|
Rajčata 2017, 3.2.2017 Také mně chutnají růžová rajčata.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 1.2.2017 Na to ani nemusíme být vědci, abychom věděli, že šlechtěním rajčat na trvanlivost, odolnost k chorobám, vysokou úrodnost ztratily rajčata svou chuť. Že by nějakým způsobem někdo přidal do stávajících hybridů určených pro velkovýrobu a obchod chuť je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2016, 1.2.2017 To Sweet Aperitif je opravdu nejmenší (Spencer nepočítám, to není cherry). Mám raději trochu větší, ale člověk nemůže chtít všechno (velikost, chuť i úrodu) a tak musím brát co je, v tomto případě asi tu... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 1.2.2017 Díky za informaci. Semena už mám a budu ho letos pěstovat.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 31.1.2017 Pochopitelně Gigante. Asi si budu muset dát větší pozor při odesílání příspěvků, po odeslání už nejde nic opravit. Když jsem byl přihlášený, tak jsem mohl udělat dodatečné opravy, hlavně opravit... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 31.1.2017 Scatolone znám a také se mně líbilo víc než ostatní San Marzana (Giganta, Corzaro, 3), hlavně na sušení.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 31.1.2017 Asi si ještě dlouho počkáme, než se dočkáme toho, že rajčata ze supermarketu budou chutnat jako rajčata, která se pěstovala před padesáti roky. Ale to neznamená, že tak chutná rajčata si nemůžeme vypěstovat na své zahrádce. Možná nebudou tak... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 31.1.2017 Mc Dreamy lze dohledat na internetu (firma Vitalis, ta druhá ne, ale jistě bude v katalogu schválených odrůd EU. Myslím si ž je zbytečné po těch odrůdách pátrat, když je minimální možnot koupit si... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 31.1.2017 Jak to bylo s dozráváním (myslím tím ranost)? Všimla jste si nějakého rozdílu?
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 31.1.2017  Musím přiznat, že mne ta různá cherry rajčata nijak neberou. Já mám nejraději velká rajčata nad čtvrt kila a ještě k tomu, když jsou ve tvaru srdce tak to pro mne nemá chybu. Během posledních tří let jsem vyzkoušel a ochutnal třicet takových odrůd a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 30.1.2017 Předběžná opatrnost. Kousek PE mně za ten klid stojí.
Vladimír |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 30.1.2017 Tak já mám sklo také kvůli tomu, abych měl při dostatečném světle v místnosti i teplo. Kdybych byl někde, kde je trvale teplo, tak bych si ani sklo nedával a stačila by mně nějaká síť proti různé havěti nebo nic, takže bych viděl ještě lépe než přes... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 30.1.2017 To San Marzano Vesuvio 2 je trochu jiné než San Marzano 3. Měla by to být ta varieta, která se opravdu pěstuje pod Vesuvem a jedině výrobky z jejích plodů jsou oprávněny ve svém názvu používat jméno San Marzano (pochopitelně pro použití jména je také... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 30.1.2017 Mně by to asi vadilo a proto bych mezi stěny vědra a substrát vložil nějakou nezávadnou folii.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 29.1.2017 Letos budu také ve větším množství pěstovat cherry rajčata. Už teď mám vyseté Goldkrone, Charmant F1, Philovitu F1 a Tomatoberry F1, od každé této odrůdy budu pěstovat jednu rostlinu v 10 litrovém kbelíku a jednu volně v záhonu na zahradě. Na zahradě... celý příspěvek > |
 |