Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 25.1.2020
Elen, díky za díky. Taky jsem skoro bych řekl nažhavený na výsledky. Co se nerozvinutí poupat týká, mám za to, že ty rostliny nějak vědí, že na to nemají. U mne měly loni světla dostatek, živin a vody také, ale chyběly jim listy a možná byly... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 25.1.2020
25.1.20 Další rajčata přesazena: Maglia Rosa, Nelinka a druhá Startka. Ovšem i ta ostatní už mají nárok, snad kromě dvou Tomato Berry, které jsem dosíval později. Konečně se mi podařilo si vypůjčit luxmetr. Zde jsou výsledky: Denní světlo+4 běžné... celý příspěvek >
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 25.1.2020
Trochu k tomu osvětlení. Konečně jsem si dnes půjčil luxmetr a změřil intenzitu světla na vrcholcích rajčat: Denní světlo+4 běžné LED žárovky á 20W (6500°K) = 3 500 až 6 100 lx (není zdaleka rovnoměrné) Samotné denní světlo za pošmourného dne... celý příspěvek >
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 22.1.2020
Pokud máte zájem, podobné téma se diskutuje na vlákně Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna. Mám téměř stejnou zkušenost s podzimním (září, říjen) řízkováním jako Eva T. Některé sice přežily, ale celou tu dobu, co byly uvnitř, bojovaly s... celý příspěvek >
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 21.1.2020
No to je asi právě ten rozdíl: tady dole v údolí je mlha na krájení a nahoře v kopcích krásně slunečno, zrovna jako dneska. Zkrátka maj pech, moje rajčiny. Milan
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 20.1.2020
Evi, klobouk dolů. Jsou parádní. Trollové asi puknou vzteky. Jen mi není jasné, jaké tam máte počasí, že už je otužuješ. Tady je furt hnusně a teploty tak do 5°C. Takže stále čekám. Jinak ale můžu snad říct (abych to nezakřikl), že ty moje... celý příspěvek >
Paprika jako dvouletka?, 19.1.2020
Dnes jsem sklidil poslední papričky z Jabliny, takže nejspíš přestanu přisvětlovat. Rostlina má několik nových listů v zálistcích, ale jinak nejeví známky ani růstu ani umírání. Paradoxně obráží ta druhá (původně byly 2), kterou jsem odřízl tak 2 cm... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 13.1.2020
13.1.20 Včera jsem přesadil svou největší Startku cca 30 cm s 10 pravými listy. Přesadil jsem ji přímo do velkého 12l květináče, takže další přesazování už nebude. Opět do směsi sterilizované půdy ze zahrady, písku a Perlitu. Děložní lístky jsem... celý příspěvek >
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 7.1.2020
Taky přeju všechno nej v roce 2020. Pokud nechcete dál přisvětlovat, tak bych je dal do skleníku. 20°C je dostatečných pro růst. Kolik je tam nad ránem? Jak moc jim vychladne půda? Milan HP
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 7.1.2020
Mimmo, díky za přání. A pochopitelně nápodobně. K těm muškám: ani se je nepokouším nějak zlikvidovat. To by znamenalo nějaký insekticid, což se mi příčí. Ale paprika i s muškami přežívá bez nějaké viditelné úhony a rajče trochu obráží, mušky... celý příspěvek >
Paprika jako dvouletka?, 1.1.2020
Taky přispěju. Ten můj pokus je v běhu, občas se o té paprice zmiňuju na Rajčatovém pokusu, ale jen velmi okrajově. Takže závěry zatím nemám. Měl jsem Jablinu na balkóně ve 12l nádobě pouze ve sterilizované hlíně ze zahrady smíchané s perlitem a... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 31.12.2019
No, já jim rozsvěcím tak kolem osmé ráno, když už je denní světlo. A ano, snažím se udržovat i nižší teplotu, aby nevyčuhovaly. Na noc vypínám topení a otvírám okno na malou škvírku. Jenže to má své meze: bydlím v tom. No a večer jim kolem 7 světlo... celý příspěvek >
Papriky 2019, 30.12.2019
Mimmo, tady u nás nebo v Bulharsku? Ptám se proto, že chci vysít papriky určené na pěstování v zahradě (tedy ne chilli, tu tak maximálně jednu či dvě) už v lednu, aby byly dostatečně vzrostlé tam nahoru do těch 570 mnm. Letos jsem je dal příliš pozdě... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 30.12.2019 Obsahuje fotku
30.12.19 Na snímcích jsou mé sazenice dnes (syn přijel na Vánoce). Řekl bych, že nevypadají tak špatně. Je ale vidět, že se naklánějí ke zdroji umělého světla, což znamená, že to denní je slabší. Není divu: poslední možná i 3 týdny byly tady velmi... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.12.2019
22.12.19 Tak nakonec jsem se rozhodl pro světlo denní bílé, 6500°K. Mrňousům jsem nainstaloval výkon cca 6000 lm, tedy kolem 50W v běžných LED žárovkách. Paprika a rajče dostávají asi 4000 lm: LED žárovka a zářivková trubice (celkově 38W). Vypůjčím... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika