|
Bojnicke odrody hrušiek, 6.1.2018 Hoci fandím starým odrodám, chcelo by ich to vyskúšať, či vôbec za niečo stoja. Bojnická jesenná vypadá pre mňa veľmy zaujímavo, vraj je aj klimatický nenárčná. O nitre som čosi čítal v iných vláknach na tejto stránke, chuť dobrá až priemerná,... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 5.1.2018 Ja som z tej podtatranskej oblasti, a pokial ide o pomalorastnúce podpniky - ja mám rad ovocné stromy ktoré su poriadné stromy a to pre generácie, a tu sú pomalorastnúce podpníky na figu, pravda rešpektujem že šetria priestor a dakto ten priestor... celý příspěvek > |
 |
|
 |
To už tady jednou bylo, 5.1.2018 Ešte by som z letných dodal dve malé superskoré odrody vhodné do vyžších polôh, Julová po česky asi Červencová, ktorá ma proti mrazu aj relatívne odolné kvety ale je vraj trochu kyslá a Nagevicova ktora asi bude sladšia a majú ju na stareodrudy.org... celý příspěvek > |
 |
To už tady jednou bylo, 5.1.2018  AVRANšSKá |
 |
To už tady jednou bylo, 5.1.2018  Špinka škaredé hrušky, chuť taká aromatická a výborná že to snaď ani není možné, z veľmi starého zoschiňajúceho stromu, takže na mladom strome budú väčšie. |
 |
To už tady jednou bylo, 5.1.2018  Hruška ktorú som našiel v jednej opustenej záhrade, môže to byť Muškatelká aspoň sa podobá, malá ale chuť špičková v 750 m. n. m. |
 |
To už tady jednou bylo, 5.1.2018  A ospravedlňujem sa za gramatiku, Merodová 2. |
 |
To už tady jednou bylo, 5.1.2018  No ja veľmy rád poradím, pretože vo vyžších polohách mám skúsenosti až v 700 m. n. m. na Liptove po Tatrami. Hoci sú hrušky v priemere trochu náročnejšie než jablone na klimatické podmienky, sú odrody pre ktoré to neplatí a keďže som vyžšie tak 550... celý příspěvek > |
 |
Esperenova máslovka, 3.1.2018  Nakoniec som Salisburyovú nekúpil ani Esperenovú na miesto toho však bola v istom luďmi zabudnútom mieste k dispozíci jedna hruška vo velmi zlých podmienkach pokiaľ ide o svetlo. Po polovici októbra dozrela (700 m. n. m.) nebolo ich moc ani malé... celý příspěvek > |
 |
Staré druhy hrušní, 3.1.2018  Ešte dodávam úrodu mali aj tohoto roku aj som ich odfotil, no bolo ich menej a boli mänšie, kým rok pred tým mierne sladké a korenité, tohoto roku trochu natrpklé ale stále korenité, nie repovité. No nemajú dostatok svetla.
|
 |
|
 |
Louise Bonne, 3.1.2018  Vraťme sa ku Avranšskej, tu na Liptove ju poznám z jedného starého stromu a chystám si ju preštepiť, Každopádne jej chuť je pre mňa osobitá, ťažko prekonateľna a arómov mne trochu pripomína červené dyne/melóny. Skratka je vynikajúca aj vo vyžších... celý příspěvek > |
 |
Staré druhy hrušní, 3.1.2018  Podrobnejšie inf. na vlákne skoré hrušky hniličky. |
 |
Skoré hrušky hniličky, 3.1.2018  A ešte jedna fotka |
 |
Skoré hrušky hniličky, 3.1.2018  2. Pán Ing. Fidla, túto hrušku ťažko pomologicky zaradiť: V n. v. 620 m. n. m. Lipt. Mikuláši v areáli akýchsi starých budov, jej konare tež trčia cez plot ako u tej prvej, Asi 10 m. južne od nej rastie topol z meter a pol hrubým kmeňom JV. od nej... celý příspěvek > |
 |
Skoré hrušky hniličky, 3.1.2018  A ešte jeden |
 |