|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Haroma, 30.10.2016 Pokud je informace o vysokém obsahu kyselin pravdivá, tak taková švestka logicky a prakticky není moc vhodná jako jednodruhová na výrobu slivovice.
Proč myslíte? Naopak, kyseliny jsou pro zdárné kvašení potřebné. Proto se málo kyselé ovoce... celý příspěvek > |  | Jonagold Marnika, 27.10.2016 Taky jsem si Marniku na jednu větev přirouboval - kvůli informaci, že by neměl být tak náročný na teplo jako původní odrůda. Je-li to pravda, nevím, porovnat nemůžu, tu původní jsem před tím zrušil.
Kdyby se na regálech obchodů... celý příspěvek > |  |
|  | Maso na uzeni, 27.10.2016 Žebra z bůčku před nakládáním odstraňuji. Každá kost je rozikové místo pro kažení masa, nelze přesně spočítat množství soli, bůček s kostí se po vyuzení hůř krájí, kost propíchne mikroten v mrazáku, nevleze se do konzervy, atd. |  | Maďarská, 26.10.2016 Mně přijde popularita Rakovského spíš historická. V době, kdy všechny meruňky chutnaly skoro stejně (akce Američanů s rozdáním pecek celé Evropě včetně ČSSR byla v plenkách) se tato meruňka přeci jen lišila - chutí, dozráváním i postupným,... celý příspěvek > |  | Odolná pološvestka Tophit, 26.10.2016 Jestli dobře zaplatí, tak sem s nimi!
Jinak Tophit byl letos (poprvé) výtečný. Skutečně sladký, aromatický. K tomu, abych ho pěstoval dál a čekal, že ostatní podzimy budou stejně teplé jako letošní, to ovšem nestačí. |  | Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016 Takže například zde hodně vychvalovanou Rajku?
Rajku, Desert, Lotos, Diadém, Merkur, Dione, Vandu, Vitos,... |  | Kvalitní letní jabloň, 24.10.2016 Však i s M9 jsou dobré zkušenosti, ostatně je to asi nejpěstovanější podnož. Já bych ji ale do své zahrady a mých půdních podmínek nepustil. |  | Goldstar, 24.10.2016 Virovou mozaiku neřeším. Je to semtam list. Nepozoruji, že by působila nějaké škody. |  | Mýtus Strýmka, 24.10.2016 Není mi jasné proč pan Miloš Vysloužil stále pěstuje podřadnou Strýmku,...
Jistě asi víš, Petře, že Strýmku bys na mé zahradě nenašel. Ale nemohu za to, že soused má stále před domem 2 vysokokmeny - sotva 40 metrů od mých vrat. Jejich věk... celý příspěvek > |  | Goldstar, 24.10.2016  Nadchází čas sklizně těch nejpopzdnějších odrůd, mezi nimi i Goldstaru. Plodnost byla letos vysoká, tedy postižení hořkou pihovitostí minimální.
Třebažýe bylo letos teplé září, žádný plod se nezbarvil - ani na slunci - do žluté barvy, všechny jsou... celý příspěvek > |  |
|  | Ingrid Marie, 24.10.2016  Po letech opět připomínám zapomenutou odůdu Ingrid Marie. Pravda, v tzeplých polohách, jako má např. dr. Hlavatý, je asi pěstovat nebudou. Ale v těch chladnějších okrajových to může být dobrá volba. I zcela ve stínu jsou jablka krásně vybarvená,... celý příspěvek > |  | Golden Delicious, 24.10.2016  Jen zajímavost, jak dovedou být Goldeny rozdílné. G.D. Reinders vystavený tento víkend v Olomouci na Flóře je úplně bez líčka.
Taky mi připadá, že každý, kdo má do p... díru, po sobě nazval nějaký klon Goldenu, přitom vypadají dočista... celý příspěvek > |  | Opylovač Toptaste, 24.10.2016 Katinku a TOPTASTE, které myslím nekvetou ve stejnou dobu
To si myslíte nebo jste i někde četl?
Co třeba opylení od cizích slivoní |  | Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 20.10.2016 Mně se to normáně otevře, když si ten odkaz přenesu blokem.
etylkarbamát vzniká i působením světla a tepla. Nějak si nevzpomínám, že bych někdy v krámě viděl ovocný destilát v zelené nebo hnědé láhvi...
V hotovém destilátu už nevzniká.... celý příspěvek > |  | Malá jablka, 20.10.2016 Často za to mohou mšice sající v době fyziologického propadu plůdků. |  |
 |
|
|
|