Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Žádost o určení motýlů, 10.9.2017 Obsahuje fotku
Ať nekončíme u kudlanek, přidám pár méně obvyklých snímků různých stadií motýlů. Na jednom jsou prázdné "skořápky" z vajíček martináče hrušňového na mojí VP meruňce (housenky se líhnou v květnu, meruňky trhané v červenci, vajíčka byla nakladena na... celý příspěvek >
Melouny 2017, 5.9.2017
Sklízel jsem postupně ty větší a zralejší. Teď odjíždím ze zahrady a nechci shánět výpomoc na zalévání. Tak jsem ten zbytek otrhal a rozdal. Stejně už na melouny a sladké švestky nemám vůbec chuť. S vyjímkou dlouho skladovatelných jablek a česneku,... celý příspěvek >
Očkování a roubování 2017, 3.9.2017
Asi děláte nějakou systémovou chybu. V celé Evropě se letos naočkovaly a naroubovaly stovky miliónů podnoží a chytlo to. Např. jenom Plantex takto vytvoří milión stromků každoročně. Když je horko a nemáte dobře zavlažené podnože, měl byste volit... celý příspěvek >
Sklizeň 2017, 3.9.2017 Obsahuje fotku
Pro ctitele kvantity přikládám i snímky z venkovského trhu na Balkáně 2.9.2017. Dvojí ceny (pytel paprik nebo jen na kila). Obrovské broskve J.H.Hale ze Slivenské oblasti za 13Kč/kg válcují konkurenci.
Melouny 2017, 2.9.2017 Obsahuje fotku
Souhlasím s vámi. Sugar baby je sice malý, ale velmi chutný. Můj současný problém je, že už těch posledních 20 melounů nedokážu sníst. Přestože jsou poměrně malé.
Očko čerešne, 2.9.2017
Je to Balkán. Na Třebíčsku dokáže vyrůst nejvíce broskvoňový výhon. Ale ne až tolik. Výhony na snímku byly původně vyvázány k čípku a tenkému proutku z tvrdého dřeva. Teď, po jejich odstranění, je před bouřkou vážu k sobě. Společně se nevylomí.... celý příspěvek >
Očko čerešne, 1.9.2017 Obsahuje fotku
Zdravá silná podnož dokáže očko vytlačit hodně vysoko. V letošním roce se mi povedly nejdelší výhonky 190 cm a 180 cm. To ale bylo na moruši se silnými kořeny (očkováno do výmladků po odříznutí celého kmene u země).
Očkování stromkových růží, 1.9.2017
Očkovat se určitě ještě dá. Jistější však bude Forkertovo očkování podnože, která je dobře zalitá.
Fenykl obecný, 29.8.2017 Obsahuje fotku
Kdysi jsem pěstoval fenykl jako bylinku. Vykvetl a uzrál několik měsíců po výsevu. Planý fenykl mi občas vyrazí na zahradě. Pěkně voní a slétají se k němu desítky broukú, motýlů, mušek, včel apod. Tak jsem ho nechal. Má dva metry na výšku a pokud... celý příspěvek >
Fayette, 29.8.2017 Obsahuje fotku
Tak tohle by měl být John Howard Hale's peach. Přidávám i lískové oříšky, které zrají ve stejnou dobu.
Papriky pro 2017, 19.8.2017 Obsahuje fotku
Taky jsem dnes sklidil nějaké papriky a papričky... Ovšem tak pěkně naaranžované to tedy nemám.
Fayette, 19.8.2017 Obsahuje fotku
Asi to bude jiný Fayette. Tady už není vidět Suncrest a J. H. Hale bude až za týden (před Fayette). Možná vás bude zajímat současná převládající odrůda na balkánském trhu (Elegant Lady). Má přes 200g, ale prodejce říkal, že Hale je mnohem (!) větší.... celý příspěvek >
Harlayne, 16.8.2017
U nás na jihu se z pozdních po Suncrestu pěstuje J. H. Hale a na závěr sezóny Fayette. Záleží, co vás nejvíc nadchne. Suncrest mi každoročně plodí i na Vysočině, ale tam má ještě 2 týdny čas.
Pozná někdo a poradí s likvidací?, 14.8.2017
Zdá se, že invazivnost pěťouru má své evoluční limity. Na severních zahradách jsem si všiml, že nevyklíčí, dokud není aspoň 20 stupňů. Tady na jihu žádný pěťour neexistuje. Vysvětluji si to tím, že nesnese dlouhé sucho při teplotách kolem čtyřicítky.... celý příspěvek >
Co je to za brouka?, 14.8.2017 Obsahuje fotku
Třetí letošní invaze „krásných vzácných“ brouků mi likviduje mladé letorosty meruněk a broskvoní. Hodují i na slivoních. Myslím, že je to předposlední vlna. V zimě snad dají pokoj. Sbírám je do kýblu jako mandelinky.
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika