|
Příspěvky uživatele - 59.254
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zakoupené hrušky, 19.11.2012 Nelze dělat závěry z první úrody, ale krom krásných velkých šťavnatých plodů nevidím u Moravy žádné další přednosti. Aroma mi opravdu scházelo a rozhodně jsem ji nepodtrh.
Jana mě nepřesvědčila ani minulý týden. Extrémně šťavnatá, aromatická, ale... celý příspěvek > |  | Angold, 15.11.2012 Letos jsem měl to štěstí ochutnat první plody a není to žádná sláva, ale ani propadák. Souhlasím s Dr. Vysloužilem. Nepřekonatelný se myslím Angold stane ve své odolnosti vůči chladu a mrazu, zejména pro okrajové oblasti. A buďme v těchto místech... celý příspěvek > |  |
|  | Mechelenská, 7.11.2012 Dobrý den. Zajímavé úvahy o českém jazyce. Ale obecně mi více trhají uši nežli Dark Rubín slovní spojení "nechá se udělat" či "pěstovat koně/králíky" apod. Osobně Dark Rubín nemám, ale na jaro si jej chci sehnat, vím kdo ho mám. Ozvěte se pane... celý příspěvek > |  | Fantastická Konference, 1.11.2012 ´Avranšská´ je pro mě letos největším překvapením-špičková chuť, líbivý vzhled. Určitě si ji seženu. Také ´Thirriotova´ mě dostala - krásný tvar plodů, akorát do ruky, hladké, bez strupovitosti, šťavnaté, sladké, současně příjemně natrpklé aroma... celý příspěvek > |  | Zakoupené hrušky, 25.10.2012  Jana. Mittwoch |  | Zakoupené hrušky, 25.10.2012  Bohemica. Mittwoch |  | Zakoupené hrušky, 25.10.2012  Ahoj Petře a ostatní. Přihodím foto z konce srpna, snad se dobereš odrůdového složení Tvých zakoupených plodů. Stromky mám ze Střílek na MA. Letos první úroda, velice slušná na 2.sezonu od výsadby. A to jsem redukoval, vč. redukce od obalečů. Zatím... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2011, 24.11.2011 Poloha 550m.n.m. mírný S svah, větrná poloha otevřená k Pradědu. Podnože myrob.
Čač. lepotica: Plodnost výtečná, projevy Šarky poslední roky na listech, chuť "rynglovitá", mě neurazí, stejně jako do buchet či na zavařování. Bez postřiku... celý příspěvek > |  | Ktory orech vybrat, 2.11.2011 Doporučil bych ´Mars´, jelikož není ve Vašem výběru, volil bych ´Lake´ - je doporučován do horších poloh, což 400m. už klidně může být. Vlastní zkušnost nemám, jen slyším ze všech stran chválu na Mars. Mittwoch |  | Dotaz na "oranžové potomky" Mr. Coxe, 1.11.2011 Když už jste to zde nakousl, chtěl bych poprosit znalejší kolegy o osvětlení terminologie. Coxova reneta = Cox's Orange Pippin? Kidd's Orange Red je až potomek coxovky, jo? Která je "lepší" - Kidd nebo Coxovka? Ad Váš dotaz - Alkmene jsme... celý příspěvek > |  |
|  | Odrůda Rubinette, 25.10.2011 Nevím, jak je to s náchylností ke strupovitosti, ale o víkendu jsem se dozvěděl a následně při degustaci i přesvědčil, že v chuti daleko předčí jednoho z jejich rodičů - Coxovku... Mittwoch |  | Mac Intosh a Lobo, 17.10.2011 Vážení diskutující, která z odrůd vycházející z McIntoshe, resp. Spartana, odolnější strupovitosti, se Vám jeví jako nejlepší? Myšleno poměr chuť, plodnost, odolnost proti houbovým chorobám. Hledám totiž náhradu za Spartana, který je u nás kvalitní... celý příspěvek > |  | Kdy zasadit velkopavlovickou merunku?, 13.10.2011 Není mi známo, že by měla odrůda vliv na výsadbu - hlavně druh ovocného stromku. Obecně se doporučuje meruňky a broskvoně sázet najaře - na podzim už neudělají kořínky a hůře snášejí podzimní výsadbu. Já osobně si myslím, že záleží na podnoži. Co se... celý příspěvek > |  | Ake odrody do nadmorskej vysky 630 m?, 11.10.2011 Myslíte-li odrůdy jabloní - z novějších: Rozela, Selena, Angold, Aneta, Rosana klidně i něco z "Rubínů" (Rubín/Bohemie/Gold Bohemie/Top Bohemie/Dark Rubín). Mittwoch |  | Postřik, 31.5.2011 Existuje mnoho insekticidů účinných na mšice, Pirimor je jeden z nich. Ale co se týče kvality příspěvku výše, doufám, že ho psal cizinec žijící v Čechách krátce (dle jména si ne), anebo začínající, opravdu mladý (-náct) ovocnář, protož úroveň je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|