|
Rajčata 2017, 4.5.2017 Ahoj.
Jen bych chtěl na úvod připomnět, že teplo se šíří prouděním, vedením a sáláním. Sklo a polykarbonát jsou jediné dva materiály, které zabraňují tomu, aby teplo vyzařovalo (sálalo) mimo prostor skleníku ev. pařeniště. Únik tepla z pařeniště je... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 2.5.2017 Já jsem dnes osázel celý záhon rajčaty, většinou českými. Je to vlastně taková rozvětvená rodina se svým pradědečkem Stupickým polním raným. Chci si sám ověřit jejich rannost a také chuť, i když počítám s tím, že rozdíly v chuti budou asi minimální.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Okopávání jahod, 2.5.2017 Co mne nejvíce otravovalo na jahodách, tak to bylo hned na jaře čištění od plevele a okopávání jahod (pro mne jedna z nejhorších prací). Půda byla udusaná a většinou suchá, tvrdá. Třetím rokem pěstuji na černé tkané folii a pohoda. Omlouvám se, že... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 2.5.2017 Tak to se mně líbí. Mělo by to fungovat. Ten kříž je zasazen přímo do kbelíku?
Vladimír |
 |
Jak na keříková rajčata?, 1.5.2017 Keříčková rajčata se nevyštipují, protože převážná část úrody je potom právě na těch výhonech, které vyrůstají jak vy píšete v paždích. Jinak není problém, hlavní výhon můžete vyvázat stejně jako tyčkové, ty zálistky až povyrostou potom také nějak... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 1.5.2017 Nejlépe 220 V. Když už, ať tam nic neleze.
Vladimír |
 |
Slimáci, 1.5.2017 Jen by mne zajímalo, na jakou délku vám to vystačí (délka plotu). Déšť to nijak neovlivní? A co ti slimáci, co máte již na zahradě?
Vladimír |
 |
Slimáci, 1.5.2017 Já vám to neberu. Jen mně je divné, že si lidi stěžují na slimáky, když těch 160,- Kč za rok opravdu není až tak moc. Nehledě k tomu, že za rok nebo dva nebudou u vás slimáci přemnožení (100% účinnost) . Pokud jde o ty melouny a tuřín, tak to jsem... celý příspěvek > |
 |
Keříčkové rajče Šejk, 1.5.2017 Já také nemám dobré zkušenosti se Šejkem (u mne byl náchylný na nedostatečný přísun vápníku- hniloba květního konce). Ale to neznamená, že bez chemie ho nelze pěstovat. Je potřeba udělat preventivní opatření tak aby listy nebyly dlouhou dobu vlhké -... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 1.5.2017 Zatím nikdo nic jednoduchého na slimáky asi nevymyslel. Buďďto použít nějakou tu chemii, která je nekřesťansky drahá nebo je sbírat a nějakým způsobem likvidovat pokud to za vás nezvládnou běhaví ptáci. Já jsem nedávno četl zajímavý návod pro tu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Semenaření, 28.4.2017 B udete někdo letos semenařit nějaká rajčata? Jaké odrůdy to budou? Já jsem loni dělal semena od cca 50-ti odrůd a už se mně to letos nechce znovu dělat. Je to dost práce. A tak teď se právě rozhoduji, které odrůdy budu nadále udržovat a pěstovat. Je... celý příspěvek > |
 |
Priesady balkónových paradajok - prosím o radu, 27.4.2017 Přísada rajčat v tom jistě poroste. Já bych e do toho zasadil, často oužívám co mám po ruce. Důležité je, aby v tom nebyly nějaké zbytky herbicdů, ale to se hned nepozná. Přeji Vám ať to s těmi sazenicemi dobře... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek 2017, 27.4.2017 Tak to je skvělé.
Vladimír |
 |
Priesady balkónových paradajok - prosím o radu, 27.4.2017 Teď je asi nejdůležitější s tím něco udělat.
Když se tak dívám na ty fotky, tak na těch sazenicích o moc víc zdravých listů než čtyři není. Když k tomu přidám, ty listy, které už byly založené, ale miniaturní, kterých jste si ani nevšiml, tak by... celý příspěvek > |
 |
Priesady balkónových paradajok - prosím o radu, 26.4.2017 Asi herbicid v substrátu, urychleně přesadit do něčeho jiného.
Vladimír |
 |