Příspěvky uživatele - 26.169

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kamčatská borůvka - lonicera, 16.5.2017
Stará klasika - Modrý triumf.
Japonská hrušeň, nemoc?, 13.5.2017 Obsahuje fotku
Opět se situace opakuje - dobré kvetení, náznaky plůdků a za pár dní opad. Na podzim a na jaře jsem nasadil fungicidní kúru a nepomohlo to.
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 13.5.2017
Na plodomorku jsem dnes nějak podrobně nekoukal - hrušeň, která byla proti ní letos ošetřena opět ukázala svých 10 plodů. Každý rok kvete, v blízkém okolí je minimálně 7 odrůd kvetoucích ve stejnou dobu, kvetoucí strom obsypán včelami a... nic.... celý příspěvek >
-1 Celsia v noci zde hlásí - přežijí meruňky dnešní noc?, 9.5.2017
Tak tady je to už na 0,5 °C.
Royal Glory a spol, 8.5.2017
Odrůdu Royal Glory nemám.
Kadeřavost v květnu, 7.5.2017
Nejsem pán Walter, ale letos poprvé mně jenom Kuprikol také nestačil. Je otázka, jestli by stačily jiné fungicidy nebo jejich kombinace.
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 7.5.2017
Vím to, pane Ivane, ale některým lidem to prostě nevysvětlíte.
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 6.5.2017
Dnes jsem v jedné zahrádkářské kolonii pozoroval až panický boj několika zahrádkářů, vybavených postřikovači, s masivní kadeřavostí jejich stromů (kde snad 90 % listů bylo silně napadeno).
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 6.5.2017
"mám několik meruněk, nestříkám, pár větviček to každý rok odnese, ale to vám taky i přes veškerou chemii" Toto říkali pár let i moji sousedi. Minulý týden stromky vykopali.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 3.5.2017
Koukal jsem po okolí (Chomutov) na meruňky u domů a v zahradách a tak velký výskyt a poškození způsobené monilií jsem ještě neviděl - od malých stromků po padesátileté zdravé "držáky". Poškození od 30 do 100 %. Lidé to svádějí na mráz.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.5.2017
Monilióza se tady zatím projevila jen na VP na asi třech větvičkách - tam, kam jsem se, díky výšce, nedostal s postřikovačem. Letos: Horizon - Horizon.
Sirius, 26.4.2017
Jestli myslíte plody, pane Petře, tak bohužel - po letech, kdy byly zde běžně v nabídce, letos nic. Pochybuji, že by se neurodilo, spíše někdo za hranicemi nabídl víc. Zkusím zjistit.
Šitt či nešit, aneb co napověděly meruňkové mrazy?, 24.4.2017
Na jedné mladé Leskoře, kterou jsem narouboval na myrobalán, jsem nechal dvě plodné větvičky (kromě zatím neplodících kosterních). Na jedné květy odkvetly někdy před týdnem, na druhé jsou teprve nerozvitá poupata, která začnou kvést možná za týden.... celý příspěvek >
Jaké 2 vysokokmeny, 23.4.2017
A proč jen staré odrůdy? Pro tyto účely bych zvolil třeba odrůdu Angold.
Mráz, 16.4.2017
Stále se předpovědi mění - teď k horšímu.
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika