Příspěvky uživatele - 41.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Český ráj, 16.11.2010
Nemáte tušení, od kdy zhruba tato odrůda existuje? V osmdesátých letech jsem jako dítě takhle vypadající letní jablko jídávala uprostřed letních prázdnin cestou k rybníku, kde jsme se koupávali. Už tenkrát to byl starší strom s... celý příspěvek >
Podnož M26, 15.10.2010
Na anglicky psaných stránkách "gardenaction" jsem se dopátrala informací nejen k uvedené podnoži: M27 - šíře 1 metr - výška 1 metr - opora ano - začátek plodnosti ve 2. roce M9 - šíře 1,6 m - výška 1,6 m - opora ano - začátek... celý příspěvek >
Podnože ze šedesátých let, 15.10.2010
Zajímalo by mě, jaké podnože pro jabloně existovaly běžně ve školkách v šedesátých letech, neboť tatínek tvrdí, že cca v roce 1968 vysadil sad na podnožích M9, což mi nejde na rozum. Pochybuji, že existovala dříve jiná M9 než nyní. Jsou to... celý příspěvek >
Odruda merunky Pinkcot, 11.10.2010
Meruňku Pinkcot mám třetím rokem ve 380 mnm. Letos jsme prvně ochutnali dva plody, které se dočkaly plné zralosti. Kvete bohatě a opravdu postupně, ale bez dosahu jiné kvetoucí meruňky moc plodů nezůstane. Dužninu nemá červenou,... celý příspěvek >
Zastřešení bazénu, 5.10.2010
Já jsem jak bazen, tak i zastřešení nakoupil u Albionu. Pravdou je, že cena oproti základní se podstatně navýší. Se samotným provedením i prací mechaniků jsem naprosto spokojený. Bazén slouží již druhou sezonu bez problémů.
Tulipány a narcisy ve štěrkovém záhoně? Zvládnou to?, 21.9.2010 Obsahuje fotku
Martino, o cibuloviny nemusíte mít strach. Určitě to zvládnou. Sama mám tulipány (zatím dva roky) v oblázcích. A nestěžují si.   
Návaznost zrání odrůd, 20.9.2010
Právě proto,  abych nejedla pořád dokola jednu, byť "dokonalou" odrůdu, přiočkovávám či přiroubovávám odrůdy další (i zimní). Řezem samozřejmě vyváženost odrůd udržovat budu. Vím, že stromy nebudou dokonale souměrné, ale o to mi... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 20.9.2010
Děkuji všem za zajímavé nápady. Mám k dispozici prasklý kbelík na umělohmotné jmenovky i možnost půjčit si raznici do plechu. Lihový fix už se opravdu pomalu začíná ztrácet. 
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 17.9.2010
Naočkovala jsem na letní jabloň několik dalších odrůd, které mám zatím označené jmenovkami z průhledné folie s popisem lihovým fixem. Do budoucna bych chtěla vyrobit nějaké trvanlivější jmenovky na jednotlivé výhledově sílící... celý příspěvek >
Zhodnocení Tayberry, 17.9.2010
I já jsem s Tayberry spokojená. Mám ji teprve dva roky, ale ani bez křovinořezu se nerozrůstá výmladky. Spíše její výhony, které nejsou podepřené, pouští kořeny tam, kde se skloní k zemi. A chutná celé rodině i pejskovi.   
Návaznost zrání odrůd, 10.9.2010
Vzhledem k tomu, že letní a podzimní odrůdy budu mít přiroubované všechny na jednom stromě (čtvrtkmenu), tedy od každé i časem jen několik desítek kusů ovoce, stačí mi i takové. Přesto zkusím Desert, když už jsem vsadila i na jiné... celý příspěvek >
Návaznost zrání odrůd, 8.9.2010
Nevyjádřila jsem se zcela přesně. Matčino bych mohla naroubovat, ale raději bych něco jiného "modejnějšího" navazujícího na James Grieve. Z pomologií a internetových údajů se návaznost dost přesně dovodit většinou nedá.  O Vás,... celý příspěvek >
Návaznost zrání odrůd, 7.9.2010
Ráda bych měla na zahradě takové odrůdy jablek, aby mi od léta do podzimu navazovala doba jejich zralosti. Jde mi o to, aby bylo vždy nějaké k utrhnutí a přímé konzumaci. Pro zimní si samozřejmě sáhnu do sklepa. Zatím jsem dospěla k... celý příspěvek >
Proč rezaví thuje?, 6.9.2010
Dobrý den, prosím o radu. Mám krásně vzrostlý živý plot z Thují Smaragd-výška cca 4 metry, stáří 12 let. Těsně k těmto tujím jsem z jedné strany vloni uskladnil dřevo, po celé délce a výšce cca 180 cm, a thuje z této strany začaly usychat. Chci... celý příspěvek >
Stagnující růže, 6.9.2010
Letos na jaře jsem dostala od známé přebytky růží - floribundy a polyantky. Byly to tenké rostlinky, zvětšiny už narašené. Podotýkám, že jsem již úspěšnou pěstitelkou čajohybridů, s těmahle si však nevím rady. Zastřihla jsem kořeny, namočila... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika