Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.7.2016
Nebo se pletu a padlí to není? Happy Vypadá to, že se nepletete pane Šťastný. Bude to padlí. Ale není to tak zvláštní. Na fotce jsou mladé, měkké, rašící výhony angreštu a máme přelom července a srpna. Touto dobou jsou obyčejně angreštové výhony... celý příspěvek >
Čím doplnit skladbu sadu, 25.7.2016
Dobrý den. Píšu, abych vnesl jednak trochu odlehčení do závažných diskuzí o porcování slimáků, ale především rozptýlil obavy kolegů zahrádkářů, zda Elena dozraje ve 450 m/m. Tedy mohu jednoznačně ubezpečit, že ta moje určitě ano. Již dozrála. Asi... celý příspěvek >
Letošní ječmen, 20.7.2016
Má "se nechat vydýchat tak jak se to dělá u sena nebo jetele". Proto raději počkejte 6 týdnů.
Letní jablka dozrávají, 19.7.2016
Hedvábné červené letní (syn. Broskvové letní) a různá krajová Sláďata jste propátral? JG
Zimolez kamčatský - stanoviště, 17.7.2016
Pěstuji zimolezy na ČM Vysočině asi 10 let. Dno údolí 550 m/m, kyselá louka, náplav na břehu potůčku. Dva staré keře dvou neznámých odrůd ze Země živitelka a čtyři pojmenované odrůdy. Dobře (asi jako rybíz) plodí Morena. Ujde Altaj a navíc rychle... celý příspěvek >
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 10.7.2016
Co s rybízem? Myslím si, že je to dobou, prostředím. Já mám rád rybíz od dětství. To je desítky let. Třeba rozmačkaný s cukrem a mlékem (smetanou) a s nadrobeným chlebem. Pak rybízová obyčejná buchta (dnes vznosněji koláč) z kynutého těsta.... celý příspěvek >
Bezové víno, 7.7.2016
„to vino má svuj zvláštní ráz, zprv trpké, ale milé zas“ Na tento problém upozorňuje již Neruda ve své historické baladě. Prostými počty, 7 kg na 30 l, při plném prokvašení vychází alkohol na cca 11,5 %. Myslím, že výsledek zřejmě bude podobný,... celý příspěvek >
Meruňkový roub vadne, 26.6.2016
Dobrý den pane Bobe, roubování meruněk na konci léta nebo na podzim mě docela zajímá. Nemohl byste ještě napsat jaký způsob roubování jste používal, na jaké podnože a v jaké oblasti jste rouboval. Za upřesnění děkuji. JG
Brouci na ovocných stromech listech i plodech, 26.6.2016
Řekl bych, že na obrázku jsou tři kukly a jedna larva Slunéčka východního. JG
Roubovat už peckoviny za kůru?, 20.6.2016
Dobrý den. Opravdu pěkné. Inu kvalitní rouby. Na nich to stojí i padá. „Stará písnička“ a přesto zůstane pořád evrgrýnem. Ále. Z „včasného roubování“, tedy trošku násilného roubování za kůru, už mám krapet delší výhonky. Rouby z mrtvého stromu už... celý příspěvek >
Lokální šarka, 19.6.2016
Pane Rafaeli, nejsem přímo milovník a sběratel švestkových odrůd, mám jen rozsáhlý extenzivní sad. Ale ne pro destiláterské účely. Pálenku bych rád, ale kdo by to sekl, hrabal a sbíral? Nejsou lidi. Chci jen mít dost blum a švestek od půlky července... celý příspěvek >
Lokální šarka, 19.6.2016
Dobrý den. Také jsem si toho před několika dny zrovna na Katince poprvé všiml. A docela mě to zamrzelo. Napadlo mě, jestli nechce jít dopryč. Ale je to i na jiných švestkách. A zvášť výrazně tam, kde víc řádily mšice. Ale výhonky z roubů šarkovité... celý příspěvek >
Menší ohřívací nádrž na zalévání hadicí, 18.6.2016
Dobrý den. Zaobírám se myšlenkou na zalévání teplou nebo „odraženou“ vodou hadicí. Nechci nosit konve, kbelíky ani instalovat větší nádrž s vypouštěcím ventilem. Mám představu, že na slunci, v zeleninové zahrádce, by stála menší (prázdná snadno... celý příspěvek >
Roubování nazeleno, 17.6.2016
Dobrý den. Žádný igelit na foto nevidím. Proto nevím, co máte na mysli. Jestli roubovací pásku nebo jestli jste na focení igelit sundal. Já to dělám takhle. Na žádné jabloňové a hruškové rouby jsem ještě mikroténový pytlík nedával. Raší i tak... celý příspěvek >
Neznámá rostlinka, 16.6.2016
Vstávej semínko, holala, bude z tebe... Ano, naprosto správně pochopeno pane Josefe. Máte jedničku. Proto jsem nenapsal pouhé: divizna.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika