Příspěvky uživatele - 180.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Podnož A2 - vzhled kořenů, 6.3.2008
Jinak pokud se neštítíte drastičtějších zásahů, je možnost využít silnější podnože a držet strom na uzdě pomocí kroužkování, zářezů do kmene, obrývání kořenů, aplikací látek ovlivňující růst ap. Nebo jze pěstovat štíhlá vřetena na silnějších... celý příspěvek >
Vhodná švestka?, 6.3.2008
Podle mých materiálů by Opal měl špatně srůstat s podnoží MY-KL-A (vylamuje se). Některé myrobalány mají špatnou afinitu s Althanovou renklodou a pro pravé švestky jsou myrobalány nevhodné. Myrobalány jsou vhodné pro pološvestky a slívy Vítek
Asi jsem špatně ostříhal révu, 5.3.2008
Vylámat za zelena musíte ty co vyrůstají ze starého dřeva (pokud tam nechcete nechat nějaký vhodný na budoucí čípek) Vzhledem k tomu, že jste z každého loňského letorostu nechal 3oký čípe, tak kdyby to všechno obrazilo budete mít třikrát tolik... celý příspěvek >
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 5.3.2008
Zatím co jsem pozoroval je nejzranitelnější místo, kde končí vodní hladina. Při mém prvním pokusu o jezírko pro obojživelníky jsem kvůli svému nízkému rozpočtu použil obyčejnou folii co se používá na foliové kryty. Po několika letech zteřela v místě,... celý příspěvek >
Asi jsem špatně ostříhal révu, 5.3.2008
Na pergolách se réva stříhá na čípky. I na různých jiných typech ve dení stříháte na čípky (Vertigo). Pokud jste chtěl rýnsko-hesenské vedení, tak je to špatně. Réva nejlépe plodí na letorostech, které vyrůstají z loňských výhonů, pokud tedy máte... celý příspěvek >
Vážený pane Hrkale, chápu vaši snahu. Jste prodejce zahradních jezírek a je třeba si občas na nějakém fóru přihřát kašičku. Jen jsem doporučil co jsem viděl. Vzhledem k tomu, že to několik let používá zahradnictví co se specializuje na vodní... celý příspěvek >
Stříhání broskvoní v únoru?, 5.3.2008
No nevím, na podzim bych broskvoň nestříhal, rána bude celou zimu vysychat, hojivá pletiva odumřou třeba 5cm hluboko pod řeznou plochu, dostaví se klejotok... Řez i hlubší bych prováděl zásadně až za vegetace.  Postřik proti kadeřavosti je... celý příspěvek >
No dobrá. Máte zřejmě pocit, že se v každé diskuzi chovám jako záškodník. Není to ale mím cílem. Chtěl jsem jen říci toto. Budu-li potřebovat 6*6m folie v ceně 60kč/m2 dám za to 2160Kč což je ok. Pokudkoupím plachtu 15kč/kg při gramáži 0,5kg/m2... celý příspěvek >
Já mám dobré zkušenosti s plachtou co se používá na tiráky. V technolenu prodávají odřezky od 14 do 20Kč/Kg. Je to Uv stbilní, dobře se to svařuje, je to pevné a levné. Když se pod to dá geotextilie a dobře se to svaří, tak by neměl být... celý příspěvek >
broskvoň z pecky, 5.3.2008
No tak nějak jsem si to představoval. O té Martě vím jen z doslechu. Takže to je třeba brát s nadhledem. Starší generace zahrádkářů jí prý zná. I v zelenině je mnoho polokulturních odrůd, které vydržely v kultuře bez jakéhokoli udržovacího... celý příspěvek >
Podnož A2 - vzhled kořenů, 5.3.2008
No nevím. O něčem takovém jsem neslyšel. Když vyseješ semena, máš vždy porost nejednotný. Možná by šlo zkusit roubovat na slaběji rostoucí jedince. Ta A2 bude taky dobrá, sice je vegetativní, ale vydrží dost. Nevím, jestli oslabení o 20% není málo.... celý příspěvek >
Ne všechny odrůdy zeleniny jsou F1 hybridy. Je celkem pochopitelné, že udržet populaci bělomasých broskvoňí střední velikosti je snazší, než velkoplodých žlutomasých. Neznám přesně princip, jakým si daná odrůda udržuje stejné vlastnosti. F1 hybrid... celý příspěvek >
Odrůda nemusí být pouze vegetativně množená. Možná tam nějaká menší variabilita bude. Jahoda ´Rujana´ se také množí semenem a u odrůd zeleniny to ani jinak nejde.
Psáno jsem to nikde neviděl. Myslím, že ji má Radim Pešek.
kdo zná nové druhy trvalek, 5.3.2008
Tak mi přišel zmiňovaný katalog od Bakera. Zajímavé kam až obchodník může zajít. Pelargonie nazívají velkokvětými kakosty. Zantedeschie zde mají třikrát na různých stránkách, jednou jim říkají rychardie, podruhé ďáblíky a potřetí kaly. Olověnci... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika