|
Elena, 7.10.2015 Literatúra neklame, iba tí, čo ju písali, mali také isté podmienky, jako Vy, Jano. Nič viac.
|
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 7.10.2015 Chrudímská u nás příliš odolná šarce není.Chutná dobře, ale ta chuť se Domácí moc nepodobá.
Presenta ve 400 metrech nemusí každoročně dozrát. |
 |
|
 |
Těchobuzická, 7.10.2015 Výška je jen 350m n.m., ale díky mrazové kotlině a severní orientaci svahu to odpovídá zhruba výšce 500 m. |
 |
Výběr hrušně, 7.10.2015 Nezakládáte náhodou nové vlákno se stejným textem jako v jiném starším?
Myslíte, že účastníci fóra toho mají málo ke čtení?
Konference rozhodně překonána není. Charneuská patrně taky ne. Pěstovat můžete takové tvary, jaké se Vám,... celý příspěvek > |
 |
Kvas s hrusiek a jablk, 7.10.2015 Souhlasím, nemůže. |
 |
Kvas s hrusiek a jablk, 7.10.2015 Jaké procenta par máte na mysli?
Ukazuje-li refraktometr či cukroměr jen nějaké to procento zbytkového cukru, běžte pálit. Máte-li pochyby (např nehoří-li páry), pak zvolte legální palírnu. Tam platíte jen za líh.
|
 |
Těchobuzická, 7.10.2015 Fakt je, že plody jsou tmavě modré už 2 měsíce. Loni jsem je měl až do zámrazu kyselé. Takže zázraky do budoucna nečekám. |
 |
Podivná mirabelka, 5.10.2015 Nancyská mě zklamala taky. Je sice o dost sladší, ale plody jsou velikosti menších třešní. Kromě sladkosti taky žádné výraznější aroma. Jsme asi zmlsaní velkými pološvestkami a chutnými odrůdami jako Hanita, Katinka, Tipala, Opál, aj.
|
 |
Hruška Křivice, 5.10.2015 Najděte si vlákno Hrušeň do vyšších poloh |
 |
Sirius, 5.10.2015 Nezoufejte. Já mám letos Siriusy veliké a to většina jablek - kvůli suchu - je spíš drobnější. Třeba s Topazem to bude bída.
|
 |
|
 |
Topstar plus, 1.10.2015 Na listech trochu, na plodech zatím ne. |
 |
Topstar plus, 1.10.2015 Ta samosprašnost je dostatečná jistota. Mám obě na jednom stromě. Jestli se vzájemně opylují, nevím, ale kvetou prakticky současně.. |
 |
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 1.10.2015 Můžou. Dokonce ani Velký Říjen tomu nezabrání. |
 |
Má smysl pěstovat Melodii?, 1.10.2015  Fejeton ve stylu Petra z Pardubic
Melodii jsem kdysi považoval za kultovní, téměř posvátné jablko. Šlo o jeden z prvních tuzemských rezistentů. Oceňoval jsem, že chuť i vzhled jsou typické a s ostatními odrůdami nezaměnitelné. Odpustil jsem... celý příspěvek > |
 |
Choroba durancií, 1.10.2015  Některé plody slivonítrpí zvláštní chorobou. Typické je to u durancií (ale nejen jich), které krátce před dozráním začnou vadnout a scvrkávat se. Nevíte někdo o co se jedná? Já bych si tipnul na nějakou houbu (botrytida?)
|
 |