|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Škodca na mäte, 5.6.2018 Jak typické - vše, co se hýbe, nazvěme škůdcem... |  | Určení názvu rostliny, 5.6.2018 Ve vašem případě jde spíš o nějaký keř s červenými mladými listy na konci letorostů.
Nicméně Lobelia Cardinalis (trvalka) vypadá podobně, není použitelná?
|  |
|  | Za jak dlouho po postřiku půdy Roundupem tam mohu vysazovat zeleninu a ovocné stromky?, 5.6.2018 Já naopak dezinformaci vidím pouze z vaší strany. Je to samé "rezidua", "mohou", "transformace", "karcinogen", "autismus". Ona se z toho dá poskládat strašidelná věta bez jakýchkoli reálných základů, viďte? Pokud chcete hlásat tato závažná obvinění,... celý příspěvek > |  | Na jakou vzdálenost vyjednotit dýně? (mají volný prostor na všechny strany), 1.6.2018 Mám asi 20m dlouhý záhon, 60 cm široký. Všude okolo pak tráva na plazení. Dávám dýně po 40 cm, a to tak, že střídavě blíž k jedné nebo druhé straně záhonu.
Takže - 2.5 dýně na 1 m. |  | Hrách - neroste, okousané listy a kořínky, 31.5.2018 Nejste sám, taky se mi vůbec nedaří. Snad 2x se podařilo vypěstovat pěkný, jinak vždy bída. Už po vyrašení na povrch má okusované špičky, ale přisuzoval jsem to vrabcům... |  | Mšice na rajčatech, 31.5.2018 Souhlasím. Taky se mi na některém občas mšice objeví, ale jak rychle přijdou, tak i odejdou. Žádné škody jsem nikdy nezaznamenal, stříkat rajčata, která hodlám jíst, další (zde zbytečnou) chemií pokládám za masochismus. |  | Test letošního jara, 30.5.2018 Ačkoli jsem většinu plodů odstranil, stále mi jich přijde hodně. Protože jsou stromky mladé a toto je jejich první velká násada, zeptal bych se zkušenějších - je potřeba podpírat (nebo přivazovat) větve broskvoně, aby se nezlomily, nebo se ohnou dle... celý příspěvek > |  | Čo je to za chorobu uhorky?, 30.5.2018 Ještě jednou - špatná zemina/výživa. Zkuste se inspirovat v jiném vlákně, kde jsou podobné příznaky a popsán problém.
|  | Čo je to za chorobu uhorky?, 29.5.2018 Např.:
Zcela specificky reagují na nadbytek dusíku rychlené (skleníkové) okurky, u nichž okraje listů žloutnou a postupně zasychají.
PS: vždycky mě rozesmutní, když někdo začne na všechno házet chemii jen proto, že někdy slyšel o nějaké... celý příspěvek > |  | Mšice a mravenci, 28.5.2018 Odhadem. Na koncentraci až tolik nezáleží, zkrátka aby voda byla mýdlová. Vážně nevím - trocha nastrouhaného prášku - 1/5 mýdla na 5l? Ale samozřejmě vyvarovat se větších drobků, nebo dokonale rozpustit - aby se neucpávala tryska.
Však na netu... celý příspěvek > |  |
|  | Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 28.5.2018 Roubované sazenice révy začaly v dubnu rašit, ale dnes, po více než měsíci, je u všech vyrašeno cca tak do 5cm. Je takový pomalý počáteční růst běžný? Nebo je něco špatně a šlo by révě nějak v růstu pomoct? Poznamenám jen, že byly zasazené na podzim,... celý příspěvek > |  | Vhodný strom pro stín do terasy, 25.5.2018 Já být na vašem místě, zasadil bych kaštanovník. Jednak je to velice krásný strom, s rozložitou korunou (když jej budete vhodně tvarovat), navíc je z něj užitek. Případně - soused má katalpu, kterou vždy na jaře sestříhá jako vrbu a do léta na ní má... celý příspěvek > |  | Škůdci švestka, 24.5.2018 Zkuste mýdlový roztok - přijde mi docela ekologický, a na mšice mi fungoval dobře. Postříkané mšice se udusí. |  | Škůdci švestka, 24.5.2018 Moc to řešíte, kdybyste viděla, co mně leze po stromech a jak mám ožrané listí...
Nechte to být, to velké černé je larva berušky, která sežere mšice. Pokud to něčím postříkáte, zničíte vše. |  | Jak pročistit bazén od pylu, 24.5.2018 Vy asi máte problémy s chápáním psaného textu. Vyvločkovat znamená, že se vám kal z vody vysráží a voda vyčistí. Kal se buď zachytí ve filtraci, nebo klesne na dno bazénu. Po tomto procesu je už odseparovaný, voda čistá. Tzn. vysátí sedlého kalu ze... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|