate folium). Významné obsahové látky: Alkaloidy (až 2 % kofeinu), flavonoidy, třísloviny (až 16 %), terpenoidy. Hlavní použití: Je uváděno, že droga vykazuje stimulující účinek na... celý příspěvek >
uchovávání vyrytých cibulek tulipánů, 17.10.2007
Nevím, jak to přesně myslíte, že byste je vysadila až na jaře nebo až na podzim 2008? Cibulky vysychají, proto je dlouho neskladujeme, ideální výsadba je na podzim, ale myslím už tento podzim. Možná do jara by vydržely, kdybyste je vysadila do... celý příspěvek >
Skalníky - jak množit?, 17.10.2007
Stálezelené poléhavé zakořeňují samy, pak stačí větev ustřihnout a zasadit kam potřebujete. Skalníky lze řízkovat, lze množit i ze semene.
Poznáte rostliny na snímku?, 17.10.2007
Právě, že na snímku slunce svítí zespodu, z toho usuzuji, že je obráceně. Zřejmě pan ing. Holata nebude neodborník, když to poznal.
Japonská azalka, 16.10.2007
Já mám tři japonské azalky na slunci, odpoledne tak od 16,00 hod, jsou ve stínu stromu, daří se jim a kvetou každoročně.
Podzimní larvy v trávě, 16.10.2007
Tiplice bahenní (Tipula paludosa) Tiplice patří mezi dvoukřídlé a je to v podstatě větší komár. Dospělci greenům neškodí, ale larvy ano. Podobně jako housenky osenic se zavrtávají do plsti a živí se rostlinnou hmotou. Jsou drobnější, tmavější a tenčí... celý příspěvek >
Poznáte rostliny na snímku?, 16.10.2007
Pane Bukowski, má ten keř na prvních dvou obrázcích trny a opadává na podzim?
Ten druhý obrázek bych řekla, že je vzhůru nohama.
Třetí a čtvrté foto: Brslen (Euonymus fortunei, možná Emerald´n Gold).
Modřín převislý - opadané jehličky, 15.10.2007
Jedině, že by si ve školkách při roubování spletli podnože a modřín naroubovali na borovici, takže máte unikát: dva v jednom.
O jaké rostliny se jedná?, 15.10.2007
Ta první vypadá jako oleandr, ta druhá Divý Jano neboli štětinatec laločnatý, latinský název Echinocystis lobata.
Ocún, 12.10.2007
Mohu se zeptat, proč neleží v zemi, ale u Vás doma na parapetu?
Rychlokurz zahradničení, 12.10.2007
Tak, jak radí host nade mnou, rychlokurz asi nic nevyřeší. Ovocné stromy chtějí skutečně odbornější řez, pokud jsou zanedbané, laické ořezání by možná způsobilo více škody než užitku. Ostatní rostliny, keře, trvalky, letničky, to si časem zjistíte... celý příspěvek >
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 12.10.2007
Vzhledem k výsledkům, jaké s kosatci máte, tak to správné je. Já se o ně taky téměř nestarám, akorát, když se moc rozrostou, tak je odkraje vytrhnu a vyhodím, je mi to sice líto, ale co s nimi. Taky krásně kvetou a já je navíc vůbec nehnojím, pouze... celý příspěvek >
Přežije chryzantéma zimu?, 12.10.2007
Teď ji přikrývat ještě nemusíte, v tuto dobu by měla kvést, tak jedině přikrýt netkanou textilií na noc, pokud by měly být mrazíky, aby nezmrzly květy, ale přes den odkrýt. Zazimovat (přikrýt chvojím, listím) až po odkvětu, opravdu až na zimu.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika