Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 30.12.2012
Domácí pálení je většinou vždy lepší než většina pěstitelských pálenic, a to zejména u letního ovoce, které je výtečné(třešně, merunky,broskve) Máte tam pěkné podnikatele, když si účtují 200Kč za 50%, vždyt to se tu na moravě účtu za bezmála 1L... celý příspěvek >
Kotel Medienka, 21.12.2012
Reflux je ale úplně, úplně něco jiného... navíc silně pochybuji, že neizolované víko ochlazuje nějaké výševroucí páry...,to by uživatel musel topit velmi, velmi mírně, tak aby na výstupu tekl destilát jen slabou nití..., něco jiného je cibulový zvon,... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 13.12.2012
Ohřívat jen dno kotle je VELMI špatný nápad, aby něco vůbec teklo na výstupu, tak dno by se muselo ohřívat na dost vysokou teplotu=připalování a vůbec dlouhý ohřev. Na ohřev 50L kotle bohatě stačí i 5-6kW.
Pestitelska palenic vs. metanol, 5.12.2012
Ono celý systém tzv. pěstitelských pálenic je zejména na Moravě(obrovská hustota těchto pálenic) na hranici rentability, a to díky nesmyslně vysoké spotřební Kradouskově dani a konkurenci. Výsledkem je, že provozovatelé jedou na výkon a následkem... celý příspěvek >
Destilační přístroj - sestrojení, 4.12.2012
Stačí použít google a vyhledat "deslik" kde jsou rozsáhlé návody a příklady, ale i tu je v nejdelším vlákně X zmínek o jasném použití tlakové vody v dvojplášti. Z netlakové vody se v rozumném čase nedá prakticky nic destilovat, jak sám... celý příspěvek >
Pestitelska palenic vs. metanol, 4.12.2012
Metanol jde zásadně a nejvíce v předku, pravda "profesionálové" v pěstitelských pálenicích jímají předek zásadně na směšně krátký čas a hlavně unifikované množství. Hlavně topí jak na lokomotivě a tím pádem metanol v pěstitelských pálenicích dosti... celý příspěvek >
Destilační přístroj - sestrojení, 30.11.2012
Kde jste četl nebo viděl ohřev kvasu netlakovou vodní lázní...??!
Problem s hruskovicou, 6.11.2012
Páleno v mědi a to velmi špatně nebo vůbec před pálením nevyčištěnou- proto modrá barva od měděnky. Zřejmě domácí pálení...))
Destilační přístroj, 31.10.2012
Ano, Lojzo, zřejmě jste se díval nedávno na stejný několikadílyný dokument na jedné placené TV stanici o černé velkodestilaci v USA. Myslel jsem že to hloupí filmaři blbě sestříhali či co, že hned ze sladového kvasu tekla hotová pálenka.(po odlití x... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 29.10.2012
V pozdním středověku sice pálili kvasy jen jednou, ale k pití to moc asi nebylo... přikláním se k p. Šlosarovi, že lutr s přídavkem kvasu bude po dalším běžném přepálení asi obsahovat ocas.Jednině snad velmi pomalým přepalováním se možná dostaneme k... celý příspěvek >
Cedenie kvasu, 21.10.2012
Tazatel zřejmě kvas musí cedit z důvodu toho, že pálí-destiluje kvas-kvasovou vodu v tzv. americké(polské) rektifikační koloně z nerezu a kotle z KEG sudu. Toto zařízení je bez míchání a dvojpláště, protože se v něm přepalují sladové vody, zcezené od... celý příspěvek >
Digitální teploměr - jehla, 17.10.2012
Velmi doporučuji tento digi přesný a hlavně kalibrovatelný teploměr Vpichovací teploměr Voltcraft DET3R.Kalibrace v ledové vodě 0C a přesnost měření do +/- 0,5C!!! Dále velmi užitečná funkce nepřetržitého měření, nebot většina teploměrů má vypínací... celý příspěvek >
Destilační přístroj - sestrojení, 8.10.2012
Každá kolona se chová trochu jinak, zvláště ty podomácku vyrobené. Optimální teploty, výkon topení atd. si zkrátka každý musí vychytat sám, tak aby tekla jemná pálenka s ovocnou chutí a vůní a ne jen jemný líh. A jde to!
Slivkovy kvas ma cukornatosť 6, 8.10.2012
Švestky mají vysoký podíl tzv. nezkvasitelných cukrů 3-4%, ty se musí odečíst. Mimoto cukroměr je pouze značně orientační měřidlo, nejlepší je optický refraktometr. Švesty vypalte!
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 6.10.2012
Mám jablečný kvas a vypadá to, že je po 4 týdnech zcela vykvašený. Cukernatost měřena optickým přesným refraktometrem.Počáteční byla 17%Brix a ted po 4 týdnech je 5,5%Brix. Kvas byl venku a již přestal téměř kvasit, ted jsem jej dal dovnitř, má se... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika