Příspěvky uživatele - 63.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Množení, 3.8.2011
Obě rostliny lze namnožit z řízků, lepší je ale množit hřížením. Borůvku je lepší v místě hřížení naříznout nebo nalomit, zasypat rašelinou a udržovat ve vlhku. Já dávám přes rašelinu mulčovací textilii a zasypu ještě kůrou. Krásně udrží vlhko a v... celý příspěvek >
Orchidej - malinkatí červíci, 26.7.2011
Zkuste nechat orchidej aspoň půl dne celou ve vodě. Rostlině to neublíží, škůdce by měl zahynout-udusit se
Narozeninový dárek, 3.7.2011
Já nechávám v květináči. Po odkvětu normálně zalévám, hnojím. Po určité době začne rostlina trochu žloutnout, přestanu zalívat(dá se to načasovat podle potřeby) a nechám zatáhnout. Nechám v suchu a chladnu (ne mrazu) Na jaře (nebo přenesením do... celý příspěvek >
Mini Phalaenopsis, 3.7.2011
Dobré jsou také pevné průhledné kalíšky od jogurtů nebo tvarohových dezertů, nebo sýrů. Do dna nadělat dírky, já dělám do stěn svislí zářezy (vyříznu uzoučký pruh) Obal keramický v hobáčích, na dno stačí dát keramzit nebo kamínky, aby nestál... celý příspěvek >
Darovaná pokojovka - jak se o ní starat, 3.7.2011
Já vám s tou zálivkou budu odporovat. Má rád hodně vody, sice když se nezalije, přežije, ale když dopřejete vodu, jednou za týden slabě přihnojit, tak vám bude vděčný. Poroste doslova jako z vody. Se zbytkem souhlasím. Je to rostlina, která se dá... celý příspěvek >
Co je to a proč to neroste, 21.6.2011
Domnívám se, že by to mohl být Rhododendron, ale není vidět stonek, tak jenom hádám. Po přesazení rostlina napřed prokořeňuje nový květináč, teprve potom roste nadzemní část. Může to být i nedostatkem světla
Dracaena massangeana, 21.6.2011
Ahoj, sice nejsem Monika, ale pokusím se odpovědět. Rostlinu vlož i s plastovým květináčem do keramického obalu. Je vhodné, když květináč nesedí na dně obalu, pokud ano, dej dovnitř třeba oblázky, nehrozí potom přelití a uhnívání kořenů
Pěstování orchidejí, 19.6.2011
Nemám s vaším postupem zkušenosti, ale popíši vám můj na záchranu bezkořených nejen phalů. Vezmu mech, navlhčím ho, obalím jím rostlinku a vložím do mikrotenového pytlíku a nechám na světle. Občas zkontroluji vlhkost mechu. Během krátké doby začínají... celý příspěvek >
Přerostlá Yucca, 9.6.2011
Juku můžete říznout jakkoliv, co se vám bude líbit. Zvládne skoro cokoliv, chvíli to trvá, než znovu vyrazí, také není dané, kolik výhonů vyrazí (obvykle 3-4). Odřízlé konce dejte zakořenit do vody nebo lze zasadit i přímo do substrátu a vlhčit.... celý příspěvek >
Jméno pokojové rostliny?, 9.6.2011
Tuto šefleru mám už dlouho, pěstuji ji v ZZ, teplota tam v zimě klesá i k 10st., a vůbec jí to nevadí. Přestává růst, zálivka je minimální. Dnes má rostlina přes 2m, každý lístek má přes 20cm, takže nižší teplota jí nevadí
Aloe Vera, 6.6.2011
Myslím že to je aloe stromková(Aloe arborescens)
Puklice, 11.5.2011
Klidně pospíchej, ochranná lhůta je krátká, takže se nic neděje, než dozrají, bude to v pohodě
Škůdci, 9.5.2011
Některá poškození vypadají jako mechanická, jiné jsou asi od sání škůdců, na jednom listě by mohlo jít o poškození sluníčkem (tmavý flek), ale mohla by to být i houbová choroba. Pokud se skvrna nezvětšuje, nic se neděje, pokud by se zvětšovala,... celý příspěvek >
Nevíte, co je to za rostlinu?, 5.5.2011
Campanulku byste neměla mít moc v teple, tak 18st., ale hodně světla, i přímé slunce. V suchém vzduchu postřikovat, nepřelívat. Nevím, jestli myslíte poblíž okna uvnitř nebo venku. Venku se mu to bude líbit. Modré formě se říká ženich, bílé nevěsta
Azalka japonská, 4.5.2011
Pěstovat v bytě ji můžete, ale nebude se jí dařit, nepokvete, potřebuje studené zimovaní.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika