|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kompost, 24.6.2014 K využití té trávy - někdo ji stele jako mulč na různá místa v zahradě, někdo suší, někdo dá sousedovi,... Na kompost by neměla přijít nějaká silná vrstva, obyčejně už 5 cm se silně hřeje a prorůstá houbami, uvnitř této vrstvy tleje do "mazlava". Mám... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk, 20.6.2014 Zajímalo by mě jaké má další vlastnosti - délka kvetení, odolnost monilinióze, růst. I když si to můžu najít, v závislosti na podnoži na které to máš by to bylo specifické, originální sdělení. Jinak mi srdce krvácí, když vidím, co už u zraje. Já... celý příspěvek > |  |
|  | Neznámá tráva a rostlina od potoka, 20.6.2014 Nejspíše kostřava ovčí. Ta je z běžnějších. Jinak jestli jsou v okolí nějaké výsadby připadají v úvahu i další k. medvědí,... To podle toho "nitkovitého" listu. Kostřava červená snad má ve všech formách list plochý. Ale víc teď dělám jiné věci, trávy... celý příspěvek > |  | Svída, popř. jiný listnáč do sucha, 19.6.2014 K nosatci na kontortě: Jestli aspoň trochu létá, má asi radši rovnou přistávací plochu, než přistávací serpentiny. Nebo v těch menších oříšcích není tolik jádra, aby to larvu uživilo. Jnak krásné jsou i keře "svídy" Cornus kousa.... celý příspěvek > |  | Svída, popř. jiný listnáč do sucha, 17.6.2014 Asi bych k tomu lesu volil lísku, sice některou z jen červenolistých, ale lesu bližších. Nevím jestli nemá odrůda Lenka nějakého sourozence s trochu odlišným vybarvením, ale je hezčí než červené Corylus maxima. |  | Co je to za keř?, 17.6.2014  Pro srovnání
|  | O jakou se jedná rostlinu?, 17.6.2014 Podeňka Tradescantia x andersoniana. Když se zanedbá odstranění semenáčků je to docela odolný plevel. Suchovzdorný, docela dobře se zberchá i z ošetření Roundupem, stačí aby po vykopání zůstal kousek oddenku nebo co to pod zemí má a je tam za pár... celý příspěvek > |  | Pracná, avšak levná a účinná ochrana jahod před slimáky, 13.6.2014 Za rok spotřebuju max. kilovku Ferramolu na těch 400 m2. Hobliny a piliny jsem dřív dával také, ale dělám u jahod dvouřádek a v druhém roce ho zahušťují do středu novými odnožemi. V pilinách, hoblinách, v borce, ale i ve slámě nové odnože buď... celý příspěvek > |  | Malé plody maliníku, 13.6.2014 Vyjmenoval jste všechny možnosti, které mohou přicházet v úvahu. Nebo i jejich kombinace. Možná by něco řeklo foto, možná by Vám řekl majitel co sázel... Pokud chcete zkusit maliny pěstovat jak se má, poohlédněte se po Zahrádkáři 2,3/2012, dostanete... celý příspěvek > |  | Pracná, avšak levná a účinná ochrana jahod před slimáky, 13.6.2014 Straky též nemám rád, ze stejného důvodu. Ale z víceletých zkušeností můžu říct)napsat), že po jaru se často vyskytovaly okolo keřů a rostlin s velkými listy, a slimáků bylo pomálu. Ale jakmile zahnízdily, začaly shánět vydatnější... celý příspěvek > |  |
|  | Rozmnožování měsíčních jahod Rujana, 10.6.2014 Já nejsem tak důsledný při sběru plodů a pletí pod rybízy, sazenky se množí ze semen a rostou na dost místech samy. Červená Rujana, bílá Yellow Alpine rostou tam, kam si kosáci uleví a kde se tolik nehýbá s půdou (mám rybízy dlouhá léta podsypané... celý příspěvek > |  | Žloutnutí resp. zbělení na zahradě, 10.6.2014 S podobnou záležitostí jsem se setkal na zahradě, kde hnojili Vitahumem, nebo něčím podobným. Všechno začalo podivně růst - tedy v místech, kde ho použili. V zelenině, v drobném ovoci. Přišli na to dík tomu, že trochu "hnojiva" dali i několika... celý příspěvek > |  | Rozmnožování měsíčních jahod Rujana, 10.6.2014 Rujana se opravdu množí semeny. A protože prakticky jen dík výsevům různých křížení a dalším pěstováním jednotlivých semenáčků vznikají nové odrůdy, mohlo se něco stát i s jedním (?) semenáčkem Rujany. Možná semenářským porostem proletěla včelka s... celý příspěvek > |  | Popínavka na jídlo, 9.6.2014 Basella rubra, bazela či malabaský špenát. Z březnového či dubnového výsevu po ledových na záhon, jde pěstovat i v květináči truhlíku. Ivan z okenka |  | Popínavka na jídlo, 3.6.2014  Jedna zajímavá popínavá rostlina se dá pěstovat jako trvalka v květináči, mohou se z ní uždibovat listy na kuchyňské zpracování. Pro hledače nových chutí vítaná příležitost. Ivan z okenka
|  |
 |
|
|
|