|
Jablon Gravštýnské, 16.2.2016 Není to dobrý nápad. James Grieve roste velmi slabě, Grávštýnské naopak velmi bujně. Dvě odrůdy s tak rozdílnou růstovou potencí na jednom stromě jsou prakticky neupěstovatelné. Navíc dobou zrání se částečně překrývají, takže prodloužení konzumní... celý příspěvek > |
 |
Viktoria, 16.2.2016 Prodejstromku.cz ji nabízí pod názvem Královna Viktorie. Nějaký roub bych asi našel. |
 |
|
 |
Valašská reneta, 16.2.2016 Měl jsem jen prvních pár plodů. Byly drobné, tvrdé a tvaru kuželovitého. Tedy žádný renetovitý tvar, spíš se skutečně podobaly barevným jaderničkám. Skladovatelnost a odolnost posoudit nedovedu. |
 |
Odrůda Admiral, 15.2.2016 Stejný osud prožívala v 80. letech odrůda Rubín. Někteří mí kamarádi si nechávali přeroubovat všechny (!) své jabloně touto odrůdou. Vzhled, chuť, velikost i dobu konzumní zralosti považovali za natolik bezkonklurenční, že v pěstování jiných... celý příspěvek > |
 |
Podivné stromy, 15.2.2016 V podstatě by to možné bylo. Problémem je, že tyto ovocné druhy mají trochu rozdílné nároky na řez, chemickou ochranu a s ohledem na odrůdu i jinou intenzitu růstu. |
 |
Poraďte odrůdu okurek nakladaček, 15.2.2016 Asi se skutečně v posledních letech v okurkovém sortimentu něco změnilo. Já pěstuju nakladačky (semena z běžného obchodu) naležato i bez textilie a skutečně vůbec nehnijí. A to leží normálně na zemi, která se navíc hojně zalévá.
|
 |
Odrůda Admiral, 15.2.2016 Teď vidím, že můj příspěvek z 14.3. 2011 jsem popletl. Netýkal se odrůdy Admirál nýbrž Karneval. |
 |
Likvidace starého vinohradu, 14.2.2016 Možná jste se měl spíš zeptat, jak připravit půdu pro výsadbu těch ovocných stromků, aby se jim dařilo v místech, kde se před tím něco podobného pěstovalo. Překvapuje mě, že to Vás vůbec nezajímá. Jestli to nebude tím, že s výsadbou těch... celý příspěvek > |
 |
Vanda nebo Vysočina, 14.2.2016 Celá řada lidí tu podrobně popisuje své - vesměs dobré - zkušenosti s Vandou. Zadavatel se ale, jestli se nemýlím, ptá jestli Vandu nebo Vysočinu.
Já bych volil Vysočinu.
1. Přijde mi, že roste slaběji než Vanda a na... celý příspěvek > |
 |
Začištění a ošetření velkých ran po řezu, 11.2.2016 Ten chránič špičky se opírá o větev při řezu horní stranou lišty. Bez té opory je řez zcela roztřepaný. Nelze srovnávat lehoučkou akupilku s jednoruční motorovkou. |
 |
|
 |
Poznej ptáka 2, 11.2.2016 Pravda, lesní čížek to může být. |
 |
Určení staré odrůdy, 11.2.2016 Vypadají (i s ohledem na dobu zrání) trochu jako Šampion. Před 40 lety nová a snad nejrozšiřovanější odrůda. Ale málokterý tehdy vysazený stromek by se dožil dneška. Na obrázku jsou dvě a dvě jablka si dost nepodobná. |
 |
Chlupaté jádra vlašských ořechů, 11.2.2016 Co ořechy roztlouct a dát zkrmit ptactvu? |
 |
Poznej ptáka 2, 11.2.2016 Řekl bych Zvonek zelený. A dva stehlíci. |
 |
Hnojenie, 10.2.2016 To jste jako ty tablety nechal ležet na zemi? |
 |