|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bílé skvrny na listech rajčat, 2.4.2020 Bohužel Vás musím varovat. Je to pravděpodobně infekce. Předloni se mi stalo něco velmi podobného. Nejdřív jsem si myslel, že je to od sluníčka. Ono v tom hrálo svou roli, ale ta skutečná příčina byla, že popálené tkáně byly již předtím napadené... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 31.3.2020 Skvělá práce. A na první pokus. Blahopřeju.
Z výše uvedených odrůd mám jenom Maglia Rosa. A ta se mi letos loudá. Hezky bují, plodů tak akorát, ale co se zrání týká, jak Nelinka tak Startka ji předběhly (mají obě dohromady 5 červenajících plodů).... celý příspěvek > |  |
|  | Vysev paprik, 29.3.2020 Nevím, co říkají příspěvky z roku 2014, ale mám zkušenost s přisvětlování jak paprikám, tak rajčatům. LED bílé reflektory 6000°K lze bez obav a s úspěchem použít. Od prosince do ledna jsem svítil bílými LED žárovkami 20W, 6500°K, cca 2500 lm každá.... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.3.2020 28.3.20 Nakonec jsem se včera rozhodl pro Kristalon a zalil jím velikány do misek. Spíš ale shodou okolností jsem dnes objevil první červenající rajčátko. Úplně jinde než jsem koukal (Start a Maglia Rosa). Odstartovala to Nelinka. Pravda, do... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.3.2020 Evi, po úvaze jsem vyloučil popel, s tím jsem kdysi přehnojil i na zahradě a zalil jsem je jen Kristalonem na květ a plod (pro zdravé rajče). Při té koncentraci - podle návodu - si myslím, že přehnojení nehrozí. Ale díky za varování.
A ty... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 26.3.2020 26.3.20 Tak zase změna předpovědi počasí, zase změna plánu. V noci mají být v pondělí -4°C, takže ještě vyčkám. Ale jen do doby, kdy bude akutní přesazení druhé várky sazeniček, tedy maximálně týden. Není prostor.
Na velikánech nejsou... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 26.3.2020 Milado, gratuluju k pěstitelskému úspěchu a tu rostlinu určitě zachovejte. A přidejte se k vláknu Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna. Tam se řeší jak uchovat rajčata jako trvalky, kterými ve skutečnosti jsou. Měla jste trochu štěstí, že ten... celý příspěvek > |  | Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 24.3.2020 Evi, díky. Jsem už sklerotický.
F2 také přesně dělám. Ale kdyby měl Honza třeba nějaký zdroj původních F1, byl bych raději.
Teď jsem prohledával net a našel jsem Strabeny ve spojitosti s Mini Romou. Což by odpovídalo, nedávno jsem koupil Mini... celý příspěvek > |  | Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 24.3.2020 Honzo, říkáte semínka. Máte nějaký zdroj originálních? Předpokládám, že jsou to F1. Nebo je berete z plodů jako já? A jak se jmenují ty původní, nepřejmenované, odrůdy?
Vloni jsem je zkoušel na zahradě. Všechny moje rostliny byly infikované z... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.3.2020 21.3.20 Balkonovník je připraven, ale to počasí se k němu obrátilo zády. Takže jsem, při pohledu na předpověď, stanovil datum zprovoznění na sobotu 28.3. Využil jsem několik zlepšováků při práci, takže jsem si ani nemusel sprostě zaklít. Mám dvě... celý příspěvek > |  |
|  | Vysev paprik, 19.3.2020 Ano, na povrchu půdy u několika mých paprik se objevil šedivý povlak plísně. A to jak na substrátu, tak na mé sterilizované směsi hlíny, písku a perlitu. Hledal jsem společného jmenovatele - papriky mají dost přírodního i umělého světla, teplotu... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 17.3.2020 Evi, mne to zajímá, protože jsem nainstaloval do osvětlení i zářivky kvůli UV. To prý přispívá ke kvalitě chuti. Ty nepoužíváš zářivky, co já vím, ale otužuješ je, takže svůj díl UV taky dostanou. Tak jen čekám, jak to dopadne. Loni a předloni nemůžu... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.3.2020 16.3.20 Z 55 vysetých je jich 50 krásně venku. Možná to ještě není konečný počet, ale ověřil jsem si, že ta výsevní metoda má 90% účinnost. A žádný problém s nesundatelnými helmičkami jako u paprik: přičítám to použití dešťové vody.
Postupně ubírám... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 16.3.2020 Evi, to je pohled pro bohy. Skvostné. Jsou naprosto zdravé, až se mi chce říct dokonalé. Chuti předpokládám kyselejší, leč plně rajčatové?
U mne je zatím pořád zeleno jako v pralese. Každý den koukám, jestli už někdo nezačal měnit barvu,... celý příspěvek > |  | Papriky - kdy začít hnojit?, 16.3.2020 Omlouvám se za nejasné vyjádření. Upřímně řečeno, netušil jsem, že těch obchodních značek je tolik.
Milan HP |  |
 |
|
|
|