Příspěvky uživatele - 197.143

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
nové odrůdy jabloní, 2.11.2008
Vždyt ale je maloprodej ve školce malý vedlejšák. Pokud by to byl hlavní předmět podnikání, tak ty stromky nesázím, neočkuju, neobdělávám, ale kupuju. Lépe řečeno překupuju. Juraj Kafka
nové odrůdy jabloní, 2.11.2008
Opravdu je to slaďák? Já bych řekl, že tam trochu figuruje ostřejší chuť Vandy. Ale to každý cítí jinak. Problémem asi bude, že se tyto drůdy šlechtí jen ze "špiček" sortimentu (Golden Delicious, Topaz, Rubín) a furt dokola. Naštěstí je tu... celý příspěvek >
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 1.11.2008
Přesně tak. není na tom nic složitého a zvládne to i amatér. Samozřejmě je třeba vybrat špičák s těmi kvalitními pupeny. A také u špičáků u kterých se předpokládalo zapěstování na zákrsek, kde jsou spodní pupeny cca 60 cm od země vyslepeny. Tento... celý příspěvek >
Podnože M7 a MM111, 26.10.2008
a tvar stromku byl jaký? Pětivýhonový volně rostoucí zákrsek nebo jednoletý knip?
Odrůdy ořešáku, 26.10.2008
zdravím všechny, o ořešácích se toho mnoho nepíše, jak tedy hodnotíte následující odrůdy: Mars, Jupiter, Lake, Apollo, Seiferdorfský, Sychrov, Bohumil, má-li je někdo na své zahradě. A to nejen po stránce plodů ale i po vzrůstové stránce, odolnosti k... celý příspěvek >
Novější odrůdy, 26.10.2008
Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti, kdo už je má, na odrůdy Quin Crest, Alix, Cloe. Případně odborné odkazy na webu.
Gabrovská nebo Lepotica?, 26.10.2008
mám dojem že rozdíl je taky v opylovacích poměrech. Lepotica samosprašná, Gabrovská cizosprašná. Juraj Kafka
Jabloň luna, opál sirius, 19.10.2008
Není lehká odpověď, sám mám doma Opál, ale teprv špičák. Nejsem ani pan Kotyšan z receptáře, nestor a stěny. ALe bude to chtít asi podnož M9 či M26. Sirius na MM 106 a jiných středních podnožích je silně vzrůstný. Mám dojem dokonce, že to... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 18.10.2008
Dobře, výjimky potvrzují pravidlo, a je možné, že Vámi zmiňovaná firma je poctivá. Ale znám lidi co si raděj dojedou i 200 km. A já sám bych nebyl výjimkou. S prodejcem si mohu pohovořit a hned vím jak se věci znalý. Setrvačnost u některých... celý příspěvek >
Série Top, 17.10.2008
Toptaste na myrobalánu je dosti silně vzrůstná, trny nejsou výjimkou. Koupil jsem si jeden stromek. Tophit má tmavší borku a vytváří řidší korunu s dlouhými poměrně vyholenými výhony. Plody mají být až 80 g těžké. Mnohem úhlednější stromky,... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 17.10.2008
Zdravím, myslím si, že je lepší si stromek vybrat osobně. Na zásilkovou službu bych nespoléhal, že dodá to co chci. Stromky nejsou neživé zboží, které si lze objednat po internetu (i to je risk), stromky mohou dojít odřené olámané pupeny a pod. v... celý příspěvek >
odolná odrůda, 11.10.2008
S tím bych si dovolil nesouhlasit, meruňku kromě vámi zminěného meruňkového semenáče můžete dostat minimálně na myrobalánu, wagenheimově či St. Julience. Dost dobře nechápu broskvoňovou podnož pod meruňky Monclar ale proti gustu žádný... celý příspěvek >
Kdouloň - roubování, 11.10.2008
Po nějaké době se vracím k tématu kdouloň a roubování. Z výše mnou zmiňovaných pokusů naroubovat kdouloň na jeřáb a na hloh vyšel vítězně jednoznačně hloh jednosemenný. A to jak kopulací na mladý semenáček hlohu tak i vroubování na některou z... celý příspěvek >
Tak nevím, jestli mi fakt prodali Idared, 5.10.2008
taky mě to napadlo pole barvy a matnosti, a nebo nějaký rezistent podle té rzivé hvězdy v stopečné jamce. Kids orange mám doma v garáži a nyní je to ještě jablko tvrdé, plné pektinů. Po uzrání do konzumní zralosti je to jablko s menším podílem štávy,... celý příspěvek >
Co to je za stromek?, 23.9.2008
Myslím, že jste nejblíž s tím břečťanem.I když to břečtan není. Je to aralkovitá rostlina, už podle sasazení řapíků ke stonku a jizev po odlomených. Typuji na nějakou mladou(semenáč) Schefleru, Dizigothecu. Jinak břečtan je Hedera helix Pokud... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika