|
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 7.9.2017 Spíš to bylo myšleno, jestli toho na zahradu nepřišlo moc, což předpokládám může dělat v budoucnosti problémy. Jelikož se ale stejně všechno neujme (větší mnozství semen na povrcho), tak to bude asi ok :)
Asi není nejlepší nápad dva dny po výsevu... celý příspěvek > |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 7.9.2017 Válcoval jsem několikrát a samozřejmě i po cukrování. Možná tomu pomohl i extrémně silný vítr, který včera večer odnášel i po uválcování částečky horní vrstvy. Cukroval jsem 2x, podruhé abych zakryl byť třeba 1mm vrstvou většinu semen. Nechtěl jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 7.9.2017  Tak nakonec výsev proběhl včera ráno (jediných bezvětrných pár hodin na dlouhou dobu dopředu i dozadu) a jelikož jsem vozík kupovat nechtěl, ale pouze si ho půjčit a k zápůjčce nedošlo, tak jsem na to šel rozmetadlem na baterky, které jsem si pořídil... celý příspěvek > |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 1.9.2017 Jaké jsou nejvhodnější hrábě na zapracování travního semena do připravené půdy?
Koupil jsem pro lepší vyklíčení semen zakládací trávníkový substrát (od AgroProfi - 2m3 substratu na 200m2 plochy). Je lepší nejprve provést výsev a poté... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 20.8.2017 Diky za reakci.
Vim, ze sklon je lepsi mit poradny, ale v mem pripade co je tedy lepsi, pidi sklon anebo radsi vetsi za cenu "kopce" uprostred travniku a "vode" na dvou stranach travniku? |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 19.8.2017  jeste vice foto |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 19.8.2017  Po delsi odmlce se opet vracim k tematu a mel bych dva kratke dotazy:
- svazovani terenu: co je lepsi v danych podminkach - minimalni svah cca 0,5cm na 1m (od jedne delsi strany obdelniku k druhe - od terasy, ktera je ve stinu smerem k zivemu... celý příspěvek > |
 |
Kanadská borůvka - zrzavé fleky, 27.6.2017 Doufám, že se tedy jedná opravdu pouze o úpal :)
Jinak jsem poměrně dlouho pátral po rezavých flecích na borůvkách a zdá se, že "shot hole disease" to nebude. Zpravidla se totiž vyskytuje při zavlažování, kdy se voda dostává příliš často na... celý příspěvek > |
 |
Kanadská borůvka - zrzavé fleky, 26.6.2017  Díky za nápad. Zkusím o tomto zapátrat něco více, i když mi to podle popisu z přiloženého článku nepřipadá úplně jako můj případ.
Čistě náhodou: nemůže mít spojitost "choroba," co mi napadla minulý týden skoro všechny také před cca měsícem... celý příspěvek > |
 |
Kanadská borůvka - zrzavé fleky, 26.6.2017 Nikdo netuší, co by to mohlo být? |
 |
|
 |
Kanadská borůvka - zrzavé fleky, 23.6.2017  Mám cca měsíc zasazeny 3 kanadské borůvky (mocnost rašeliny je 50cm). Podslední dobou se začínají na listech objevovat rezavé fleky, které po vyschnutí vytvoří v listu díru. Postupně se fleky začínají objevovat na všech třech... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 22.6.2017 Kompostem jsem chtel do hliny dostat organickou hmotu, aby si tak strasne nesedala, na hnojenim jsem pri tom prilis nemyslel.
Moji pudu asi nejlepe vystihne vcerejsi sazeni bylinek, kdy jsem v nekterych mistech musel pouzit majzlik a palici abych... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 22.6.2017  Máte krásné trávníky pánové, z toho pruhovaného mi málem spadla brada na stůl :) Opravdu se klaním. Asi se taky budu muset pochlubit svou poustni krajinou.
Trochu jsem situaci přehodnotil a ač mám už osivo i hnojivo dodané, založení... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 17.6.2017 Aros ma eshop, planuji DCM koupit prave tam.
Jak casto odhadem bude nutna vetikutace u smesi 6/1? Jenom abych mel predstavu. A vystacim si s nejaky levnejsim elektrickym pristojem? Zatim mam zkusenosti jenom s pujcenymi tezkymi benzinaky a... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 16.6.2017 Opet tomu uz rozumim. Na me se holt musi pomalu ;)
Jeste bych mel dotaz k travni smesi. Prestoze jsem uz byl pevne rozhodnuty pro VV-3/3, jsem nyni na vazkach mezi VV-6/1 a VV-3/3. U 6/1 je navic jeste lipnice lucni. Muze to v... celý příspěvek > |
 |