Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 12.1.2020
Kompost beru pořád jako zůpsob, jak užitečně likvidovat rozložitelný odpad, a to s co nejmenší námahou. Samosebou i v tuto dobu na něm přistanou zbytky z kuchyně, popel ze dřeva, hnijící jablka ze sklepa.   Pěstitelům, pro něž je... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 11.1.2020 Obsahuje fotku
Cosi o kompostování jsem poslal před půl rokem loni do časopisu, i s fotkama.
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 11.1.2020
S těmi organickými látkami je ta si tak, jak Mimmo píšete. Já jsem se - možná zjednodušeně - učil, že rostliny přijímají živiny jen v roztocích a v mineralizované formě. Ukázali nám, že když zalijeme kytku v květináči třeba rozředěným vaječným... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 10.1.2020
nejen lignohumát, kompost, hnůj, ale i ten blbej Kristalon servíruje rostlinám minerály v organické formě. Aspoň si tedy myslím. Možná se mýlím, ale myslím si, že ne. Rostliny přijímají biogenní minerály v ionizované formě rozpustných sloučenin:... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 9.1.2020
Milý 99.200, lidi starší o 20 let než já, mi toho moc vyprávět nemohou, jsou většinou mrtví. Jestli jsem se spletl s cenou cukru o 80 halířů, tak se omlouvám. Ale na věci to nic nemění.   Proboha lidi, mějte rozum. Když už myslíte, že... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 9.1.2020
Přidáte-li do podrcené navlhčené zelené hmoty cukr (melasu), nevznikne vám kompost, nýbrž siláž nebo kysané zelí, protože směs velmi rychle začne mléčně kvasit. Ono to skutečně fermentuje rychle a na pohled i ta siláž vypadá jako kvalitní kompost.... celý příspěvek >
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 5.1.2020
Záleží nejen na druhu dřeva, ale i konstrukci udírny, způsobu uzení a koncekonců i chuťových nárocích uzenáře - konzumenta. Když je maso zřetelně nedobré - chutná hořce nebo po dehtu, na vině obvykle nebývá druh dřeva či neodstraněná kůra, nýbrž... celý příspěvek >
Natírání kmenů vápnem 2020, 3.1.2020
aby to mohlo kabonizovat vzdušným codvě, tak to musí napřed vyschnout Jinými slovy "aby to mohlo karbonizovat vzdušným codvě, tak to musí napřed zvlhnout" (zreagovat oxid na hydroxyd)   V praxi, i když je pytek roztržený a vápno... celý příspěvek >
Řez mladé broskvoně, 3.1.2020
Radit koupit si knížku, by bylo asi příliš odvážné. Ale i na netu najdete řadu obrázků a videí jak řezat broskvoně, včetně komentáře odborníka - kdy, jak a proč řeže právě takto. Je přece lepší naučit se to, než každoročně přikládat fotku stromku na... celý příspěvek >
Natírání kmenů vápnem 2020, 3.1.2020
mam v plastovom vreci starsie vapno co sa pouzivalo na malovanie priestorov, neviem ci hasene alebo nehasene Neřešte to. Smíchejte to vápno s vodou a uvidíte. Bílení kmenů není omítání stropu, i když to bude (v případě hydrátu) méně trvanlivé,... celý příspěvek >
Natírání kmenů vápnem 2020, 3.1.2020
Chce to vyzkoušet. Kůra stromů nesaje tak, jako zeď, takže vápenné mléko, které nekryje zdaleka tak dobře jako malířský nátěr, musí být hustší než pro běžné líčení. Jinak vyhašené vápno (pod vodou) v plastovém sudu mám ve sklepě už desítky let a... celý příspěvek >
Natírání kmenů vápnem 2020, 2.1.2020
Je-li to v kbelíku tekuté, nebo mazlavé tak ano - po naředění. 
Natírání kmenů vápnem 2020, 2.1.2020
Kupte si ve stavebninách 20 kg pytel nehašeného prachového vápna za stovku. Po vyhašení (ne v plastovém kbelíku!) ho bude přes půl metráku. To Vám vydrží na celý život.
Přeroubování starší jabloně, poraďte, 2.1.2020
Se vším, co je napsáno, lze souhlasit. Proto vidím, jako řešení buď nechat jabloň jak je nebo pokus o razantní zásah a v případě neúspěchu nový strom. nebyla by cesta např. tento rok trochu sesadit korunu + průklest... probírka příp. plodů,... celý příspěvek >
Přeroubování starší jabloně, poraďte, 1.1.2020
Je dobré si otázku přeroubování důkladně rozmyslet. Jabloně s nechutnými plody se nevysazovaly ani v minulosti. Jablíčka jsou nevalné chuti možná proto, že strom nebyl udržovaný, je přehoustlý, pod ním se pravidelně seče tráva, hrabe listí, uklízejí... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika