|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Uschlá hrušeň do půlky - vypěstování nové korunky, 12.5.2015 Raději nechte všechno co vyrazí. Čím více listů, tím více asimilátů na hojení ran na kořenech, jejich růst, na vytvoření zásoby energie do dalšího roku. Hlubší vysazení to neovlivní. I když v případě, že je to kdouloň, by mohla pustit z části pod... celý příspěvek > |  | Klatovské karafiáty, 12.5.2015 Přímo do Klatov:
Předseda Klatovského karafiátu pan Peter Pošefka 606 641 560 |  |
|  | Slimáci, 6.5.2015 Pro hosta píšícího v 11.59. Ne, já připomínám tu možnost, že se Ferramol může ztrácet z míst kam byl dán jako návnada proti slimákům proto, že chutná myším více než to co je má omezovat v počtu.
|  | Slimáci, 6.5.2015 Ferramol by měl také mít přidanou nějakou hořkou látku. Nevím jak přímo na záhony, ale do krabice, kterou mám na stole u sklepa ho chodí mlsat myši. Když jsem jim tam přihodil "krmení" určené přímo pro ně, skončilo to tak, že v krabici bylo nakonec... celý příspěvek > |  | Česnek v Praze?, 5.5.2015 Na rovinu řečeno - není v ČR jen jeden pěstitel sadby. je jich více. No a rozdíl je i v ceně. Kvalita srovnatelná. Možná by se k-filové divili, kdyby srovnali v chuti i výběry jiných producentů. Je určitě skvělé vědět, že ten daný česnek je velmi... celý příspěvek > |  | Poznáte rostliny z okolí Mendlova náměstí v Brně, 5.5.2015 115 bude spíše dřišťál, 143 lipnice obecná, 118 by mohla být nějaká hlohyně, 144 nejspíše sveřep (medyněk asi ne), 146 vypadá na zástupce rodu Rubus, 145 nejspíše mrkvovité - pro mě těžko určit bez květenství, plodů |  | Kombinace samosprašného a samičího kiwi, 4.5.2015 ?ideální popínavá rostlina pro alergiky? |  | Kombinace samosprašného a samičího kiwi, 4.5.2015 Pro Boris Plintovič: Samec roste bujněji i když kvete - neztrácí energii na plody. To je divné, že nekvete. Dával jsem samce do keře jako roub a po vyrašení kvetl už ze dvou oček, které na vyzrálém roubu byly. Na druhou stranu by to Issai měl na... celý příspěvek > |  | Odrůda celeru, 4.5.2015 Hybridy jsou jako semínka dražší, ale vyplatí se je odzkoušet. Mělké sázení je podmínkou, pak se nemusí nic osekávat. Ani bych to nedoporučoval. Jestli, tak jedině mladou hlouběji vysazenou rostlinu ohrábnout. Dostatek živin, vláhy, humózní půda, ale... celý příspěvek > |  | Tuřín - jak se pěstuje?, 4.5.2015 Tuřín si předpěstovávám a sázím na konečné stanoviště sazenice /tak jako tu už bylo psáno/. Hořkne z více důvodů. Jeden z nich je nedostatečná zálivka (má rád podmínky podobné péči o rané kedlubny či květák), druhý napadení květilkou zelnou, hořkne i... celý příspěvek > |  |
|  | Určení stromu, 4.5.2015 Nejspíše Acer negundo. Řeže se v době spánku, do února. Pak už dost slzí. Pravděpodobně se dá řezat i za zelena, ale s tím nemám zkušenosti, v sadových úpravách se letní řez moc nedělá. |  | Nemoc rybizu, 30.4.2015 Pokud je rybízů více, mšice jim moc neublíží. Proti této neošetřuji, nechávám je aby posílily slunéčka. Když nemají co žrát, moc se nemnoží. Navíc, tam už asi mšice nebude, Mladé listy jsou O.K., možná dát trochu ledku do vody a zalít. |  | Malina - výsadba, 30.4.2015 Když je vytáhnete s trochou země, po přesazení zalijete jen je to trochu zpomalí. Má být chladný a deštivý víkend, to Vám hraje do not. |  | Malina - výsadba, 30.4.2015 Starší maliny už podle oblasti buď raší, nebo rostou, u nově vysazených ještě není pozdě. Pokud to byl jen "proutek" s malými spícími pupeny a nezkrátil jste ho na 30-40 cm (i na kratší), ještě to udělejte a počkejte. Pořádně... celý příspěvek > |  | Co je to za rostlinu?, 28.4.2015 Možná Solanum jaminoides či solanum rantonnetii? |  |
 |
|
|
|