Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kde seženu medvědí česnek?, 5.4.2016
Nevím kde roste m.česnek v Jihlavě. V roce 2011 jsem v tomhle vláknu uváděl velmi snadno dostupnou lokalitu v Třešti. A jiný pak přidal i její foto. Další lokality jsou nedaleko v masivu Špičáku. Z Jihlavy do Třeště je daleko? K medvědímu česneku... celý příspěvek >
Roubování víceletým dřevem?, 2.4.2016
O tom, kdy roubovat, se zde psalo už vícekrát. To si také musíte také přečíst i jiná, starší vlákna. Kdy roubovat? To přeci záleží na tom, jakým způsobem a jak silnou podnož chcete roubovat. Silnější podnož budete roubovat za kůru nebo nějakou... celý příspěvek >
Na jakou podnož lze naroubovat jabloň, 2.4.2016
Dobrý den. Jabloni se určitě na nějaký čas, třeba 10 let, pomoci dá. Do dutiny se nesmí dostávat voda. Nebo alespoň co nejméně. Takže shora nějaká stříška, aby nepršelo a nezatékalo, jinak otevřené, aby do dutiny mohl vítr. Taky můžete natřít... celý příspěvek >
Na jakou podnož lze naroubovat jabloň, 1.4.2016
Trnka obecná se jako slivoňová podnož nepoužívá. Asi to není dobré. Ve starším vláknu o tom psal tuším Dr. Vysloužil. Že to zkoušel. Experimentovat se určitě dá, ale u některých experimentů už to nemá cenu. Raději dělat osvědčené. Mezidruhové... celý příspěvek >
Jaký máte hrášek?, 31.3.2016
Nu, takže z nezralého hrachu vařit lze. Ano, mám také tuto zkušenost, z políčka, z konzervy i ze zmraženého pytlíku. Takže je to jedno. Hrách jím rád a hezkou řádku desetiletí. Suchý hrách nejraději napřed naklíčený (není vhodný při poruchách... celý příspěvek >
Ještě k typům hrachu. Jaké typy hrachu se vlastně používají k pěstování lusků na prodej a jaké pro konzervárenství a jaké pro mrazírenství? Docela mě mrzí, že to nevím. Pochybuji, z vlastní opakované zkušenosti, že z nich nepůjde udělat dobrá... celý příspěvek >
Také běžně seju polní hrách. Žlutý i zelený. Seju ho na vícekrát, aby byly lusky delší dobu. A lusky mi chutnají. Možná by dřeňový byl lepší, ale nevím. Cenu pytlíčku dřeňového pokládám za zlodějnu stejně jako cenu hnojiv v drobném pro zahrádkáře.... celý příspěvek >
Jak prostříhat švestku, 30.3.2016
To je divné. Stromy jako věže. A takové „odpočaté“. Já mám švestky „utahané“, s větvemi ohnutými dolů. Švestky na fotkách by měly rodit jako blázen! Švestka je samosprašná. To nejsou šarkou umořené stromy. A jsou to vůbec švestky? Není to myrobalán?... celý příspěvek >
Na jakou podnož lze naroubovat jabloň, 30.3.2016
Dobrý den. Nauka o dřevinách a poznávání dřevin. To je dendrologie. Předmět ve škole. Jako matematika. To se musíte naučit, jako ti studenti. Ovocných dřevin je jen pár. Tak je to snadné. Nejjednodušší bude, když si připravíte vzorek větvičky a... celý příspěvek >
Plot proti zlodějům a škodné, větrolam, 25.3.2016
Jedině Dřezovec trojtrnný (Gleditsla triacarzthos) v trnité formě. Nenáročný, zcela neprůchodný a i do větší výšky. Semena, jedlá luštěnina i za syrova. Poněkud opomíjený, ale velmi vhodný i k neprostupnému oplocení vojenské základny.
Kde plodí rybízy?, 21.3.2016
Dobrý den. Koukám, že jsem to svým předchozím „elaborátem“, kde jsem vynechal výhony rostoucí ze země, nějak zamotal. Omlouvám se. Taky, šlahoun je asi původně ta kožená nit (dnes asi z nějakého umělého vlákna) na konci násadky biče k práci s... celý příspěvek >
Jarné očkovanie, 20.3.2016
Dobrý den. Třešně jsem očkoval loňskými očky na začátku vegetace jenom jednou, loni. Očkoval jsem jen do T řezu (tedy za kůru). Očkoval jsem hned, jakmile šla kůra odloupnout, protože očka na roubu už začínala viditelně rašit. Očkoval jsem na... celý příspěvek >
Kde plodí rybízy?, 18.3.2016
Dobrý den. Nejnázornější a nejjednodušší bude, když se podívejte na nějaký obrázek větviček rybízu, kde jsou popsány, označeny pupeny květní a pupeny růstové. Rybíz plodí na jednoletých i starších větvičkách. Červený a bílý rybíz jedno jsou.... celý příspěvek >
Jakou vybrat ideální švestku na jidlo?, 14.3.2016
Dobrý den. Není opuka náhodou zásaditá hornina? Její částice přeci spojuje vápenitý tmel. Co by měli dělat na ČM vysočině, kde podloží je převážně z žul a rul? Tedy kyselé. Nedělají nic a švestky a další slivoně tam od nepaměti rostou dobře. JG
Maliny, 9.3.2016
1) části prutů s bočními větvičkami odstranit Tato odplozené části prutů již nevyraší, nepokvetou, jsou suché, mrtvé. 2) po doplození počátkem zimy vše nakrátit na cca 10 cm Pokud chcete dvakrát plodící odrůdy pěstovat pouze pro podzimní... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika