|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 9.3.2019 U nás bolo počasie OK, ani vietor ani dážď, sulka nastriekaná |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 4.3.2019 IH: Ďakujem za odpoveď. Pýtam sa preto, lebo so Sulkou nemám skúsenosti.
(Iba morenie cesnaku). Ak by na budúcu sobotu bolo prijateľné počasie, teda bezvetrie a treploty do 20 oC, tak by to bolo OK? Čítal som, že mladým listom to môže spôsobiť... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2019 Pán Hlavatý, použijete následne s odstupom času aj Sulku? A ak áno kedy?
Vďaka, L |
 |
Vzdušné potápanie - zakoreňovanie ovocných stromov, 27.2.2019 Zaujímavé, vďaka |
 |
Vzdušné potápanie - zakoreňovanie ovocných stromov, 27.2.2019  Zdravím všetkých skúsených ovocinárov.
Dostala sa mi do rúk kniha od p. F. Dohnálka z roku 1939, kde sa spomínajú Mičurinove pokusy s vegetatívnym rozmnožovaním ovocných stromov.
(Viď obrázok.) Rád by som sa opýtal, či niekto videl alebo... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 26.2.2019 Odporúčam pre inšpiráciu pozrieť video č.8
Eduard Jakubek o kôstkovinách
|
 |
Poznáte túto odrodu?, 10.11.2018  Rozrezané... |
 |
Poznáte túto odrodu?, 9.11.2018  Ďalšie obrázky... |
 |
Poznáte túto odrodu?, 9.11.2018  Pozdravujem všetkých milovníkov jabĺk.
Prosím o info, či niekto pozná takúto odrodu. kamarát má v záhrade vo Svidníku starú jabloň. jablká sú veľmi veľké už teraz dozreté na konzumáciu, ale vraj vydržia až do februára-marca. Farba a tvar na foto.... celý příspěvek > |
 |
Poprosím o určenie odrody marhule, 5.7.2018  ešte obrázok |
 |
|
 |
Poprosím o určenie odrody marhule, 5.7.2018  Pozdravujem všetkých a poprosím o určenie odrody marhule, ak niekto vie.
Pôvodný majitelia zahradky nevedia.
Marhule sú dosť veľké, cca 5-6cm, sú mierne hrboľatého vzhľadu, farbu vidno na obrázku, začínajú práve teraz trochu mäknúť -... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 12.3.2018 Monitorovacia stanica Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach Ipeľská 1, 040 11 Košice
Priebeh peľovej situácie za 9. kalendárny týždeň r. 2018
V 9. kalendárnom týždni, t. j. od 26.02.2018 do 04.03.2018, bol... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 11.3.2018 Takže predsa došlo k miernemu posunu vo vašom myslení... lebo pár odstavcov vyššie ste písal: "tento pokus o ošetření je nesmysl a nemůže fungovat."
Ale aby sme sa tu navzájom nenasierali... Záhradničenie je predsa o pohode. Nie je toto fórum... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 10.3.2018 Naše stromy držíme v max výške 2-2,5m, takže žiaden problém.
Konštrukcia je z lieskových prútov, takže zadarmo. Kupuje sa len priehľadná fólia.
Aplikuje sa to v bežných záhradách, kde je tých stromov málo. Ja mám napríklad 2 broskyne, takže 2... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 9.3.2018 Zakrývanie broskýň ako prevenciu proti kučeravitosti objavil Ing. Eduard Jakubek, predseda Slovenského zväzu záhradkárov, ktorý je uznávanou ovocinárskou kapacitou.
Čo k tomu píše on:
"Kde a za akých podmienok kučeravosť broskýň úplne... celý příspěvek > |
 |