|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2018 Měď je v ochraně proti kadeřavosti zásadní, neriskoval bych ji vynechat. Podzimní postřik mědí je dobrý, ale nenahradí ten jarní (mědí). |
 |
Přikrývání stromků, 28.2.2018 Myslím, že jabloním, hrušním, švestkám, třešním... a snad ani broskvoním či meruňkám tyhle mrazy kolem -15°C neublíží. Spíš mám strach o révu. Na podzim jsem nějak nestihl zahrnout zemí místo roubování (pro případné zapěstování nového kmínku po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Calypso 480 SC - účinná náhrada, 26.2.2018 Dimilin asi fungovat nebude, je přílíš specifický (hlavně housenky motýlů). Mám dobrou zkušenost s Mospilanen 0,025% se smáčedlem. Je trochu slabší, než Calypso, proto to smáčedlo. I s Reldanem. Decis a i Karate zahubí i užitečný hmyz a roztoče a... celý příspěvek > |
 |
Už vám leze podzimní česnek?, 29.1.2018 Sázený 25.10. v Hradci Králové, 235 mnm, vůbec neleze. |
 |
Neznámý škůdce, 25.1.2018 Chvotoskok. |
 |
Jak udělat révě první řez?, 14.1.2018 Je to špatně vidět, ale výhony budou asi slabé. Předně jste měl nechat po výsadbě jen dva výhony. Jeden vyvazovat nahoru, druhý zaštipovat a nenechat ho vyrůst (v místě nad roubováním se tímto vytvoří zásobní očka pro případ zmrznutí keře, místo se... celý příspěvek > |
 |
Hádanka, 8.1.2018 4. Braeburn (Red)? |
 |
Identifikace rostliny, 31.12.2017  Moje avokádí školka. Horním je asi 14 dnů, dolním asi týden. Jsou to dvě odrůdy. Dolní měla černou slupku a barví vodu. |
 |
Identifikace rostliny, 31.12.2017 Mně to připadá spíš jako avokádo. |
 |
Choroba Admirálu, 22.12.2017 Malinko mně připomínal Braeburn. Chutí a pevností dužniny. |
 |
|
 |
Choroba Admirálu, 22.12.2017 Letos jsem sklidil poprvé jeden plod Admirálu, při "sklizni" se mi podařilo vytrhnout stopku, tak jsem ho bedlivě sledoval a včera snědl. Od stopky se nedělo nic, ale začala se pomalu rozvíjet pihovitost, i přes postřiky vápníkem. Ale chuť byla... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2017/2018, 3.12.2017 Sázený na jaře dává menší výnos. Otázkou také je, jaká bude kvalita sadby ponechané do jara. Ten můj sázený 25.10. zatím nevylezl ani jeden, což je snad letos poprvé. Asi čuje tuhou zejmu. Cibulka je vylezlá minimálně. |
 |
Kolik ovoce denně sníte?, 29.11.2017 Já několik jablek denně, k tomu ještě dva nebo tři tomely. |
 |
Česnek 2017/2018, 20.11.2017 Nepoškodí Cererit kořínky? U nás celý den lilo, je strašně mokro, tak jsem rád, že mám nasázeno (25.10.). A stále neleze. Je zajímavé, že ani cibule není moc vidět. Ta raší ráda brzo. Vloni byla na vánoce vysoká asi 5 cm. |
 |
Pomoc s určením krásné mohutné květiny, 19.11.2017 Dosna... |
 |