|
Rajčata 2017, 16.1.2017 Od rajčat vysetých v březnu nemůžete očekávat nějakou velmi ranou sklizeň. Pochopitelně je v dubnu sazenicím lépe v teple někde doma, rostou tam rychleji, ale i venku rostou a dokonce v chladnějších podmínkách vytvoří bohatý kořenový systém,... celý příspěvek > |
 |
Pěstování cuket navysoko, 15.1.2017 Já si myslím, že ne, cuketa jako cuketa. Jen nemůžete na té rostlině nechat velké cukety, musíte trhat plody v přiměřené velikosti, aby se vám to celé nějak nezhroutilo.
Vladimír
|
 |
|
 |
Pěstování cuket navysoko, 14.1.2017 Stačí vyvazovat kmínek k tyči. Listy můžete také odstraňovat, hlavně ty co budou ležet na zemi a ty co budou nějak poškozené nemocí.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 14.1.2017 Já ve druhé polovině dubna vždy vysazuji část svých rajčat. V těchto dnech jsou ve dne teploty vhodné pro růst rajčat a na nočnních teplotách až zas tak nezáleží, pokud neklesají pod 4 °C. Obecně se nesází proto, že až do 15. května hrozí noční... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 13.1.2017 Blbne od prosince, aby měla rajčata co nejdříve a úroda byla co nejvyšší. Úhyn rostlin plísní s tím nemá nic společného- uhynou ty co byly vysety v prosinci i ty co byly vysety v dubnu jen s tím rozdílem, že z těch vysetých v dubnu nebude žádná... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 12.1.2017  Tak to jste mně špatně porozuměl nebo jsem to špatně napsal. V tom prosinci jsem vysel jen keříčková rajčata (11 odrůd většinou chladnu odolných ruských rajčat od šlechtitele Sarayeva), která budu vysazovat okolo 1. dubna do teplého pařeniště a čtyři... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 12.1.2017  Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 12.1.2017 Paní Evo, Váš sortiment rajčata je velký a moc se mně líbí už proto, že řadu z těchto odrůd jsem pěstovala a budu pěstovat. Někde v tomto vlákně už jsem české odrůdy, které budu letos pěstovat uvedl. Byly doby (v osmdesátých letech minulého století),... celý příspěvek > |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 10.1.2017 197201
I když s názorem někoho nesouhlasím, tak si rád přeču co si o tom ostatní myslí a většinou také napíši svůj názor. Takto většinou probíhá diskuze. Bez rozdílných názorů není žádná diskuze.
Myslím si, že je běžné, že ten kdo něco... celý příspěvek > |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 9.1.2017 Compost tea je jistě lepší než nic. Ale není mně jasné co to má společného s biologickou ochranou rajčat proti plísni (dokonce proti plísni bramborové?).
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 7.1.2017 Každý zdravý list je pro rostlinu přínosem. Běžné bývá, že se odstraní jen všechny listy, které leží na zemi (omezení možnosti infekce z vlhkosti) a také všechny spodní listy pod větvičkou na které už uzrála všechna rajčata (nemají žádný vliv na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 7.1.2017 Asi nikdo z nás tyto dvě odrůdy na své zahradě nepěstoval, takže ani nevíme jak u nás budou vypadat. Jinak ta všechna rajčata u nich vypadají tak, že je jim můžeme jen závidět. Pokud jde o hnojení tak jsem slyšel to co zde píše Zdenci, na jaře... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 6.1.2017  Já budu letos mimo jiné pěstovat dvě nové odrůdy cherry rajčat z Moravoseedu, Charmant F1 a Rubinka. Na Polním dnu v lednici se mně moc líbily a také, což je pro mne nejdůležitější, mně moc chutnaly.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 4.1.2017  Já jsem měl Costoluto ze semen z Neoseedu a moc mně chutnalo. Semena mně došla a tak jsem koupil Costoluto Genovese od Nohel Garden a bylo to pro mne velké zklamání. Rajče bylo ploché oválné, plno záhybů na obvodě, samá slupka. Nelíbilo se mně ani na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 4.1.2017 Teplo se šíří prouděním, sáláním a vedením. Vy v tom otevřeném skleníku máte v noci tak asi jen nějaké to proudění, vedení sklem což není až zas tak moc a sálání skoro nulové, protože tepelé vlny se od skla odráží zpět. Chtělo by to mít možnost... celý příspěvek > |
 |