|
Vretenovité zákrsky, 13.8.2017 Čo sa týka hrušiek, tie rastú (väčšinou) predsa len bujnejšie než jablone, a to aj v prípade dulových podpníkov. Udržať ich výšku do 2-2,5 metra je problematické. Výhodou dulových podpníkov je skorší nástup rodivosti. Nevýhody sú zrejmé, o nich sa... celý příspěvek > |
 |
Vretenovité zákrsky, 13.8.2017 Ja mám v záhrade rôzne tvary stromov jabloní (pestujem cca 35 odrôd) - od zákrpkov až po polokmene. Niektoré z nich ťažko jednoznačne zaradiť, sú tak trochu prechodné (pyramidálny zákrpok, štvťkmeň so štíhlou korunou a pod.). Väčšinu stromkov mám ako... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskvoň Stark red Gold, 13.8.2017 Mino BA: Paráda. Ste tu asi jediný, u koho "veci" dozrievajú skôr než u mňa. Pri S.R.G. asi o týždeň. Inak je to super odroda. Na foto 1,2 je moja Stark Red Gold, na ďalších fotkách je bielodužinatá broskyňa Benedicte, ktorá tento rok tiež dozreje... celý příspěvek > |
 |
Slivoně 2017, 13.8.2017  Miloš: rozsah moniliózy zrejme závisí aj od polohy záhrady (v tých vyšších býva vlhkosť vzduchu predsa len väčšia aj keď neprší). U nás je tento rok ohľadom moniliózy slivkovín úplne "vyšinutý", zatiaľ som nenašiel ani jeden (!) plod ňou postihnutý.... celý příspěvek > |
 |
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 5.6.2017 Sú aj ázijské odrody hrušiek napádané plodomorkou hruškovou? |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 5.6.2017 Ako je na tom Hargrand a Harlayne s odolnosťou na mráz? |
 |
Kadeřavost v květnu, 5.6.2017 Sú nektarinky náročnejšie na pestovanie ako broskyne? |
 |
Mráz, 26.4.2017 Daník-odpoveď na dotaz: Vytvorenie resp. udržiavanie kruhov je detailne popísané aj s fotkami v mojom príspevku z 1.4.2017 o 12,26h. na nezaujímavom vlákne "Totálne neškodný herbicíd". To je základ -po zime, potom v priebehu roka už len okopávanie... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Abate fetel, 9.4.2017 Môj mal pôvod v Taliansku, bola na ňom talianska visačka. Jano |
 |
Aurora, Orangered, 10.2.2017 Spring Blush alebo Tsunami to asi nebude.Existujú ešte nejaké staré odrody zrejúce v 6 mesiaci? |
 |
|
 |
Hledání odrůd slivoní, 10.2.2017 Ako je to s odolnosťou Tegery na šarku? |
 |
Hledání odrůd slivoní, 10.2.2017 Dobrá odroda ktorá je odolná na šarku a moníliu plodov je Toptaste. |
 |
Aurora, Orangered, 10.2.2017 A viete mi potom povedať čo je to za odroda ktorá dozrieva okolo 20.6. v strednej polohe v nadmorskej výške 320 m.n.m? Karola to určite nebude, tá je neskoršia. |
 |
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 27.7.2016 Pozeral som ten Agrofruct, majú tam Halehaven ale na podnoži GF 677,ktorá do mojej ťažkej ílovitej zeminy nie je vhodná. Prečo by ste už Halehaven nevysadil? Jano |
 |
Leskora, 6.7.2016 Jirko a ako sa Ti javí Bergeval v porovnaní s Leskorou a Orangeredom na moníliovú hnilobu plodov? Keby si mal zostaviť poradie odrôd od najlepšej po najhoršiu aké poradie by si dal. Ďakujem Jano |
 |