|
kávovník, 22.12.2008 myslíte tím jako přelití? kytky nerosím po špatný zkušenosti s plísní na listech.zalívám až sklopí listy mírně.to jsem se kdesi dočetla. možná mají malej květník.zkusím přesadit a podívat se na kořeny |
 |
Fikus benjamin - bílé chomáčky na spodní straně listů, 21.12.2008 jo to znám a v těch chomáčkách jsou malý bílý broučci. teď si přesně nevzpomínám jak se jmenují, ale měla jsem je na 2kávovnících a výsledek je takový že má asi 10 napůl zdechlejch listů.taky jsem stříkala a otírala ale bezvýsledně.ty potvory jsou i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
kávovník, 21.12.2008  moc prosím o radu mám doma 2 kávovníky a oba dva začínají opadávat.rostou jim nové listy ale jsou takové flekaté a nakonec zhnědnou jako když uschnou a je po nich.myslela jsem si že je to hnojivem, zálivkou, nedostatkem světla nebo něčím takovým, ale... celý příspěvek > |
 |
je to sviluška?, 24.9.2008 prohledala jsem internet a skutečně to bude červec. Dle návodu jak se jich zbavit jsem jich co nejvic odstranila ručně, zbytek postříkala Mospilanem. Někdo uváděl že je na to dobrý a jiní zase že vůbec nepomáhá.Teď jsem zvědavá co se bude dít. Taky... celý příspěvek > |
 |
je to sviluška?, 23.9.2008 Doma na kytkách se mi objevili takový malý krémový ovální broučci kteří nejsou vidět protože jsou schovaní pod takovým malým chomáčkem jako když vaty. Jedná se o svilušky nebo o co? Čím je zlikviduji? Doma mám fungicid ale ten asi nebude to pravý???... celý příspěvek > |
 |
datlovník, 6.9.2008 popravdě řečeno ani nevím co mám za druh.Dostala jsem ho jako dárek a popiska k němu nebyla.Myslela jsem si že by šlo o ten datlovník kanárský.Dá se to nějak zjistit? U kmene má takový ostrý trny.Zrovna včera jsem se o tom přesvědčila když jsem mu... celý příspěvek > |
 |
datlovník, 5.9.2008 na internete je hromada stranek kde radi ze se ma rosit |
 |
datlovník, 4.9.2008 moc děkuji doufám že se zachrání a rosit už ji teda nebudu.já myslela jak jí dělám dobře když ji každý den rosím. |
 |
datlovník, 31.8.2008  tak jsem se to snažila nafotit co nejlépe bohužel lepší to asi nebude-foťák máme nic moc.První fotka je list ze spodu a druhá zhora.Děkuji za váš zájem.budu ráda když mi poradíte co s ní |
 |
plíseň datlovníku?, 26.8.2008  Prosím o radu co si kdo myslí že je na listech mého datlovníku a jak se toho zbavit?nerada by jsem o něj přišla.roste rychle ale během krátké doby dostane takovou našedlou barvu a ty listy pak vypadají jak na obrázku.může to být plíseň? |
 |
|
 |
datlovník, 26.8.2008  na netu jsem to zatím nenašla ale posílám fotky snad s emi je sem podaří vložit a někdo pozná o co se jedná |
 |
datlovník, 24.8.2008 na kořeny jsem se dívala a jsou v pořádku pěkné narostlé bez jakýchkoli broučků.Pěkně roste ale listy hnědnou.Nemám ho dát kam ven to je ten problém.na těch listech jsou i takový malý bílý tečky jakoby plíseň to mě taky napadlo ale nijak to není... celý příspěvek > |
 |
datlovník, 23.8.2008 mám ho doma 2 roky.roste pěkně a rychle.hnojím ho hnojivem pro palmy a zelene rostliny kazdych 14 dni a ted tak 2 mesice me hnednou listy.ty nove jsou zpocatku krasne zelene ale potom zhnednou a zacnou se jaksi zcvrkavat.nevim co to je.prelita... celý příspěvek > |
 |