Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Polokmen ze špičáku, 10.3.2015
Nevím jak to myslíte (Pepa...), ale na M-9 udělat PK není kor moc vhodné. Možná u silně rostoucích odrůd, ale i tak si myslím, že dost brzy zestárnou, odejdou i při zmlazování, budou špatně kotvit  (tedy po ve srovnání s jinými podnožemi -... celý příspěvek >
Polokmen ze špičáku, 10.3.2015
Pro host 72.. Pokud je špičák pevný silný cca 2m vysoký, klidně ho sesaďte 5-6 oček na 150 cm. Z těch založíte korunu, která už se výše nevytáhne. Pokud je kratší, raději ho sesaďte níže a zapěstujte korunu až příští rok. Kmínek zesílí, budete mít... celý příspěvek >
Boule na starší jabloni, 9.3.2015
Může být více příčin. Nevhodné stanoviště v kombinaci s odrůdou, která pozdě nebo špatně vyzrává, vhká až mokrá poloha, pro danou odrůdu třeba i nevhodný řez. Je mnoho odrůd, které bez potíží zavalí i horší řez, ale některé to neudělají a pak se... celý příspěvek >
Topaz - výrastky, 5.3.2015
Už je to pár týdnů, co se nikdo nevyjadřoval, ale měla by to být Genetická bradavčitá uzlovitost jabloně (burrknot of apple) popsaná v: Abiotikózy rostlin Academia 2013, str.429-431
Pařeniště bez hnoje, 5.3.2015
Dík Standovi jsem si uvědomil, že jsem také před časem využíval odpad. Do velkých marketů chodí do některých oddělení palety, které jsou shora překryté "igelitem". Měli jsme je na zelenině, měli je nápojáři... Schovával jsem si je - spolu s... celý příspěvek >
Pařeniště bez hnoje, 4.3.2015
Zkuste se ptát po kašírované fólii, když na ní trváte. 
Pařeniště bez hnoje, 4.3.2015
Silný igelit použít jde, třeba i nějaký plast (Makrolon s komůrkami, nebo jak se to všechno teď jmenuje je na věčnost a má menší ztráty tepla než sklo). kdyby mělo být moc mrazivo přes den, sežeňte si i nějakou rohož na překrytí, mám dobré zkušenosti... celý příspěvek >
Sladka ostružina, 4.3.2015
Měl jsem vloni druhou sklizeň z odrůdy Lochness. Alespoň u mě je trochu sladší než Black Satin, zraje +- stejně. Mám jí z Břežan, kde tvoří dominantní úrody odrůd jdoucích na trh, do obchodů. Je pravda, že BS je sladká až když měkne, čímž se snižuje... celý příspěvek >
Rajčata pro sezónu 2015, 27.2.2015
..podíval jsem se do učebnice, ze které jsme se učili ve škole, píšou: nejteplejší oblasti, výsev v polovině dubna, půdy na kterých se netvoří půdní škraloup, keříčkové odrůdy, určené k jednorázové sklizni (ošetřovaly se obyčejně Ethrelem). Už se... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 18.2.2015
Kdo by měl zájem (třeba Petr), klidně mu nakopu - pár semenáčů lísky obecné i turecké.
Amarylis stále nekvete, 18.2.2015
K odpovědi Standy: Stálá vlhkost a hnojení přichází v úvahu jen tehdy, je-li cibule slušně zakořeněná. A dál: Jestli začalo květenství rašit z cibule bez kořenů, je třeba zalévat velmi opatrně. jen trochu vody jednou za týden (3x po sobě), teprve pak... celý příspěvek >
Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 17.2.2015
Pozor na teplotu vzduchu, při použití v jádrovinách nemělo by být tuším víc než 21 °C (pokud to tu už někdo nepsal)! 
Staré pomologické příručky, 13.2.2015
Lído a Vy sháníte nižší tvary starých odrůd?
Staré pomologické příručky, 11.2.2015
V těch starých knihách to bývá od začátku do konce vše. Jestli jste z města, které má antikvariát, najdete tam určitě odd. věnované zahradě. Knížky ze 70.-80. let nejsou špatné, tuším, že se jedna jmenovala Škola ovocnáře (Urban) a v ní byly pěkné... celý příspěvek >
Staré pomologické příručky, 11.2.2015 Obsahuje fotku
Hledejte pod jménem Josef Vaněk. Nebo třeba tuhle knihu:
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika