Příspěvky uživatele - 143.84

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 22.10.2014
Mutace s názvem Top Bohemia není v nabídce ovocných školek. Zná někdo důvod, proč je tomu tak?
Gloster, 17.10.2014
U mne Gloster přeplozuje a následkem toho zdrobňuje. Probírka plodů u této odrůdy je nezbytností. Zato trvanlivost je mimořádná. Loni při sklizni mi zapadlo jedno jablíčko mezi kameny na zemi a uniklo mé pozornosti. Když jsem kameny letos v březnu... celý příspěvek >
Příprava půdy před založením sadu, 12.10.2014
Myslím že se můžeme shodnout na tom, že naše česká zemička je natolik geologicky a geomorfologicky rozmanitá, že opatření prospěšná v jednom místě nemusí být až tak prospěšná na místě jiném. Kdyby můj pozemek měl příjezd pro náklaďák, nechal bych si... celý příspěvek >
Příprava půdy před založením sadu, 8.10.2014
K dotazu p.kema83 (79) ohledně půdy. Co já pamatuji (letos mi je 61 roků), tak terasovitá políčka byla zatravněna. Na fotografii z přelomu 19 a 20 století je však vidět, že byla obdělávána. JZD od 80-tých let vypásalo trávu stádem ovcí, po převratu... celý příspěvek >
Příprava půdy před založením sadu, 7.10.2014 Obsahuje fotku
Od loňského podzimu také připravuji půdu pro výsadbu ovocných stromů. Trávu kosím ručně, letos dokonce dvakrát protože skoro celé léto propršelo. Kupky posečené trávy jsem prolévál kompostovým zákvasem a teď na podzim je zarývám do míst budoucí... celý příspěvek >
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014
Na sousedním pozemku zůstaly po zemřelých majitelích dva polokmeny Sudetské Renety. Stromy jsou to snad 80-ti leté, s krásně rozloženou, ne příliš vysokou polokulovitou korunou a stále plodí, přestože jsou asi dvacet roků bez jakékoli údržby. Loni... celý příspěvek >
Odrůda Alegro, 27.9.2014
Sklízel někdo letos Allegro? Jestli ano, mohl by sdělit svoje hodnocení?
Lobo, 26.9.2014
Nádherné plody. Klobouk dolů před výsledky vašeho pěstování :)
Cherry Cox, 26.9.2014
Na takové plody je radost pohledět a sliny v puse se samy sbíhají  :) pane Polehlo. Rouby se mi ujaly a příští rok půjdou na minimálně 2 semenáčové podnože bez příznaků strupovitosti a padlí na listech.
Dobrý rok pro Desert, 13.9.2014
Zdravím Vás pane Vysloužile a mám dotaz. Hodnotil byste více Desert nebo Lorda Lambourna?
Určení odrůdy, 9.9.2014
Díky za vaši reakci pane Mittwochu. Roub jsem odebíral ze stromku postiženého rakovinou a pravděpodobně i gumovitostí z důvodu pro mne jedinečné chuti této odrůdy. Je to zajímavé, ale v mých podmínkách není vyhledávána škudci tolik jako Rubín, ani... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 4.9.2014 Obsahuje fotku
Výhony zde.
Určení odrůdy, 4.9.2014 Obsahuje fotku
Prosím o pomoc s určením odrůdy. Výhony jsou jakoby šedě ochmýřené a velmi ohebné. Slupka bývá mastná, dužnina nažloutlá, méně šťavnatá, chuť vyborná, Plody voní kořenitou vůní.
Ochrana před sršněmi, 25.8.2014
Petku naplněnou do 1/3 pivem, bez uzávěru zavěsit do koruny jabloně. Je také možné přisladit pivo cukrem, pro zvýšení účinnosti návnady.  Při sklizni zjistíte, kolika sršnů jste se zbavil.
Staré odrůdy, 24.3.2014
Jestli Vám nevadí nějaká strupovitost, tak třeba Kanadska reneta
Další diskuze:  2122232425  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika