|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Opýlení třešní?, 30.4.2017 Já jsem Kordii musel zlikvidovat, i když je kolem mnoho třešní, k opylení nedocházelo. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 30.4.2017 Strupovitost nemá vyhraněné nároky na teplotu. Jde spíš o trvalé ovlhčení listů. Podle AMET, stanice Těchlovice, proběhla infekce někdy 28.4. To zrovna lilo, nebo bylo po dešti. Naměřil jsem 32 mm srážek během dvou dnů. Syllit bych znovu použil v... celý příspěvek > |  |
|  | Opýlení třešní?, 29.4.2017 Spíš nemusí mít vhodného opylovače ta Kordia, ale to se ukáže. |  | Co je to za bylinku?, 29.4.2017 Saturejka horská?
Tymián? |  | Postřik na pilatku, 26.4.2017 Postřik nemůže působit jen krátce po aplikaci, musí chránit po určitou dobu. Vytváří ochranný film nebo působí systémově "zevnitř". To by se pak muselo stříkat ob den. Běžně fungují 7-10dnů. Na ten Mospilan jsem se dotazoval výrobce a dvě hodiny... celý příspěvek > |  | Postřik na pilatku, 25.4.2017 Určitě to smysl mít bude. A použil bych systémově/hloubkově působící přípravky Calypso, Mospilan, Reldan v obvyklé koncentraci. |  | Doba postřiku proti pilatce, 23.4.2017 Kladou při dokvétání, tak asi ano. Určitě bych nespoléhal, že jim nepřálo počasí. Počasí nepřálo také kvetení, opylení, oplození. Plodů může být méně a pilatky je ještě zredukují. |  | Doba postřiku proti pilatce, 23.4.2017 Až se oteplí, tak se proberou. Na AMETu je pro Hradec Králové i Havířov cca 80 % zásahu. Švestky teprve dnes začaly trošku opadávat. |  | Doba postřiku proti pilatce, 23.4.2017 Kouknul jsem do Registru přípravků na ochranu rostli a Calypso je povoleno do 30.4.2019, ale (zatím?) jen pro profesionální použití... |  | Evelina, 22.4.2017 Dnes jsem krásnou Evelinu zakoupil v Tescu, ale chuť nic moc překvapivá. Spíše kyselá a zatuchlá (za to ale Evelina nemůže). Já tu zatuchlinu cítím skoro ve všech marketových jablkách. |  |
|  | Mráz, 21.4.2017 Třeba jste blíž k Labi, v mrazové kotlině, nevím... My jsme, ač se to nezdá, na mírném svahu k městu. Dobře je to vidět, až když se vyjede "nahóru" nad školu směrem k Bříze (co bude dálnice na Jaroměř). Studený vzduch ze "Svobodnejch" pak stéká třeba... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 21.4.2017 Má pršet, tak jsem dnes sříknul před květem Mythos + Talent. A přidal jsem Harmonii "mikroprvky" pro lepší regeneraci po mrazících. |  | Mráz, 21.4.2017 Děsil jsem se, co bude odpoledne, až přijdu z práce, ale snad to není tak zlé. Jabloně rozkvétají, hrušně také a žádné známky poškození, švestky také OK, réva, jak která byla moc narašená, jedině je chycená dokvétající třešeń, ale jen horní květy, a... celý příspěvek > |  | Mráz, 21.4.2017 HK -1,7°C... |  | Co je to?, 20.4.2017 Mohla by to být meduňka. |  |
 |
|
|
|