Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Špatná sklizen, 25.9.2016
Nerad mluvím o něčem, čemu nerozumím. Ale druhá sklizeň je globální potřebou lidstva. Takže bych to s tou pokorou k neměnným zákonům přírody tak nepřeháněl. Pokud dobře roste nať, mělo by to za nějakých podmínek fungovat i na hlízy. Červnovou... celý příspěvek >
Špatná sklizen, 25.9.2016
Tenhle vtípek by mohl platit nejblíže tak na Tenerife, kde skutečně mívají i 3 sklizně brambor za rok, pokud dostatečně prší. Mě by toto téma taky zajímalo, protože to mám vyzkoušeno se stejně negativním výsledkem. Vysvětloval jsem si to jednak... celý příspěvek >
Bergeron nebo Harlayne?, 24.9.2016
Každoročně se mi stává, že mi nějaký stromek nezaplodí. Ne vždy vím proč. Leskora byla asi unavená z úrody loňského roku a málo kvetla. Tvaruji jí do kotle, přestože geneticky roste jako topol. To jí možná taky vysiluje (?). Naposledy mi skoro... celý příspěvek >
Bergeron nebo Harlayne?, 23.9.2016
Já pěstuji v klimaticky vhodných podmínkách (210 m) Velkopavlovickou, Maďarskou, Vesnu (mrazuvzdorná) a Goldrich. VP bývá tak chutná, že jí vozívám na ochutnání do zahraničí. Kolegové ze Španělska a Bulharska mé plody považovali za ty nejlepší, které... celý příspěvek >
Vypěstovali jste zralé plody banánovníků pěstovaného ze semene?, 21.9.2016 Obsahuje fotku
pokud dáte správné podmínky a prostor... Minulý týden jsem si mohl prohlédnout několik banánových plantáží a zahrádek a zdá se mi, že ten prostor by nebyl až tak kritický. Ani snad ty letní teploty, voda a zemina. Jen to teplo v zimě +20 (ani to... celý příspěvek >
Roubování difenbachie, 8.9.2016 Obsahuje fotku
Doplnil bych výše uvedené 3 pravdy. Vosk bych raději vůbec nepoužíval a zakryl bych vše jen fólií. Návaznost pletiv se zdaří prostým přiložením pokud je podnož a roub stejného druhu, tloušťky a stáří. Myslím, že u měkkých bylin (např.... celý příspěvek >
Copak té třešni je?, 8.9.2016
Já to mám na dvou mladých třešinkách zasazených na jaře. Kdyby to začalo v červnu, asi bych to ošetřil Horizonem. Ale teď už to asi fakt nemá cenu. Na jaře je pohlídám.
Název rostliny, 4.9.2016
Jak ta semínka vypadala? Aspoň velikost. Klidně by to mohl být oleandr. Fotka však není moc jasná - kdyby mi někdo řekl, že je to mandloň, musel bych mu taky věřit.
Rychlerostoucí strom s velkou korunou, 3.9.2016 Obsahuje fotku
Vaše úvaha o moruši je rozumná. Pokud je u vás teplo, roste velmi rychle. Po osekání všech větví jsem viděl v srpnu dvoumetrové morušové výhony. Kdo chce rozumný stín pro lidi osekává větve každé tři roky. Neřezaný strom může dorůst do obrovských... celý příspěvek >
Melouny a melounky 2016, 3.9.2016
Zajímavá barva. Já letos pěstuji melouny jen na své balkánské zahradě, takže to není až takové umění. Trochu se mi rozlézají z vytýčeného melounoviště a tak jsem na přivázaném výhonu vypěstoval i tyčkový meloun. Nejvíc mi dnes vadí strašně nízké... celý příspěvek >
Meloun červený, 20.8.2016
U vás je to trochu těžší, ale je velmi pravděpodobné, že jsou dostatečně zralé všechny. Já právě teď žiju mezi melounovými poli a melouny na trhu prodávají přímo pěstitelé, kteří je dnes ráno vybrali. Předvádějí ten zvuk na požádání, ale já už mám... celý příspěvek >
Jak a kdy řezat starší meruňku, 20.8.2016 Obsahuje fotku
Teď v srpnu se to ještě dá (později už ne). Pokud budete řezat hlouběji než do čtyřletého dřeva, nechal bych to až na období květu. Já jsem letos v květu udělal teleskopickou pilou z jedné sedmimetrové meruňky čtyřmetrovou a je dobrá. Ani jsem to... celý příspěvek >
Meloun červený, 20.8.2016
Zaťukejte lehce prstama na beton a pak na buben. Zralý meloun "zvoní" spíše jako ten buben. Ještě jedna (ne úplně obchodně férová) finta: zaťukejte na zralý meloun v supermarketu a ten zvuk si už zapamatujete.
Jaký mám druh půdy + co na příští rok zasázet?, 20.8.2016
Z toho, co jste napsal, se dá skutečně konstatovat jen toto: výskyt jílu v povrchové vrstvě zeminy naznačuje, že jde o těžkou půdu. Toho se nelekejte. V takové půdě je mnohem více využitelných živin než např. v písčité zemině. Asi to však bude chtít... celý příspěvek >
Utěsnění polykarbonátu, 20.8.2016
Jediné dlouhodobé těsnění se dá zaručit po zamáznutí (vyplnění) okrajů silikonovým lepidlem nebo tmelem.
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika