|
Světlušky 2013, 3.7.2013 Josefe, ten den jsme taky pozorovali rojení svatojánských mušek. Máme tady palouk u rokle obklopený zelení. To byla krása! Vydržel jsem se dívat dlouho, jak světýlka pohasínají, a opět se rosvědcují jakoby na povel. |
 |
Orchideji žloutnou listy, 1.6.2013 Je dobré vždy vyfotit celou rostlinu. I zdánlivá maličkost může ukázat na problém. Vaše rostlinka vypadá pěkně. Žluté listy odzdola většinou znamenají že to mají za sebou přirozeně. Zkrácení životnosti listů může zapřičinit přímé slunce. I já pěstuji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Usychání a následné rozdrolení vzdušných kořenů u phalaenopsis, 26.5.2013  Vzdušné kořeny se tvoří ve větší míře když je rostlina nějak ohrožena.Je to buď nedostatkem zalévání, uhnitím kořenů, sežráním kořenů a pod. Vzdušné kořeny nahrazují ty v zemi a mohou je i nahradit. Pokud se obnoví výživa ze substrátu tak vzdušné... celý příspěvek > |
 |
Usychání a následné rozdrolení vzdušných kořenů u phalaenopsis, 16.5.2013  Já netoužím po vzdušných kořenech, ale po květech.Pokud Ph.má dobré prostředí, tak je pěkná a kvete. Nepotřebuje vzdušné kořeny. Květní stvoly neodstraňuji pokud neuschnou sami. Koukněte se na video " Pochlubte se jak vám kvetou orchideje". |
 |
Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 U Stanley mne vymrzalo dřevo, až vymrzl celý strom.. Jsem v podkrkonoší 380 m.n.m. |
 |
Čím bílit sklep?, 24.2.2013 Radši bych použil hašené vápno. |
 |
Kdo mi zabíjí slepice?, 10.2.2013 U nás jsou jenom káňata a jednou jsem viděl já káňě v akci.Slepice zamordovaná kánětem byla samá modřina. Po druhé slepici zachránila od káňete moje žena, a za týden ji oddělila hlavu kuna která prolezla škvírou max.32mm na širší straně. Odtrhala si... celý příspěvek > |
 |
Otevírání - zavíraní dvířek kurníku, 10.2.2013 Jednou jsem je zapomněl zavřít a bylo po nich. |
 |
Poraďte co dělat s orchideii?, 9.2.2013 Neroste, není to nutné. |
 |
Phalaenopsis - usychají poupata, 9.2.2013 Zatímco většina ostatních pokojovek v zimě nekvete, tak orchideje vytvářejí méně hodnotné květy. Je to způsobeno horšími podmínkami. Zima, sálání radiátoru, suchý vzduch, průvan, nedostatek světla, nezvládnuté zalévání atd. Když se podmínky zhorší,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Africká fialka, 2.2.2013 Nejjednodušší je ji vyhodit a sehnat si lístečky u sousedky. Stává se ale, že je to vzácná barva. V tom případě je tu ještě další možnost.Vytahněte rostlinku z hlíny a odřežte kořeny.Lupou se podívejte jak je poškozen stonek.Uvidíte -li hnědé... celý příspěvek > |
 |
Na smrku rostou nové větve, 2.2.2013 Každopádně jsem to ještě neviděl! |
 |
Pěstování orchidejí, 25.1.2013  Zajímam se o phalenopsisy několik let. Někdo používá to jiný ono a výsledky jsou dobré.U těchto orchidejí mne již nic nepřekvapí. Zřejmě je to hodně přizpůsobivá rostlina. Je ale pravda, že kdo má problém tak s ním hodně zápasí. Co mne v poslední... celý příspěvek > |
 |
Ibišek "zalitý" kočičí močí - pomůže někdo?, 25.1.2013 Josefe a Lído, to je to správné řešení |
 |
Africká fialka, 12.1.2013  Ty gumové listy dejte do vody a udělejte si novou sazenici.Rostlina, která tohle dělá, tak stejně dlouho nevydrží. Samozřejmě že jde stávající rostlinu vyléčit. Dá to ale práci a výsledek je nejistý.
|
 |