Příspěvky uživatele - 248.106

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Řez slivoně, 21.10.2015
Po prvotním střihu už narostlo to co narostlo a je to o málo delší, než abychom hovořili o zbabčelém stromku. Jak jsem již vysvětloval, můj návrh postupu je opřen o předpoklad, že tazatel má malou zahrádku. Kdyby slivoně šly pěstovat jako štíhlá... celý příspěvek >
Vykopanie vtáčnice, 21.10.2015
To záleží na tom, jestli majiteli louky pomůžete od nežádoucího náletového porostu, nebo mu ukradnete jednu z mála vyklíčených sazenic ze zálěrného výsevu. Pokud si u Vás práci nezadal, nemá povinnost vám za ni zaplatit, ale přesto vy máte... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 21.10.2015
Myjava podle mapy má cca 300 m n.m. a okolní stráně cca do 350 m n.m. a k tomu je moje doporučení tu Presentu zkusit, a pokud nebude dozrávat do plné chuti, tak ji přeroubovat. K těm 400 až 450 m n.m. aby se tam dalo zkoušet totéž by musely... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 21.10.2015
Pohrál jste si hezky . Z hlediska opylovacích poměrů výborné. Dokonce i když vzor nastavíte za sebe a vedle sebe a pak některý krajní řádek/sloupec oříznete, tak to bude optimální. Teď už zbývá jen realizovat... S.
Řez slivoně, 21.10.2015
V extenzívním sadu je velká koruna přínosem. Tady v zástavbě (je tušit v pozadí i z kontextu) je lepší uvést stromek co nejdříve do plodnosti, aby korunka zůstala malá a výnos byl postačující pro jednu rodinu. Bohužel znám i lidi, kterým někdo... celý příspěvek >
Čištění demižonu, 21.10.2015
To je různé, účinné bude vždy když dáte objemově více granulek než je špíny. Ale může být pomalé. Rychlost závisí na teplotě a přebytku louhu. Máte-li možnost, nejprve nahřejte demižón čistou teplov vodou cca 40-50°C teplou. Tu vilijte a pak nalijte... celý příspěvek >
Dušičková - legenda nebo skutečnost, 21.10.2015
Jenže tohle je strom uprostřed vsi a na něm je ještě celá úroda v koruně (cca 30 kg) a jen minimálně pod stromem (cca do 5 kg propadlých červivých). Ale máte pravdu, majitelé mohou krmit hlídacího psa a nemít zájem o sklizeň švestky, takže na běžné... celý příspěvek >
Presenta, 20.10.2015
Nevím jak u Vás, Petře, ale naše Presenta nyní po deštích natáhla vodu a plody praskají u stopky. Je zajímavé, že v tomto chladu se praskliny chovají jak v ledničce - nehnijí ani neplesniví.
Dušičková - legenda nebo skutečnost, 20.10.2015
Ano, zdravou - to jste trefil hřebíček přímo na hlavičku. Mne by lákalo, vzít si z té švestky rouby, ale testování na PPV, PDV, PNRSV, CLSV a ApMV stojí každý 120,-Kč/vzorek. Dále pak test na ESFY dalších 750,-Kč. Když to posčítáte, tak je takovýto... celý příspěvek >
Pane 147.46, ale tohle není nová odrůda, to je ojedinělý starý strom na soukromé zahradě po které pobíhá hladový pes a jen pár větviček přesahuje přes plot. A nechtějte po "genofondu", aby mapoval všechny švestky v čechách. Pokud jim někdo nedá... celý příspěvek >
No Petře, pokud Vám stačí Presenta, budiž. Ale nabral jsem si pár plodů té cizí do kapsy a měl jsem možnost porovnat chuť obou u svého stromku Presenty. Řeknu vám, že do neděle jsem považoval Presentu za výbornou pološvestku, nyní ji považuji za... celý příspěvek >
Zkamenělé brambory tvrdé, 20.10.2015
No konečně jste pochopil, jak zní správná odpověď na úvodní otázku. I když ono nejde ani tak o to jestli jsou mladší hlízy nevyzrálé či nikoliv jako to, že vyrostly v jiných výživových a teplotních podmínkách než ty, které rostlina nasadila před... celý příspěvek >
Vlaška a ostatní odrůdy pravé domácí švestky zrají v září, prakticky do Sv.Václava. Na pálení nepotřebujete dlouhé období sklizně, na povidlové buchty také ne. Netahejte sem historii, když nebylo čerstvé použilo se jiné nebo konzrvované (povidla,... celý příspěvek >
Hnojení - velikost plodu, 20.10.2015
Ohledně síranu amonného doporučeného panem PP mohu potvrdit jen samé dobré zkušenosti. Jen prosím hnojivům, které nejsou organická neříkejte chemie. Je dobré jim říkat "hnojiva minerální". Buď jsou synteticky vyrobenou replikou hnojiv vznikajících... celý příspěvek >
To proto, že Durancie vydrží na stromě i přezrálá, dokud nejsou mrazy pod -4°C. Při menších mrazech Durancie neopadává a jen zahušťuje cukry. Co opadne dříve jsou ty červivé. Dušičková ale má být alternativou pravé švestky (co jde od pecky) k... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika