|
Roubování staré meruňky, 13.8.2017 Souhlasim. Ale 7m vysoky strom asi neni slabe rostouci odruda. |
 |
Roubování staré meruňky, 13.8.2017 To s tím zazimováním jsem nepochopil. Letní rouby meruněk vydrží v ledničce asi 2 týdny. Paní Olga bude asi z tolika rad zmatena. Bylo by dobré, kdyby nám aspoň prozradila, jak silné jsou ty podnože (dole a v 80cm). V případě Forkertova očkování se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dusík z dešťů a růst trávy, 12.8.2017  Tak jsem vám pro ilustraci vyfotil rýžové pole. Asi ho všichni neviděli. Ani jsem nevěděl, že se tam tvoří až tolik dusíkatých sloučenin. Jenom komáři a dravé vážky jsou viditelní na prvý pohled. Rýžová pole jsou zakládána v dokonalých vodorovných... celý příspěvek > |
 |
Dusík z dešťů a růst trávy, 12.8.2017 Ярослав: Myslím, že tento vtípek byl na odlehčení diskuse potřebný.Já bych teda dusík dýchat nemohl a kyslík leda v bezvědomí. Proto dýchám BIOsměs zvanou vzduch a dýchání řadím do... celý příspěvek > |
 |
Dusík z dešťů a růst trávy, 12.8.2017 Does Rainwater Contain Nitrogen?
|
 |
Roubování staré meruňky, 12.8.2017 To je dobrý dotaz. Pokud však plodí, na očkování se tam snad nějaký letorost najde. Nemocný strom (šarka) bych na rouby nepoužíval. |
 |
Roubování staré meruňky, 12.8.2017 Pokud je podnož dobře zalitá, dopuručuji štěpovat hned dnes nebo až do konce října. A to běžným očkováním nebo lépe Forkertovým očkováním, pokud si troufnete. Podnož teď nezkracujte, ale vyberte místo nad zemí s tloušťkou (průměrem) podnože asi 10... celý příspěvek > |
 |
Dusík z dešťů a růst trávy, 12.8.2017 Mexické imise jsou trochu jiné než si představujete. V pouštích, kde je ročně jen 100 mm srážek, skoro nejezdí diesely, nejsou chemické závody, není tam extrémní chov dobytka a nepoužívají se tam nadměrně dusíkatá hnojiva. Zatímco oblasti, kde naprší... celý příspěvek > |
 |
Dusík z dešťů a růst trávy, 11.8.2017 Na dobré pohnojení se dává asi 10x tolik. Ale není to zanedbatelné. |
 |
Melouny 2017, 10.8.2017 Já mám několik sazeniček z koupených semínek Sugar Baby, ale ty nečekaně rostou velmi pomalu. Vysil jsem proto ještě semínka vybraná z místního melounu a výsledek je uspokojivý. Nemám je na fólii, nerouboval jsem je a ani nepřihnojuji, ale je tady... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Melouny 2017, 10.8.2017  Ten je pěkný. Ty moje se Crimstaru taky trochu podobají, ale jsou to jenom podvraťáci (asi F2). Jsou už jedlé, ale ještě by mohly být sladší. Asi 95% semen je vyzrálých. Nechci však, abych musel sníst všechny v jednom týdnu, kdy plně vyzrají. |
 |
Sklizeň 2017, 9.8.2017  Já z červených asi udělám kečup nebo aspoň protlak a žluté Albertovské si nechám na jídlo. |
 |
Melouny 2017, 7.8.2017  Cizí pyl by se neměl na plodech projevit. Leda až v příští generaci.
Na ukázku přikládám moje současné melounoviště. Je trochu zavadlé, ale zdá se, že vysoké teploty (v mém případě malinko nad 40 st.) jim moc nevadí. Hlavně se musí zalévat. |
 |
Žádost o určení motýlů, 1.8.2017  Říkal jsem si proč je květ kalabasy tak nenápadný. Asi je to tím, že přitahuje hmyz hlavně vůní a svým nektarem. Taky se v letním žáru zavře a otvírá se až před západem slunce, když už stejně není moc vidět. Při pozdním nočním zalévání jsem se o tom... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 1.8.2017  I kdyby to nevypěstovali všechno ve Varšavě, obdivuji přinejmenší tu precizní aranžérskou práci. Tolik barviček bych uměl snad jen ve photoshopu. |
 |