Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stínomilné hrnkové květiny, odolnost do -5°C, 29.1.2017
Kamélie i Akuba jsou dost vzrůstné, rozhodně víc, než uváděných 50 cm. Opravdu mrazuvzdorné Kamélie se u nás špatně shání a z Akub se pro trvalou výsadbu ven doporučuje jen Variegata.
Zachází mi kokos, 23.1.2017
To ale neznamená, že nepotřebují vysokou vzdušnou vlhkost a nadstandartní osvětlení. U kupovaných naklíčených kokosů je hlavní "past" v tom, že v době, kdy jsou v prodejnách, panují venku již nízké teploty. A pouhé přenesení přes mrazivé parkoviště... celý příspěvek >
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 22.1.2017
Já jsem jeden stromek zkoušel takhle "narašit" pod umělým osvětlením loni v březnu na zimovišti. I když jsem ho pak tři týdny přivykal na slunce, tak po přenesení na stanoviště stagnoval. Ostatní (nenarašené) stromky ho pak stejně dohonili. Takže... celý příspěvek >
Teplo skleníku, 22.1.2017
Temperuji několik krytů na zahradě po celou zimu. Mělo by to být topidlo určené k trvalému provozu. Může to být i olejový radiátor, který hřeje ještě dlouho po vypnutí. Nejsou vhodná plastová topítka za cca 300,-Kč, tam opravdu jistota není (je... celý příspěvek >
Araukaria, 20.1.2017
U Araukárií je problém hlavně v kombinaci vlhka a mrazů. Kdyby přišla obleva a následně mokré kořeny promrzly, byl by její konec skoro jistý. Pokud má kryté kořeny (např sněhem nebo nějakým krytem), tak je to OK a vydrží hodně. I tak je ale lepší... celý příspěvek >
Druh juky a jej odolnosť, 18.1.2017
Yucca gloriosa má obvykle širší a tmavší listy a většinou u nás netvoří tak vysoký kmen. Proto soudím na tu recurvifolii. Na pěstování to ale nemá nijak podstatný vliv. Jak už jsem psal, více by se dozvěděl na odborných fórech.
Filtrace nexus, 17.1.2017
60l/min mě s tím moc nehne. Vzduchování do jezírka jsem už zrušil a tlačí to jen filtraci. Husí krky jsou dost lehký.
Zachází mi kokos, 16.1.2017
Kokosku bez umělého osvětlení udržet přes zimu je dost problém. Někdy ani jižní okno nestačí (a to i bez žaluzií), když je často zataženo.
Filtrace nexus, 16.1.2017
Máte už nějaký odhad výkonu vzduchového kompresoru pro provzdušňování biologické části filtru? Já si vyráběl kolonu 300l komor za štěrbinovým fitrem a v poslední nádrži mám kaldnes se vzduchováním na dně. Už jsem 2x kupoval silnější kompresor,... celý příspěvek >
Oleandr, 12.1.2017
S takovou ochranou lze v zemi pěstovat skoro všechno subtropické. Jenom, když už toho na chránění v zemi máte moc, tak zjistíte, že zrovna oleandr je jedna z mála rostlin, která květináčovou kulturu snáží ještě docela dobře.
Filtrace nexus, 12.1.2017
Moc pěkná práce, průběžně sleduji. Promyslete ještě ten silikon. Já řešil tmel na zatěsnění filtrace (trvalé zaplavení) s několika techniky od příslušných firem a nakonec mě nic nedoporučili. Jediné použitelné, co jsem nakonec objevil, byl... celý příspěvek >
Fika zacina rasit, co s nou?, 10.1.2017
Dokud nepůjde ven, zalévat jen tak, aby substrát nevyschl. Já dávám fíky v květináčích ven tak brzo, jak to jen jde (ideální je nechat je rozjet ve fóliovníku). Listy se musí nechat přivyknout na slunce. Pokud jen začíná rašit v okamžiku... celý příspěvek >
Pěstování zeleniny pod UV lampou ve sklepě v prosinci, lednu a únoru, 5.1.2017
Mě diamantová fólie dost zklamala. Když pominu fakt, že se s ní blbě dělá (je to v podstatě jen tenký igelit), tak se nemohu zbavit dojmu, že bílá stěna odrážela světlo víc.
Jak vyrobit květináče (obaly na květináče), 14.12.2016
To nemusí být jen z kutilských marketů. V profi obchodech a eshopech se velkoobjemové květináče běžně prodávají. Např. 100 litrů za 212,-Kč nebo 1000 litrů za 2.730,-Kč. Tazatel se ale pídí po květináčích z betonu...
Proti zamrzání jezírka, 9.12.2016
Jen doplním, že p. Hrkal to myslí tak, že pokud není v jezírku dostatečná zásoba "teplé" vody (hloubkou nebo plochou), může se velmi intenzivním probubláváním prochladit voda v celém jezírku a to může (v extrémním případě za silných mrazů) zamrznout... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika