|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016 Musím souhlasit s tvrzením, že největší - a pohříchu jedinou - předností Coxovy je její chuť. Plodnost, odolnost ke strupovitosti, šťavnatost, vhodnost do vyšších poloh, tyto její vlastnosti potvrdit skutečně nemohu. |  | Topfive, 19.9.2016 U nás Toptaste obratá nie je, Gabrovská áno. |  |
|  | Mnozenie mm106, 16.9.2016 Pro nás, co máme omezený počet míst (vlastně všichni) a chceme vyzkoušet neomezený počet odrůd, je pěstování více odrůd na jednom stromku nezbytností. Akorát se setkávám s nepříjemnou vlastností těchto "hybridů". Když přištěpuji k průměrně plodné... celý příspěvek > |  | Hnijící kvas?, 16.9.2016 Jinak platí zásada, že čím je kvašení intenzivnější, tím je výsledná produkt kvalitnější.
To platí možná pro kvašení obilí, ale u ovoce nikoli. Spíš opak je pravdou. |  | Vhodná odrůda na moštování, 16.9.2016 Ono je to vůbec akademickáí debata. Moštovat se dají všechny odrůdy. Betztak moštujeme obvykle konzumní odrůdy a z nich to, co nesníme nebo neuskladníme, tedy plody drobné, vykrájené červivé, popadané, potlučené. Nejlepší mošt dá beztak... celý příspěvek > |  | Tophit, 15.9.2016 Proč asi, Miloši, prozatím nenecháváš plody na Jofele, Juně a Haromě
Na Haromě je nechávám, na Jofele Juně, Jogantě a Azzuře ještě žádné nenarostly.
Zkus ten Tophit hlouběji seříznout. Já jsem ho ořezal, protože ho nechci a tak ho... celý příspěvek > |  | Vhodná odrůda na moštování, 15.9.2016 Rubín sice dává lahodný mošt, ale vhodnou odrůdou není. Jablka na dlouhých stopkách nejde setřepat, pliody, které naruší hmyz či přece jen spadnou, pak rychle hnijí. Výbornou moštovací odrůdou je staré Vilémovo, které dává nehnědnoucí mošt a... celý příspěvek > |  | Lotos, 15.9.2016 Lotos je kvalitní jablko, ale konkurence v době jeho zralosti je veliká. Ale fandím mu, už proto, že je to domácí odrůda. |  | Stanley - nejde dužnina od pecky, 15.9.2016 Asi tak úplně nevhodný na pálení není, když firma R.J. provozuje rozsáhlé sady odrůdy Stanley. Na rozdíl od Present a Toptastů, které se jim příliš neosvědčily. |  | Herman x Topfirst, 12.9.2016 Záleží na tom, co považujete za optimální výšku. Každý strom - podnož + odrůda + lokalita + půda má genetickou naprogramovanou velikost. Přemluvit strom k výrazně odlišné velikosti dá hodně práce. |  |
|  | Letní hruška na pálení, 12.9.2016 A ne zkvašovat nakrouhané, nakrájené či dokonce rozmixované plody. Tento způsob je vhodný jen k rychlému zbavení se přebytků, ale ne cestou k velmi kvalitnímu destilátu.
Nebyl bych tak radikální. Poklud kvasím jablka, tak z moštu, protože jablek... celý příspěvek > |  | Koupe hadice 3/4 na zahradu, 1.9.2016 Když vidím takto nekritickou chválu na nějaké zboží, přijde mi to vždycky podezřelé a obvykle mě to od jeho koupě odradí.
Pokud se někomu rozpadla hadice sama po týdnu - a nebyla z papíru nebo z vosku - chyba nebyla v hadici, nýbrž v majiteli.... celý příspěvek > |  | Moravská jadernička, 1.9.2016 Ještě k velikosti plodů u Jadernic, na Jižní Moravě běžně přes 100 g,
Tomu věřím, deset jablíček do kila, to naroste i u nás. I když při velkých úrodách ze starých stromů bývají o něco drobnější.
Jižní Morava samozřejmě nejsou jen... celý příspěvek > |  | Prasklý kmen u třešně, 1.9.2016 Když jsem si koupil nové kalhoty, cítil jsem se jako znovuzrozený - silnější a zdravější. Za mne mohu jen doporučit. |  | Ja seříznout dvouletou třešíňku, 1.9.2016 Zakrátit stromek hned pod větvením.
To bych se bál, že zůstane jen podnož.
Třešeň na ptáčnici je asi jediný ovocný druh, který dokáže vytvořit pravidelnou a dostatečně vzdušnou korunu i bez zásahu pěstitele.Správně vedený výchovný řez mu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|