|
Střih Nektarinek, 7.2.2017 Často prodávanými odrůdami v 60. letech byly Redhaven Burbank July Elberta, Fairhaven a Starking Delicious, Amsdenova (bělomasá), Luna, Lednická a jiné.
Zatírání řezných ran v produkčních sadech se neprovádí, protože to není cost efektivní.... celý příspěvek > |
 |
Nůž žabka, 6.2.2017 Tady můžu říci jediné - špatný vydavatel!! Jak si může dovolovat vydávat věci, které jsou kusé.
Aniž jsem si to uvědomil, zařídil jsem se po svém. Žabku nepoužívám a dvousečné nůžky prakticky taky ne.
Na druhé straně na autory... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 6.2.2017 Z každého ovoce, kdyžý se poctivě udělá kvas, nezkazí se a správně se vypálí, je destilát pitelný. Ale má to své limity. Do destilátu se nemůže dostat chuť, která v ovoci není. A ruku na srdce, existuje mnoho odrůd modrých peckovin sladších a chuťově... celý příspěvek > |
 |
Jonagold Marnika, 6.2.2017 Jonagored nie je rezistent ani náhodou
Autor popisu se zřejmě inspiroval řadou rezistentních odrůd Revena, Resina, Remarka..., kde předpona RE značí rezistenci. Možná usoudil, že z Jonagoldu vyšlechtěný JonagoREd bude asi taky rezistent. |
 |
Průtahové destiláty, 6.2.2017 ...samotne vlastnictvi destilacni kolony je trestne...
To jste někde četl? |
 |
Mráz - hodina pravdy, 3.2.2017 Řez je věda, jak píše Mirek Přasličák, navíc jej nelze aplikovat šablonovitě. Každá odrůda, tvar, ponož, lokalita může vyžadovat jiný způsob řezu.
Také mi dává hodně chuti do údržby stromů spokojenost klientů a i " ovocných " pacientů jak po roce... celý příspěvek > |
 |
Teploměr, 3.2.2017 Každý obyčejný elektronický teploměr uchovává max. a min.teplotu to nestačí?
To asi nestačí. Stříkat na kadeřavost se má, když od 1. ledna bylo na zhradě víc než 100 hodin nad 7 stupúňů |
 |
Teploměr, 3.2.2017 Pravda, to mě nenapadlo.To by se možná vyplatilo ho koupit a začít měřit. Nad 7 stupňů letos rozhodně nebylo ani hodinu. |
 |
Teploměr, 3.2.2017 Taky nejsem na zahradě pořád, a tak jsem o dataloggeru přemýšlel. Ale pak mi přišlo, že jeho přínos na by byl minimální. "Jak bylo" už neovlivním a "jak bude" mi ten časový teplovlhkoměr neřekne. Navíc sousedka mi o každodenních teplotách ochotně... celý příspěvek > |
 |
Kanzi, 2.2.2017 Příchuť rebarbory má Zvonkové.
Pendek má chuť lékořice a ta je cítit v Beforestu.
Každé jablko je jiné, ale rozdíly jako kdysi mezi Coxovkou a Strýmkou už dávno nejsou.
Bláhovo komínem neprolétlo, zatím schne naštípané v hranici.
Banánové... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou odrůdu třešně, 2.2.2017 Srdcovky se prodávají pořád. Dnes se tak říká skorým třešním s měkší dužinou. Soudím, že Vy si pod tím pojmem představujete jiné třešně. |
 |
Rozela, 2.2.2017 Lipno je dobré a pěstitelsky vděčné jablko, ale jako kontrast k Topazu či Karnevalu ho u nás nemáme. Jíme ho podstatně dřív než pozdní zimní odrůdy. |
 |
Kanzi, 2.2.2017 Skvělá chuť Admirálu je dána více faktory:
1. Konzistence dužiny - je velmi příjemně křupavá, přitom není příliš tuhá jako např. u Idaredu před konzumním dozráním
2. V chuti převažuje sladkost nad kyselinou, což u tvrdých chruplavých jablek bývá... celý příspěvek > |
 |
Dá sa dvojročný semenáč štepiť/očkovať?, 30.1.2017 Taky záleží na tom, z jak silných letorostů budete rouby resp. očka odebírat. Pokud jsou silné jak prst, pak s nimi slabé podnože neštěpovat nepůjdou. Naopak u tenoučkých roubů je kopulace na tlustou podnož problém a očko se může "zavalit". Tedy svůj... celý příspěvek > |
 |
Sissy, 26.1.2017 stránky preto dávam, aby každý zahradkár mal možnosť si prečítat plusi a mínusi danej odrody a utvoriť si svoj názor.
V tom je trošku zakopaný pes. Autoři stránek žádné minusy dané odrůdy neuvádějí, takže vlastní názor si buď neutvoříme nebo bude... celý příspěvek > |
 |