Příspěvky uživatele - 129.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Papriky - výsadba, 19.4.2008
Ano, je pravda, že se mají květy odstranit, ale já vůbec netuším proč. Proto je tam taky nechávám a s úrodou jsem spokojená. Lenka
český název pro Osteospermum, 18.4.2008
Taky jsem si myslela, že nemá český název. Teď jsem však nahlédla do chytré knížky, kde je uvedeno i jiné jméno - Kapská kopretina.
Kdy s truhlíky ven?, 16.4.2008
No já bych to radši neriskovala, pokud o ně nechcete přijít. Otužování je sice pěkná věc, ale nic se nemá přehánět... Navíc teď mají jít teploty v noci až na -2 stupně.  Tím, že je dáte teď ven, jim akorát tak zčervenají listy zimou a růst se... celý příspěvek >
hodí se k sobě tyhle kytičky?, 13.4.2008
Ty menší kytičky /červenozelené/ jsou Hypoestes, česky podrostovka. Má ráda polostín a hlavně vlhký vzduch, takže častěji rosit. Ve stínu je vytáhlá, nevzhledná.  Zaštipujte konce výhonů, bude bohatší.
poraďte prosím, co to mám za palmu, 13.4.2008
Určitě jste udělala dobře. Mně by vykrvácelo srdce takovouhle nádheru řezat... Pokud budete chtít přesadit, nezoufejte, stačí v květináči odebrat pouze vrchní část zeminy /tak, aby jste nepoškodila kořeny / a doplnit novou.
rosení květin, 9.4.2008
Já rosím jedině destilkou, protože na listech rostlin nenechává bílé skvrny - vápník.
poraďte prosím, co to mám za palmu, 9.4.2008
Nemáte spíš na mysli štěpařský vosk?  Ten tady není zapotřebí...
znesie sa dracaena s hederou?, 9.4.2008
Máte zřejmě na mysli dracenu marginatu. Můžete tam hederu přisadit, záleží na vašem vkusu, jak se vám bude tato kombinace líbit. Nikdy není problém hederu přesadit.  Pouze zvolte větší květináč, aby měly kořeny dost místa.
poraďte prosím, co to mám za palmu, 9.4.2008
Teď jsem se ještě jednou na tu vaši dracenu podívala. Není to škoda ji řezat? Takováhle se opravdu málo vidí... Je vidět, že se ji u vás skvělě daří, co já bych za takovou dala!
poraďte prosím, co to mám za palmu, 9.4.2008
Teď tedy nevím, zda vám jde o nové exempláře, či o původní rostlinu. Hlavně to ničím nestříkejte, pouze vrcholové části, které chcete nechat zakořenit, je dobré namočit do práškového stimulátoru pro zakořenění.
poraďte prosím, co to mám za palmu, 8.4.2008
Podívejte se na http://www.divnykytky.wz.cz/webove_stranky/divnykytky/dracena.htm je tam návod na seříznutí přímo Dracaeny marginaty.
poraďte prosím, co to mám za palmu, 8.4.2008
Ano, máte přímo výstavní kousek Dracaeny marginaty. Můžete zkrátit v libovolné výšce, rostlina obrazí a rozvětví se. Odříznuté části lze použít jako vrcholové řízky, jen bych je možná nenechávala v celé velikosti, zkrátila bych je na cca 30 cm.
Co to je za pokojovku?, 7.4.2008
Mám jí doma také, zrovna jako Vy neznám název, ale nijak mně to netrápí...
Svraštělé hlízy jiřin, 7.4.2008
Souhlasím s panem Vysloužilem. Měla jsem možnost porovnat jiřiny z výsadby hlíz a z vysévaných semen a bylo to - jak se říká- nebe a dudy...
Dracena indivisa, 5.4.2008
V katalogu od Starkla je moc pěkná dracena indivisa. Je prý robustnějšího vzrůstu a snáší teploty až do -8 stupňů. Máte někdo zkušenosti s pěstováním této rostliny?  Dá se sehnat i jinde než u Starkla, se kterým má mnoho lidí špatnou... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika