|
Krásnohlávek, 26.10.2009 Tak už jsem si našel, že je to Calocephalus (myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jist). myslím, že zimu u nás venku nepřežije; v květináči as v bezmrazé místnosti by přezimovat mohl.
Josef. |
 |
Krásnohlávek, 26.10.2009 Má tato kytička i jiný název? Vámi uvedený, i když je pěkný a poetický, neznám.
Josef. |
 |
|
 |
Plevel v trávníku, 26.10.2009 Kytičky vám postřik nezničí, pokud je sami nepostříkáte.
Pokud máte trávník hodně zaplevelený a plevel ná ještě dostatečné množství zelené hmoty, nečekal bych a postříkkal bych jej.
Josef. |
 |
Co s mechem, 26.10.2009 Klidně bych ho dal do kompostu, zvláště, pokuzd do něj občas přidáte trochu vápence anebo vápníte-li občas zahradu.
Josef. |
 |
Jak z louky udelat travnatou plochu?, 22.10.2009 Pampelišek a dalších širokolistých (dvouděložných) plevelů se snadno zbavíte postřiky selektivními herbicidy (Bofix, Banvel, Lontrel, Starane,... Garlon...).
Josef.. |
 |
Prosim o nazev roslinky, 22.10.2009 Připadá mi to nejspíš jako nějaká kompaktní dracéna - Dracaena. (Anebo jako širokolistý zelenec - Chlorophytum. Tedy nikoli ten klasický.)
Ale když se jí daří v koupelně, tak ji tam nechte a starejte se o ni jako doteď.
Josef. |
 |
Výsadba thují Smaragd, 22.10.2009 Ano. Bez jakýchkoli problémů (pokud nejste vyloženě na horách).
Josef. |
 |
Quercus robur Concordia, 21.10.2009 Jeden strom je na Mělníce, v parku u zámečku Neuberk. Je tam vysazen (již před mnoha a mnoha lety) společně s červenolistým dubem (letním?) a jsou tam ještě další duby (cer?, uherský, celokrajný).
Josef. |
 |
Nemoc smrčin, 19.10.2009 Vyhledejte si "korovnice" -. v létě tu o tom byla řeč.
Josef. |
 |
Jak založit zahradní jezírko?, 16.10.2009 Kolik investujete, tolik taky dostanete.
A velmi pěkná a odborná knížka o zahradních jezírcích je od p. Doležala a vydalo nakladatelství ERA. Snad to seženete.
Josef. |
 |
|
 |
Pěstování Festuca glauca, 16.10.2009 Navíc semenáče dost často nejsou tak pěkně vybarvené, jak byla matečná rostlina.
Proto doporučuji pořídit si kvalitní, velmi stříbrnou matečnou rostlinu (je jich několik odrůd a liší se odstínem barvy...) a tu si pak vegetativně - tedy dělením trsů... celý příspěvek > |
 |
Rouby, 16.10.2009 Myslím, žečím dříve si podnože seženete a nasázíte, tím lépe jak pro podnože (včas a důkladněji zakoření), tak i pro úspěch roubování.
Josef. |
 |
Fagus sylvatica Michal Red, 16.10.2009 Při dalším množení - roubování z této větvičky - by se tato variace mohla (anebo taky nemusela) udržovat i dále. Takhle jistě vznikla velká řada různých odrůd. Takže můžete mít třeba vlatní odrůdu buku Fagus sylvatica Vítek.
Někdy se stává, že na... celý příspěvek > |
 |
Plevel pred zimou, 16.10.2009 Nejlepší termín aplikace je sice za plné vegetace, jak uvedl předřečník, ale ani nyní ještě není nic ztraceno. Pokud plevele mají zelenou hmotu - a to ji nyní mají ještě v dostatečné m íře - pak postřik bude fungovat i nyní. Neotálel bych a pokud mám... celý příspěvek > |
 |
Mandloň, 15.10.2009 Mělo by to jít, ale... na toto téma tu byla před časem diskuse - nepletu-li se - tak pod názvem "Mandlovník". Vyhledejte si ji.
Josef. |
 |