Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za rostlinu?, 12.10.2009
Zkuste si najít zahradnictví Holzbecher; tam mají opravdu široký sortiment trvalek a skalniček i ty úplně neznámé! Tipuji to na nějaký oman apod. a nejsem si jist dobrým přezimováním. Josef.
Vajgelie, 9.10.2009
Jak je již výše psáno: pokud ostříháte jen část výhonů zjara - rozvětví se z ponechané spodní části a tyto výhony nejspíše příští rok (2010) nepokvetou. Na neostříhaných výhonech by vajgélie kvést mohla - a ty pak zastřihněte hned po odkvětu, aby se... celý příspěvek >
Ochrana trvalek na podzim, 9.10.2009
JITO, sice jsem Váš názor  "chemicky převálcoval", ale ujišťuji Vás, že já osobně používám postřiky velmi ojediněle a zpravidla nechá přírodu svému osudu. Nicméně, když se objeví dotaz, co s plesnivými kytičkami, odpovím tak, aby se... celý příspěvek >
Jaký ovocný strom?, 9.10.2009
Ano, s nosatcem máte pravdu. (Nevím, jestli jsem to někde viděl napsané, třeba ve starších knížkách - když jsem nyní kontroloval knížky, co mám po ruce, byl tam vždy uveden nosatec lískový - anebo jsem si to jenom spletl se zobonoskou révovou...... celý příspěvek >
Borovice - problém, 9.10.2009
Ano - ve výše uvedenou dobu, tedy červen - začátek července. Josef.
Dub červeny, 8.10.2009
Pěkně se diskuse "rozjela". Přidám pár poznámek: 1. Dub červený je (mírně?) invazivní druh: když jdu u nás po lese, tak je vidět daleko více semenáčů tohoto dubu než našich domácích dubů. (Ale asi jak kde). 2. Bolševník se začal u nás... celý příspěvek >
Prosím o pomoc při určení názvu keře, 8.10.2009
Opravdu je to hrozná miniatura a pravděpodobně to bude již zmíněná Bougainvillea, ale na pohled podobný a fialově kvetoucí keřík je také Lespedeza thunbergii (český název nemá); v našich podmínkách by - alespoň s přikrývkou a jarním sestřižením -... celý příspěvek >
O jaký strom se prosím jedná?, 8.10.2009
Hledal jsem a hledal, přemýšlel a vzpomínal: Tisovec vystoupavý - Taxodium ascendens. Opadavý jehličnan, příbuzný známějšímu tisovci dvouřadému, metasekvoji a také sekvojím a sekvojovcům. Smím se zeptat odkud je foto? Josef.
Je to plíseň?, 5.10.2009
Nejspíš některá z houbových chorob - listových skvrnitostí, dírkovitost apod.  Stříkat fungicidy. Josef.
Ochrana trvalek na podzim, 5.10.2009
Vzhlečdm k tomu, že se u Vás "plíseň" letos tak rozmohla, nespoléhal bych na to, že jí bude příští rok méně. Obávám se, že zjara budete muset stříkat. A to raději preventivně, než se "plíseň" projeví a opakovaně po cca 3 týdnech;... celý příspěvek >
Pinus nigra pinieform, 5.10.2009
Myslím, že to bude opravdu "obyčejná" borovice černá, pouze s vyholeným kmenem a zastřihovaná do kulovité koruny (jako má středomořská, teplomilná pinie). Josef.
Vajgelie, 5.10.2009
Část z těchto nových výhonů bych zjara zakrátil asi na polovinu + ostříhat případné namrzlé konce všech výhonů, ostatní pak po odkvětu. Josef.
Okrasná tráva Pennisetum Setaceum Red Fox, 5.10.2009
Opravdu nepřezimuje, i když na pohled vypadá dost otužile. Mám s tím také vlastní zkušenosti a ty jsem později potvrdil v knížce o okrasných travách. Josef.
Zlatý déšť, 5.10.2009
je to velmi jednoduché. Vaší zlatici asi nesvědčí místo, na kterém ji máte vysazenu; špatná půda, příliš kyselá či naopak zásaditá, neprovzdušněná, chudá...? Možná jste koupila opravdu zakrslou odrůdu (např. bronxensis?)? Ano, běžně zlatice roste... celý příspěvek >
Jaký ovocný strom?, 5.10.2009
Co takhle lísku? Aby to byl strom, pak by musela být roubovaná na podnož z lísky turecké. Mohla by být i červenolistá. Navíc by se u Vás neměla držet zobonoska lísková - původce červivosti lískových ořechů (slípky by červíky vylézající z ořechů... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika