|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata - plíseň, 9.6.2020 Mirku díky. A uvidíme, jak se to vyvine. Možná to bude znít divně, ale i neúspěch má své klady, tedy když se z něj dokážeme poučit.
Milan |  | Rajčata - plíseň, 7.6.2020 Mirku, já mám zahradu, kde pěstuju rajčata, v kopcích nad Ústím směrem na Litoměřice. Když jsem tam v devadesátém přišel, pěstoval jsem rajčata tím běžným způsobem: koupil sazenice, zasadil, trochu pečoval. Úspěchy střídavé. Pak ale kolem deštivého... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata - plíseň, 7.6.2020 Ale to není v severozápadních Čechách, že ne? Lán brambor jsem už neviděl tady u nás léta. Ale možná to zase začne, protože při těch cenách se to už zase vyplatí. Litoměřicko vypadá takhle, Polepy a okolí. Naštěstí pro mne to je o hodně níž a docela... celý příspěvek > |  | Rajčata - plíseň, 6.6.2020 Ještě jedna věc, Vladimíre. Vlastně Ti musím poděkovat, protože jsem pochopil, odkud pramení má averze vůči chemii: z minulosti, kdy jsem ji aplikoval a ono to moc nefungovalo, protože ty dostupné prostředky nebyly dost účinné. No, budu mít problém... celý příspěvek > |  | Rajčata - plíseň, 6.6.2020 Přesně. Severozápad Čech je díky EU, která dotuje louky a pastviny, už delší dobu nebramborářská oblast. Obzvlášť v kopcích. Máme kliku, ne?
Naposledy jsem měl plíseň v roce 2017.
Milan HP |  | Rajčata - plíseň, 6.6.2020 I jen částečně rozjetá plíseň se, podle mých zkušeností, opravdu zastavit nedá. Pak už jen zachraňujeme, co se zachránit dá. Proto je nutné používat chemii preventivně a s dostatečným časovým předstihem.
Nechci vyzvídat, ale v jaké oblasti ta... celý příspěvek > |  | Rajčata - plíseň, 6.6.2020 Souhlas. Kuprikol a jiné kontaktní přípravky ve mně zanechávají právě tenhle pocit: každé místečko, které mineš je brána infekce.
Ale jinak vyvozuješ trochu jiný závěr z toho, co jsem napsal: chtěl jsem říct, že pokud plíseň přijde, ani se... celý příspěvek > |  | Rajčata - plíseň, 6.6.2020 Vladimíre, nepovažuji svou lenost na stříkání za hrdinství. To rozhodně ne, je to jen jedna z možností s vyšším rizikem. A také jsem nikdy nikde neřekl ani nenapsal, že chemie nepomůže, pouze že není všelékem. Debata se tady sice trochu odklonila od... celý příspěvek > |  | Rajčata - plíseň, 5.6.2020 Ano, je to všechno o přijatelném riziku a tím i štěstí v daných podmínkách. Také pěstuju rajčata a ostatní plodiny bez postřiků. Hlavně proto, že mám ke stříkání jako činnosti silnou averzi. Nebývalo to vždycky tak, stříkával jsem klasicky měďnatými... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 5.6.2020  Tak tady jsou slíbené fotky. U ostatních "exulantů" to bylo stejné, jen míra popálených listů byla rozdílná. Maglia Rosa a "rajčatový strom" z Mickey Mousů zůstávají uvnitř. MR to nenese dobře, vypadá vyčerpaně. MMousové teprve začali dávat zralá... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 4.6.2020 4.6.20 Všechny mé vnitřní exempláře přesunuté na přímé slunce na balkóně utrpěly popáleniny na listech nejvíc vystavených přímému záření. Ty, které byly přisvětlovány i zářivkou ale v daleko menší míře. Rostliny takto popálené listy neshazují,... celý příspěvek > |  | Choroba na paprike, 2.6.2020 Dejte prosím vědět, jak to dopadlo. Pro případ, že se něco podobného vyskytne i jinde.
Milan HP |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 28.5.2020 Elen, tu samou otázku mám i já.
Ovšem napadlo mne i řešení: dostávám - zdarma - 10l kbelíky na kysané zelí atp. z hospody, kde se vaří. Takže jen trocha práce. Pro normální použití do nich vrtám díry.
Možná jste objevila díru na trhu:... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 27.5.2020 27.5.20 Ochutnal jsem první rajčata z "rajčatového stromu" – Mickey Mouse – měla kolem 20 g každé. Mají velmi zvláštní silnou rajčatovou chuť. Hodnocení tak za 6. Je poznat, že pocházejí z jiné rajčatové oblasti (Ukrajina). Problém je, že ze 3 keříků... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 25.5.2020 25.5.20 Včera jsem vysadil dalších 14 paprik, protože už nemohly čekat. Tedy musím říct, že jsem se do počasí moc netrefil, nebo spíš se počasí netrefilo do mých plánů? Snad se oteplí. Na druhou stranu je výhodou, že se nemusím starat o zalévání.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|